Αναφορά στη Σώτια Τσώτου

Το πασίγνωστο "Στέλλα" σε μουσική Γιώργου Κριμιζάκη. Εδώ το ακούμε σε διάφορες εκδοχές.

1. Πρώτη η αρχική εκτέλεση από τον Κώστα Βενετσάνο (δίσκος 45 στροφών).

https://www.youtube.com/watch?v=4FmLzo7VFhE

2. Εδώ από τον Μιχάλη Βιολάρη (LP 3 του 1970).

 
Ένα ακόμα θαυμάσιο κομμάτι που ομολογώ δεν το ήξερα και όμως θα το κατέτασσα άνετα στα 10 καλύτερα που έχει γράψει η Σώτια. Ακούστε το για να καταλάβετε το γιατί. Μουσική και εκτέλεση: Κώστας Χατζής. Από τον κύκλο τραγουδιών "Ελπίδα - Δάκης στου Κώστα Χατζή" (1977).

https://www.youtube.com/watch?v=CDGv_wCr6dg
 
Ένα ακόμα εξαιρετικό κομμάτι της Σώτιας που περιέχει στοιχεία ελαφρολαϊκού σε μουσική Χρήστου Σκαλτσουνάκη και ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης. Δεν γνωρίζω αν συμπεριλήφθηκε σε δίσκο αλλά θα μπορούσε άνετα να είχε ενταχθεί.

 
Μια όμορφη φωτογραφία από το 1981 και τις πρόβες για τον νέο δίσκο της Μαρινέλλας με τίτλο το όνομα της τραγουδίστριας ("Μαρινέλλα" (1981)). Βλέπουμε τη στιχουργό με τον συνθέτη Αντώνη Στεφανίδη (έφυγε το 2017) και τη Μαρινέλλα. Ένα από τα γνωστότερα κομμάτια του δίσκου είναι και το "Καρδούλα μου δεν σε μαλώνω".

 
Το γνωστό κομμάτι "Μαργαρίτα" (1971) από τον Δάκη με την όμορφη μελωδία του Γιώργου Θεοδοσιάδη στην ταινία "Η Αεροσυνοδός" (1971) με τη Χαριτίνη Καρόλου και τον Φαίδωνα Γεωργίτση σε HD.

 
Και δεν μπορώ να κοιμηθώ, να ονειρευτώ:
Πως είμαι πλούσιος, πως είμαι πλούσιος,
πως ειμ’ αφέντης, βασιλιάς, ταξιδευτής.
Όσα κι εσύ κι εσύ κι εσύ θα ονειρευτείς,
όταν θα σβήσουνε τα φώτα της γιορτής.

 
Μια πολύ όμορφη φωτογραφία (1969) από την παρουσίαση του δίσκου "Να 'τανε το '21" (1970). Από αριστερά, Δημήτρης Νικολαίδης, Γιώργος Νταλάρας, Σταύρος Κουγιουμτζής και Σώτια Τσώτου. Πηγή. Στον δίσκο η Σώτια συμμετείχε με 4 τραγούδια: 1) Να 'τανε το '21 2) Έτσι είν' οι ανθρώποι 3) Δώσε μου το χέρι σου και 4) Στο καπηλειό.
Αναρωτιέμαι με ποια αφορμή να βρέθηκε εκεί ο Νικολαΐδης.
 
Αναρωτιέμαι με ποια αφορμή να βρέθηκε εκεί ο Νικολαΐδης.
Μία πιθανή εξήγηση ακολουθεί στο παρακάτω απόσπασμα.

Εκείνη την εποχή παρουσιάστηκε στο «Ακροπόλ» η επιθεώρηση των Γιώργου Γιαννακόπουλου – Κώστα Νικολαΐδη – Ηλία Λυμπερόπουλου, «Να ‘τανε το ‘21» από τον θίασο Ρένας Βλαχοπούλου – Γιώργου Πάντζα – Νινής Τζάνετ, σε μουσική Μενέλαου Θεοφανίδη – Γιώργου Θεοδοσιάδη, σκηνοθεσία – χορογραφία Μανώλη Καστρινού, σκηνικά – κοστούμια Γιώργου Ανεμογιάννη, με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης χορευτικού «Καστρινός – Ζώκα» και του Σάκη Παπανικολάου στο τραγούδι.

Πηγή

Είναι δηλαδή πιθανόν ο Δημήτρης Νικολαΐδης να συμμετείχε ως συντελεστής στην παράσταση και να βρισκόταν στη συνέντευξη τύπου (ξενοδοχείο King Palace 13/5/1970) ως μέρος του ευρύτερου promotion.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οι πλέον αγαπημένοι μου στίχοι από όσους έχει γράψει αυτή η τόσο σπουδαία και αγαπημένη στιχουργός : "Αθήνα", σε μουσική του εξαιρετίκού μας συνθέτη Χρήστου Γκάρτζου και με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα !!! Τι στίχοι, τι λόγος ... και, δυστυχώς, πόσο μα πόσο επίκαιρο τραγούδι ... λες και γράφτηκε ... το 2010 κι όχι το ... 1979/1980 !!!

[video=youtube_share;cKd3sAYSfr0]

Πάρα πολύ ωραίο, και δικό μου αγαπημένο τραγούδι
 
Πίσω
Μπλουζα