Ανακατασκευή Sega Daytona USA - Το έπος!

Μπράβο μπράβο μπράβο
Συνέχισε με φορά
Ο πλαστικός άξονας που έσπασε με τι θα αντικατασταθεί;
 
Όπως έγραψα στο προηγούμενο post, σύνδεσα απευθείας το ποτενσιόμετρο της Sega (που είναι στο στο μεσαίο πλαστικό γρανάζι από τα 3) με την πλακέτα της τιμονιέρας. Συνεπώς το μόνο που χρειάαστηκε από την τιμονιέρα ήταν η πλακέτα της και τίποτα άλλο.
 
Ευχαριστουμε Μαριε για το update...εγω πιστευω οτι η λυση για την αναδραση μπορει να γινει αμεσα χωρις αλλη πλακετα..Απο την στιγμη που η πλακετα της logitech δινει 6-12βολτ μπορεις να συνδεσεις ενα ρελε στην εξοδο αυτη. Oταν το ρελε παιρνει ρευμα απο την πλακετα της logitech τοτε ανοιγει ενα τροφοδοτικο που δινει ρευμα 50v στο μοτερ της sega και εχεις αναδραση.Οταν πλακετα της logitech δεν δινει ταση τοτε το ρελε δεν ειναι ενεργοποιημενο και το μοτερ της sega ειναι στο off.Τα λεω καλα ή οχι?
 
Πως το σκέφτομαι..θεωρητικά θα λειτουργεί έτσι όπως λες, αλλά θα χάσει την διακύμανση όταν χτυπάει ανάλογα κάπου το αμάξι μέσα στο παιχνίδι, γιατί θα του δίνω έτσι σταθερά 50v. Όταν βγάινει εκτός δρόμου, αλλά δεν χτυπάς μπαριέρα τότε το μοτέρ παίρνει 6v, όταν χτυπάς αμάξι με λίγα χιλιόμετρα παίρνει 8v και όταν το χτυπάς με μεγάλη ταχύτητα ή χτυπάς τις μπαριέρες με μεγάλη ταχύτητα τότε παίρνει 12v. Φαντάζομαι πως το μοτέρ θα παίρνει πάντα 50v με το ρελέ παρακάπτοντας την χαμηλή τάση που του δίνει η πλακέτα.
 
πρώτα απ όλα το μοτέρ τι παίρνει συνεχές ή εναλλασσόμενο.αν συνεχές τότε θες κάποιο τρανζίστορ δεν ξέρω ακριβώς ποιο αν εναλλασσόμενο τότε triac. με ακριβώς αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις λειτουργούν τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων, η πλακέτα δίνει στο μοτέρ μια μεταβαλλόμενη εναλλασσόμενη τάση, με triac ανάλογα με τις στροφές που θέλει να το δώσει (πλύσιμο, εντατικό πλύσιμο, στύψιμο). οπότε θες ένα τρανζίστορ ισχύος που να παίρνει είσοδο ότι τάση δίνει η πλακέτα και έξοδο ότι τραβάει το μοτέρ.
 
Uskoke με πήγες τουλάχιστο 20 χρόνια πίσω στα ηλεκτρονικά. Θα κάτσω να το σκεφτώ αύριο πως θα γίνει αυτό πράξη και θα σου απάντησω.
 
Μάριε εκπληκτική δουλειά εχεις κάνει!
Συγχαρητήρια!
 
Αντικατέστησα τα στηρίγματα για τα ποτενσιόμετρα για το γκάζι και για το φρένο, γιατί η σιλικόνη δεν άντεξε με την διαφορά της θερμοκρασίας και γενικά δεν μου άρεσε οπτικά το αποτέλεσμα. Έτσι τοποθέτησα το ποτενσιόμετρο του φρένου στο bracket που είχε η καμπίνα, ακριβώς όπως το είχε τοποθετήσει και η Sega. Για το ποτενσιόμετρο του γκαζιού τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Άλλαξα την πολικότητα στο ποτενσιόμετρο για να αλλάξει η περιστροφή, αλλά η πλακέτα της Logitech κολλούσε. Στρίβοντας δοκιμαστικά τον άξονα για το γκάζι, έστριβε και το τιμόνι μόνο του. Έτσι μονόδρομος ήταν να τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά. Εδώ έπρεπε να σκεφτώ έναν απλό, αλλά μόνιμα σταθερό τρόπο για να κρατηθεί στην σωστή θέση. Δυο μακριές βίδες και βιδωμένο στο bracket και το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στην σωστή θέση.

