Ωραιο θεμα...
D@redevil είπε:
Τι με θυμήσατε! Φυλαγμένο από τα καγκούρικα χρόνια μου! (σας είπα ότι είχα τρέλλα με το TOP GUN, ε?!
):Είχα κάποια φάση της ζωής μου κι ένα μαύρο (με πορτοκαλί εσωτερικό), που σε συνδυασμό με τις μαύρες Βέρμαχτ, ήταν όλα τα λεφτά!
Θελω να σχολιασω αλλα δεν μπορω...
D@redevil είπε:
Δε με λέτε, να κάνω μια ερώτηση ψιλοσχετική - ψιλοάσχετη!
Κολλεγιακά φορούσε κανείς εκτός από μένα & την Kambia?
Τα κολλεγιακα δεν τα βρισκαμε σε μαγαζια. Ενα παιδι που ηρθε απο Αμερικη στο Γυμνασιο φορουσε γιατι το εφερε απο Αμερικα...
Ενα μαγαζι με αξεσουαρ που υπαρχει ακομα εφερνε εμπορευμα απο Αμερικη και ειδα 1-2 στο Λυκειο(1991-92)
Kambia είπε:
Οσο για τα fly δεν αγόρασα ποτε καθώς τα είχα "σιχαθεί" βλέποντάς τα φορεμένα παντού. Και εκείνη η τάση να σπάνε το στυλό στη μέση για να χωρέσει στη θήκη στο μανίκι... Tα Wolf τα θυμάστε? Κάτι σαν fly με κουκούλα επενδυμένη με γούνα. Ή τα perfecto?
Μεσα στις θηκες για στυλο, στο μανικι, ειχε κατι σαν καπακια προφανως για να μην λερωνει το μπουφαν. Καποιοι νομιζαμε οτι ειναι σφαιρες :frypan: και παλευαμε να τα βγαλουμε.
Τελικα μετα πο πολυ κοπο τα βγαλαμε και ηταν σαν καπακι Bic χωρις το λεπτο κομματι(για την στηριξη σε τσεπη)
Τελικα με τα fly και τα perfecto θα μου μεινει η νοσταλγια μονο. Ποτε δεν καταφερα να αποκτησω. Παρολο που ημουνα ροκας και ροκαμπιλας, οι γονεις ειχανε αλλες ιδεες για την ενδυση.
Να πω μονο οτι για πολυ καιρο παρακαλουσα τη μανα μου να μην κανει τσακιση στο τζην :icon_cry: :icon_cry:, καποια στιγμη το καταλαβε.
Χαζομπουφαν γενικα και το πιο καλο(για μενα) ηταν κατι και καλα πιλοτου 2ου Π.Π., με τη γουνα στο γιακα.
Τα perfecto πηρανε το ονομα απο τη εταιρια Perfecto(λες και ηταν η μοναδικη). Βασικα ειναι τα μπουφαν μοτοσυκλετας της δεκαετιας του 40-50 στο Αμερικα.
Θυμαμαι, στο μαγαζι που ανεφερα πριν, πηγε ενα παιδι απο Τρικαλα και ζητησε "αυτο το μπουφαν με τα φιρμουάρια"(περιπου το 1990-91; )
Παιδια...το συζητουσαν ολοι στο σχολειο(Λυκειο). Μου το ειπανε και μενα και εκανα τη μαμουνα και λογω μουρλας με τα χαρλεονια καταλαβα τι εννοουσαν,
σιγα μην ηξερα τι ειναι το περφεκτο! Ολοι οι Βολιωτες ηταν "μορφωμενοι" περι περφεκτο, το παιδι απο τα Τρικαλα τους εφταιξε...
Βεβαια απο κατι τετοιο θα εμπνευστηκε και ο Λαζοπουλος τον "Τζίμ'"...