Ανθισμένες μανώλιες - Steel Magnolias (1989)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.881
Αντιδράσεις
15.010
Είναι μια όμορφη, γλυκόπικρη ταινία, παραγωγής 1989 με φόντο την Νότια Λουιζιάνα, όπου έξι φίλες δένονται μεταξύ τους με αμοιβαίες χαρές αλλά και τραγωδίες!

:D :( Η πιο αστεια ταινία που σας έκανε ποτέ να κλάψετε!!





Θυμάμαι το κλάμα που είχα ρίξει με τον θάνατο της όμορφης, διαβητικής κοπέλας της Σέλπι( julia roberts) !! μην μου πείτε πως δεν θυμόσαστε την σκηνή με τις κρίσεις αλλά και τον πόνο της μητέρα της!! αλλά και η σχέση μεταξύ της πλούσιας χήρας Κλερ( Ολυμπια Δουκάκη) με την φαρμακόγλωσσα Ουιζερ( Σίρλει Μακλειν) βγάζει απίστευτο γέλιο ειδικά στις τελευταίες σκηνές!!





Όσον αφορά την πανέμορφη Ντάρρυλ Χάννα στο ρόλο της νεοαφιχθείσας , θρησκευόμενης Αννελ που ψάχνει την τύχη της σε ένα επαρχιακό ινστιτούτο ομορφιάς είναι πολύ πειστικός ειδικά για μια τόσο όμορφη γυναίκα!! Πάντως η καλύτερη( κατα την γνώμη μου) είναι η Ντολι Πάρτον, ο θρυλος των 80' στο ρολο της πολύ ανθρωπινης ιδιοκτήτριας του κομμωτηριου!!!

Οι γυναίκες αυτές απολαμβάνουν μια φιλία ιδιαίτερη και ιδιόμορφη μακρια από τον ανθρωπινο εγωισμό, την ζήλεια και τον φθόνο!!! :flower:

[edit] dead picture [edit]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικά πολύ όμορφη ταινία που περιγράφει με το πλέον ρεαλιστικό τρόπο, το πως είναι η ζωή....

Είχα ρίξει πάρα πολύ κλάμα αλλά και πολύ γέλιο.... η πιο όμορφη γλυκόπικρη ταινία που έχω δει... ;)
 
Τοχα δει στο σινεμά και εκλαιγα σπαρακτικά στο τέλος. Γνωρισα και αγαπησα απο κει την Ντολλυ Παρτον και τα τραγουδια της.
 
τι κλααααμα και τι στεναχωρια ηταν αυτη...το ιδιο παθαινω και τωρα οταν το βλεπω...το ειχα δει και στο θεατρο...απογοητευση
 
Καλήμερα, όταν πρωτοείδα αυτήν την ταινία έριξα πολύ κλάμα για τον θάνατο της Σέλπι γιατί το θεώρησα άδικο.... :)
 
Από τις αγαπημένες μου ταινίες, με φανταστικό επιτελείο ηθοποιών. Μία ταινία που σε κάνει και να κλαις και να γελάς. Νομίζω έχει πάρει και 'Οσκαρ.
 
Δεν την έχω δει. Αλλά πώς το "steel" που μάλλον αποτελεί οξύμωρο με το magnolias που ακολουθεί έγινε το κοινότοπο "ανθισμένες" στον ελληνικό τίτλο?
 
Πραγματικά γλυκόπικρη ταινία όπως ειπώθηκε ήδη αλλά πολύ καλή!!!
 
elephadas είπε:
Δεν την έχω δει. Αλλά πώς το "steel" που μάλλον αποτελεί οξύμωρο με το magnolias που ακολουθεί έγινε το κοινότοπο "ανθισμένες" στον ελληνικό τίτλο?
Τί το ψάχνεις? Μήπως είναι ο μόνος τίτλος που τον "βαφτίζουμε" όπως θέλουμε;

Πάντως την ταινία να την δεις. Είναι πολλή καλή!
 
Δηλ πως ονομάζεται η ταινια κανονικά βρε παιδιά; με τον αμερικανικο της τιτλο καθαρα μεταφρασμενο στα ελληνικά;
 
αριαδνη είπε:
Δηλ πως ονομάζεται η ταινια κανονικά βρε παιδιά; με τον αμερικανικο της τιτλο καθαρα μεταφρασμενο στα ελληνικά;
Ατσάλινες Μανόλιες

Αν διαβάσεις εδω: http://en.wikipedia.org/wiki/Steel_Magnolias

The title suggests the main female characters can be both as delicate as the magnolia flower, and as tough as steel.
 
αριαδνη είπε:
Δηλ πως ονομάζεται η ταινια κανονικά βρε παιδιά; με τον αμερικανικο της τιτλο καθαρα μεταφρασμενο στα ελληνικά;
Χαλύβδινες Μανώλιες! :D
 
Αποψε στο μεγκα στις 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ η αγαπημενη ταινια που κανει αφιερώματα σε ταινιες του 80' επιστροφη στην αθωοτητα με αλλα λογια.
 
Η ταινια εχει πασχαλινό χρώμα και καθώς αρχίζει αφού ο γάμος της Σέλμπι γίνεται Απρίλιο το Πάσχα οπου βλέπουμε βαμμένα αυγά στο κομωτήριο της Τρούβι και διακοσμητικά με λαγουδάκια και ταμπελάκια happy Easter μα και με Πάσχα τελειώνει οπου ο μικρός της Σέλμπι μαζευει αυγα που τα πετα αεροπλάνο στο καλαθάκι του! και μετα από τοσα χρόνια μια αποκάλυψη

http://flix.gr/news/koytsompoles-manolies-oi-gynaikes-toy-kast-apokaly.html

ο σκηνοθέτης φερότανε σε όλες τις γυναίκες του καστ πολύ προσβλητικά, την δε τζούλια της τα έχωνε γερά, λέγοντας πως είναι άσχημη και ατάλαντη, όλο αυτό όμως τους ένωσε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πόσο λατρεύω τη συγκεκριμένη ταινία, για κάποιο λόγο πάντα μου άρεσε να τη βλέπω γύρω στις ημέρες του Πάσχα (ίσως επειδή η υπόθεση ξεκινά Πάσχα με τα αμερικάνικα βαμμένα αβγά και τους κούνελους και τελειώνει επίσης ημέρες Πάσχα), παρ'όλο που έχει και κάποια χριστουγεννιάτικα πλάνα. Η Τζούλια Ρόμπερτς πριν την Pretty Woman, απέδειξε ότι ανεξαρτήτως του τι έγινε την επόμενη χρονιά με την Pretty Woman, είχε έρθει για να μείνει με την ερμηνειάρα της στις Ανθισμένες Μανώλιες. Μαζί με τις Σχέσεις Στοργής οι 2 πιο λατρεμένες μου αμερικανικές "σοβαρές αισθηματικές" ταινίες από τα 80ς (και στις 2 έπαιζε η Shirley MacLaine)
 
Πίσω
Μπλουζα