Αξιοπιστοι HDD

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Chris27
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Και σε κάρτες γραφικών βλέπω αυξησεις τώρα και ακόμη και σε hdd βλέπω hdd με διπλάσια τιμη.

Και ένα διάγραμμα που δείχνει την αύξηση στην τιμή που εχει ο ssd μου μέχρι στιγμής.

Ελπίζω μην καταλήξουν όλες οι αυξήσεις έτσι :fafoutis:

Προβολή συνημμένου 306661
Ποιον SSD αφορά αυτό?

Ποιον SSD αφορά αυτό?
Τον crusial ssd mx500 1tb

Έχει και άλλο ssd crusial αλλά ο mx που που πήρα εγω είναι απο του αξιόπιστους της crusial με dram cache με ενσωματωμένη προστασία από απώλεια ρεύματος και γενικά καλύτερος από τον ssd crusial bx.

Ευτυχώς είχα πάρει 2 όταν είχαν περίπου 50€ :thumbup:

Τα νουμερα αυτα ειναι πλασματικα. H crucial ηταν μαρκα κατω απο την οποια πουλαγε η Micron προϊόντα απευθείας στον τελικο καταναλωτή. Πριν 1.5 μηνα η micron σταμάτησε την παραγωγη προϊόντων crucial και εκλεισε την μαρκα.

Συνεπως δεν υπηρχε και δεν προκειται να ξαναυπαρξει στοκ απο τετοιους δισκους.

Μια πιο πραγματικη εικονα της αγορας για sata ssd ειναι αυτη (verbatim 1tb). Στους τρεις τελευταιους μηνες εχουμε εναν διπλασιασμο τιμων.

Image1.jpg

Εγω μιας και πήρα αυτο τον ssd αυτόν είχα για να σχολιασω για την εξέλιξη στην τιμή του και μέχρι εκεί:fafoutis:

Από εκεί και πέρα αν έχουν προβληματα οι εταιρείες αν σταματησαν η θα σταματήσουν και άλλες στην συνέχεια δεν ξέρω. Μόνο τις τιμές που υπάρχουν βλέπω :fafoutis: Αυτο που είχα διαβάσει είναι για την μεγάλη απαίτηση της ai για ssd - vnme και ram.

Oι ram δεν ξέρω την γενική εικόνα αλλά από περιέργεια έγραψα πριν σκετο μνημη ram και πάτησα την πρώτη επιλογη που μου έβγαλε.

Τώρα τι και πώς δεν ξέρω. Δεν το έψαξα για το τι γίνεται με την συγκεκριμένη εταιρεία για το πώς δηλαδή φτάνουν οι τιμές στον καταναλωτή.Παντως αυτή είναι η εξέλιξη τιμής.

Πάει να αντιγράψει την crusial :fafoutis: αλλάοπως έγραψα δεν ξέρω τι γίνεται.

Screenshot_20260126-150817~2.jpg

Είπα κι εγώ 1000+ ευρώ για SSD 1TB, μην τρελαθούμε τελείως.

Εγώ είχα πάρει SSD 2TB με 100 ευρώ τον έναν και τώρα οι ίδιοι έχουν 230 ευρώ.

Τα 64GB RAM που πήρα το περασμένο καλοκαίρι με 211 ευρώ τώρα έχουν 988.

Στο τέλος μου φαίνεται θα πουλήσω το PC για να βγάλω εφάπαξ σύνταξη.

Είπα κι εγώ 1000+ ευρώ για SSD 1TB, μην τρελαθούμε τελείως.
Σωστος. Να υπολογιζετε απο 1η Οκτ. μεχρι σημερα, περιπου διπλασια τιμη για ssd δισκους (λιγο παραπανω για nvme) και 4-4.5x για μνημες DDR5.

Πίσω
Μπλουζα