Αριστερά είναι το ποτενσιόμετρο για το γκάζι και δεξιά για το φρένο.

IMG_20200525_180507.jpg



Είναι απόλυτα λειτουργικά αν και πλαστικά, αλλά θέλω να τα αλλάξω με μεταλλικά ποτενσιόμετρα για να είμαι 100% σίγουρος πως θα αντέξουν στην καταπόνηση. Εδώ δεν βρήκα πουθενά μεταλλικά γύρω στα 47kohm με μακρύ άξονα, έτσι παρέγγειλα 2 από Κίνα (αν έρθουν σε κάνα 6 μηνο βλέπουμε).

Το παιχνίδι λειτουργεί κανονικά από τιμόνι, πετάλια, ταχύτητες και vr buttons. Ουσιαστικά το μόνο που έχει μείνει είναι να παραλάβω κάποια στιγμή τον ενισχυτή από την Κίνα και να συνδέσω τα 4 ηχεία και το sub που είναι κάτω από το κάθισμα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20200525_180507.jpg
    IMG_20200525_180507.jpg
    487,3 KB · Προβολές: 0
Και επιτέλους η ανακατασκευή της καμπίνας τελείωσε.

Οι τελευταίες εργασίες..

Αντικατέστησα τα ποτενσιόμετρα από το γκάζι και το φρένο με μεταλλικά, ακριβώς ίδια όπως είχε η Sega. Όχι πως τα πλαστικά είχαν πρόβλημα, απλά αποφάσισα να τα αλλάξω με τα μεταλλικά.

IMG_20201027_212632.jpg


Αν και η καμπίνα είχε για πάτωμα μπροστά από τα πεντάλ μια μοκέτα (κατεστραμμένη) την οποία έτυχε να δω και μέσα σε ένα ασανσέρ, δεν έψαξα καν να βρω μια ίδια, τοποθέτησα αυτή την λαμαρίνα κριθαράκι που πιστεύω ταιριάζει καλύτερα.

IMG_20201028_154600.jpg


Και εδώ ο φτηνιάρικος κινέζικος ενισχυτής επιτέλους έφτασε στα χέρια μου. Στην φωτογραφία είναι τοποθετημένος στο πίσω κάθετο ξύλο, πίσω από την οθόνη.

IMG_20201028_154537.jpg


Και το τελικό αποτέλεσμα επιτέλους..

IMG_20201101_225026.jpg

IMG_20201101_225039.jpg


Ένα σύντομο βίντεο που δείχνει πως όλα λειτουργούν άψογα και το παιχνίδι είναι απόλυτα λειτουργικό.



Εντυπώσεις.

Η καμπίνα δεν θυμίζει αλλά είναι το Daytona, αν και δεν έχει τα pcb της Sega και τρέχει σε emulator. Η αίσθηση με την γνήσια καμπίνα είναι ίδια με την μόνη διαφορά το force feedback, το οποίο ομολογουμένως είναι πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού. Σκέφτομαι ίσως του συνδέσω ένα τροφοδοτικό με ένα ρελέ για να έχει τουλάχιστο μια στοιχειώδη ανάδραση. Αυτό για το μέλλον, έχω άλλα θέματα που ασχολούμαι πλέον.

Ο πρώτος άνθρωπος που έχει παίξει τουλάχιστο μέχρι τώρα είναι η γυναίκα μου. Αν και δεν το είχε παίξει ποτέ (βασικά δεν το γνώριζε καν) κόλλησε για 30 λεπτά και έπαιζε συνεχόμενα. Περιμένω και μερικούς φίλους που το γνώριζαν πολύ καλά για να μου πουν τις εντυπώσεις τους.

