Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Αν πρεπει ναναι γεματοι το πολυ κατα τα 2/3 για να λειτουργουν σωστα οι ssd ας αρχισουμε την εγκατασταση μερικων συγχρονων παιχνιδιωνΓια ολα σχεδον μοντελα/μαρκες των hdd, εχω διαβασει θετικα και αρνητικα σχολια.
Για συνγχρονο PC, η γνωμη μου ειναι, ενας Μ2 500gb για το λειτουργικο και εφαρμογες καθημερινης χρισης, αν η μητρικη υποστηριζει και 2ο Μ2, αλλος ενας 2ΤΒ για παιχνιδια, κι απο εκει και περα οσοι ssd sata χρειαστουν, οχι μεγαλυτεροι των 2ΤΒ ο καθενας. HDD μονο για μπακ απ πλεον. Για ssd προτιμω Samsung.
Oι ssd, απο οτι διαβαζω, πρεπει ναναι γεματοι το πολυ κατα τα 2/3 για να λειτουργουν σωστα. Εμπειρικα και οι HDD δεν πρεπει ναναι φουλ γεματοι, εγω μεχρι 80-85% της χωριτικοτητας τους δουλευα.
Για αυτο τον λογο ειχα βαλει hdd 1tb πριν καιρο μιας και οι τιμες για ssd που δεν χαλανε μεσα σε λιγες εβδομαδες και ηταν ποιο αξιοπιστοι ηταν ακομα πολυ ψηλα.Καταρχάς μακριά από φτηνούς SSD. Είναι πολύ πιο αναξιόπιστοι από οποιονδήποτε HDD, κατα την δική μου εμπειρία.
Τωρα τελευταια που εψαχνα για οικονομικο ssd 1tb μεχρι 55 - 60 € περιπου για τα συγχρονα παιχνιδια ο samsung δεν με επεισε μιας και ειχε και αυτος καμποσες αρνητικες αναφορες (αλλα γενικα ειναι στους αξιολογους ssd δισκους) και ετσι κατεληξα στον ssd Crucial MX500 με πολλες και εξαιρετικες κρητικες.Για ssd προτιμω Samsung.
Χμμμ...εγω εχω 2% free
Οι NAND μνήμες, αν δεν ενεργοποιηθούν, πάρουν ρεύμα δηλαδή, για κάποιο χρονικό διάστημα, χάνουν τα δεδομένα που είναι σωσμένα επάνω τους. Όσο πιο πολλά bits per NAND cell , τόσο μικρότερο και το χρονικό διάστημα που κρατάνε τα δεδομένα, δηλαδή η SLC NAND ήταν καλύτερη σε αυτό από την MLC που ήταν καλύτερη από την TLC που είναι καλύτερη από την QLC. Υπολογίζεται ότι οι QLC SSDs κρατούν τα δεδομένα εκτός ρεύματος μερικούς μήνες. Επειδή λοιπόν οι φτηνοί SSD στο μέλλον θα είναι QLC ή ακόμα χειρότερα, PLC ( 5 bits per NAND cell ) ή και ακόμα περισσότερα bits/NAND cell, δεν ξέρω κατα πόσον οι SSDs στο μέλλον θα είναι χρήσιμοι για offline backup/data retention ..Ακομα και αν οι HDD σταματήσουν να υπάρχουν, θα συνεχίσουν να βγάζουν SSD μεγάλων χωρητικοτήτων οποτε ας χρησιμοποιούμε αυτούς για backup. Για αυτόν τον σκοπό, η μόνη διαφορά στην ουσία είναι η σχέση τιμής/χώρου. Μόνο γι αυτό ακόμα αγοράζουμε HDD δίσκους
Οι NAND μνήμες, αν δεν ενεργοποιηθούν, πάρουν ρεύμα δηλαδή, για κάποιο χρονικό διάστημα, χάνουν τα δεδομένα που είναι σωσμένα επάνω τους. Όσο πιο πολλά bits per NAND cell , τόσο μικρότερο και το χρονικό διάστημα που κρατάνε τα δεδομένα, δηλαδή η SLC NAND ήταν καλύτερη σε αυτό από την MLC που ήταν καλύτερη από την TLC που είναι καλύτερη από την QLC. Υπολογίζεται ότι οι QLC SSDs κρατούν τα δεδομένα εκτός ρεύματος μερικούς μήνες. Επειδή λοιπόν οι φτηνοί SSD στο μέλλον θα είναι QLC ή ακόμα χειρότερα, PLC ( 5 bits per NAND cell ) ή και ακόμα περισσότερα bits/NAND cell, δεν ξέρω κατα πόσον οι SSDs στο μέλλον θα είναι χρήσιμοι για offline backup/data retention ..