Πολύ σωστά!!!!hannele είπε:
Εμεις βεβαια που βλεπουμε την ταινία τωρα, δεν μπορουμε να καταλαβουμε τι ακριβως ήταν το τοσο κακο που εκανε για εκείνη την εποχη και για αυτο αναρρωτιόμαστε και προσπαθουμε να καταλαβουμε...
:wait2:andrianna είπε:Πολύ σωστά!!!! Νομίζω η υπόθεση Ασπίδα σατυρίζεται... αν το γκουγκλάρετε, θα βρείτε πληροφορίες.
έχεις δίκιο...hannele είπε::wait2: Η υπόθεση Ασπιδα ομως εχει να κανει με αξιωματικούς του Στρατού. Ο Χατζηθωμας αφενός δεν ήταν καν αξιωματικος, ήταν φοιτητης και αφετερου η Σχολη που υπηρετούσε δεν ήταν καν στρατιωτική, ήταν η Σχολή Εμποροπλοιάρχων στον Ασπροπυργο, μια ναυτική σχολή του Εμπορικού Ναυτικού (ουτε καν του Πολεμικού) από όπου βγαίνουν αποφοιτοι καπετανιοι.
Αλλωστε αν είχε παρει μερος σε αυτην ιστορία θα τον ειχαν στείλει στρατοδικειο, και οχι απλά να τον διωξουν απο τη σχολη (που ξαναλεω ετσι και αλλιως δεν ήταν στρατιωτική)...
Kαι εγω ετσι νομιζω, οτι ήταν κατι σχετικο..εννοω κάτι σχετικό με τα πολιτικά της εποχης εκείνης αλλα κατι "ελαφρύ" ομως.... για αυτό σκεφτηκα τις διαδηλωσεις ή τις πορειες γιατί εκεινη την περιοδο ειδικα, ήταν αρκετες...andrianna είπε:έχεις δίκιο...Εντάξει δε λέω ότι ήταν copy paste της πραγματικότητας η όλη φάση, απλώς μήπως υπονοείται κάτι σχετικό...Επειδή τότε είχε γίνει μεγάλος ντόρος με το στρατό, τον Ανδρέα, τους αξιωματικούς κλπ
Προσωπικα περισσοτερο θα ηθελα να μπορουσα να ήμουν μπροστά οταν γυριζονταν οι ταινίες..να εβλεπα τα γυρισματα και τα backgrounds...ειδικα στις ταινίες του Παπαμιχαήλ και της Βουγιουκλακη επειδη ήταν και ζευγάρι στη ζωή, οχι μονο καλλιτεχνικο... :xm:andrianna είπε:αχ πόσες φορές έχω σκεφτεί να μπορούσα να είχα τη δυνατότητα να ρωτήσω συντελεστές ταινιών για απορίες μου... :rant:
Ναι!!!!hannele είπε:Προσωπικα περισσοτερο θα ηθελα να μπορουσα να ήμουν μπροστά οταν γυριζονταν οι ταινίες..να εβλεπα τα γυρισματα και τα backgrounds...ειδικα στις ταινίες του Παπαμιχαήλ και της Βουγιουκλακη επειδη ήταν και ζευγάρι στη ζωή, οχι μονο καλλιτεχνικο... :xm:
Αυτό το έχω αναρωτηθεί και εγώ, ειδικά παρατηρώντας προσεκτικά το απορημένο βλέμμα και την έκφραση του προσώπου του όταν ο μπαμπάς Παπασταύρου τού λέει να βάλει σε μια τάξη και πειθαρχία και το σπίτι του...Νομίζω όμως ότι η κίνηση να μπει στο αυτοκίνητο ισοδυναμεί σημειολογικά με αποδοχή της πρότασης του πατέρα Παπασταύρου.hannele είπε:αυτος ομως αν και ήταν ολοφανερο οτι την συμπαθησουσε, ηταν ερωτευμενος μαζί της? και αν ήταν ερωτευμενος, θα εφτανε στο γαμο με τη Λιζα?
Δεν την βλεπω να περασε σε σχολη...μάλλον για νύφη την φανταζομαιandrianna είπε:Φαντάζομαι λοιπόν ένα καλοκαίρι προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο (αλήθεια σε ποιά σχολή λέτε να ήθελε να περάσει η Λίζα?), καθημερινές συναντήσεις, διαβάσματα, ρομαντικές βόλτες, και ίσως ένα γάμο το Σεπτέμβρη αντί για εισαγωγικές στο πανεπιστήμιο.
Γιατί ήταν ονειροπόλος και ρομαντικός και δεν ήθελε να συμβιβαστεί στην ρουτινα μιας καθημερινοτητας..αλλα τελικά πετυχε ακριβως αυτο που φοβοταν...την ρουτινα στις κουβαριστρες..andrianna είπε:Γιατί δεν διορίζεται καθηγητής σε ένα σχολείο και μένει στις κουβαρίστρες?