Σας ευχαριστώ που ήσασταν μαζί σε αυτή την ομολογουμένως μακράν ανακατασκευή (ούτε σπίτι να έχτιζα). Κατά την διάρκεια της ανακατασκευής έμαθα μερικά πράγματα για τα οποία δεν είχα ιδέα, όπως για παράδειγμα βαφή μετάλλων και κόλλημα μεγάλων αυτοκόλλητων. Πάντως, αυτό που μου έμεινε, ήταν πως όσο εύκολο φανταζόταν, τόσο δύσκολο ήταν να γίνει πράξη ή τουλάχιστο, ήταν τόσο δύσκολο στο να λειτουργούν ταυτόχρονα όλα χωρίς κανένα πρόβλημα.
 
WOW! Τέλεια το έφτιαξες! :clap:

Καλοπαιχτο και καλα γκαζια! :thumbup:
 
Πανέμορφη!!!
Πραγματικά αξιοζήλευτη η καμπίνα που έχεις. Ελπίζω να καταφέρεις να βάλεις ffb το οποίο όπως λες κ συ είναι απαραίτητο.
Το είχα σε emulator με ffb σε τιμονιερα momo Logitech κ ήταν απόλαυση.
Μπράβο κ πάλι μπράβο για το μεράκι κ την υπομονή σου.
 
Η τελειότητα! Καλόπαιχτο φίλε μου!
 
TOU ROU TOU TOU TOU TOU TOU TOU TOU TOU TOU TOUUUUUUUUUUUU DAYTOOOOOONAAAAAAAAAAA
...και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
(Opening theme song).
Μπράβο σου.Καταπληκτική δουλειά.Σου εύχομαι να το χαρείς με τους κολλητούς σου και γιατί όχι; και με τα παιδιά σου.Να δούν με τι έπαιζε ο γέρος τους στην ηλικία τους.
 
Σας ευχαριστώ πολύ. Να το χαρεί η κόρη μου που δεν έχει χρονίσει καν ακόμη, όταν μεγαλώσει, πολύ αμφιβάλλω αν θα αρέσουν τα arcades στα παιδιά.
 
Σας ευχαριστώ πολύ. Να το χαρεί η κόρη μου που δεν έχει χρονίσει καν ακόμη, όταν μεγαλώσει, πολύ αμφιβάλλω αν θα αρέσουν τα arcades στα παιδιά.
Μη το λες....
Σε εμένα γίνεται χαμός με την κάμπινα
Final fight cadilacs tmnt κτλ αναβιώνουν μεγάλες στιγμές. 4αγόρια 8 ετών να παίζουν ρολόι cadilacs and dinasaurs
Να μαθαίνουν όχι ανταγωνισμό αλλά συνεργασία....
Νομίζω έχω ξαναγράψει την ιστορία που ήρθε επίσκεψη παιδί μεγαλύτερο του γιου μου το οποίο είχε τερματίσει παιχνιδαρες στο ps4 και έπαιξε 2 ώρες διπλό snow bros κ δεν ξεκολουσε.....
Αν θυμάμαι καλά τον ρώτησα τότε τι του άρεσε περισσότερο κ μου είχε πει η μουσική....
 
Τέλεια δουλειά!

Σας ευχαριστώ πολύ. Να το χαρεί η κόρη μου που δεν έχει χρονίσει καν ακόμη, όταν μεγαλώσει, πολύ αμφιβάλλω αν θα αρέσουν τα arcades στα παιδιά.
Κι όμως τους αρέσουν. Εδώ ετοιμάζω μίνι ατομική καμπινούλα για την κόρη μου μιας και αυτή που έχω στο σαλόνι δε χωρά στο δωμάτιό της για να παίζει!
 
Κι όμως τους αρέσουν. Εδώ ετοιμάζω μίνι ατομική καμπινούλα για την κόρη μου μιας και αυτή που έχω στο σαλόνι δε χωρά στο δωμάτιό της για να παίζει!

Περιμενουμε παρουσιαση με πολλες φωτογραφιες!
 
Να προτείνω το εικαστικό να ει αι όπως αυτή η πανέμορφη καμπινουλα Pink
 
Μάριε Μπράβο!!! ότι καλύτερο έχω δεί από κατασκευές στην Ελλάδα ,σου αξίζουν πολλά συνγχαρητήρια!!!!
Χάρηκα πολύ και για την κόρη σου που σε λίγο καιρό θα παίζει και αυτή χαχαχαχααχ.
Να είσαι καλά!
 
Πίσω
Μπλουζα