Αποκλειστική συνέντευξη του ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ στο RetroManiaX

Δυσάρεστα τα νέα (εν μέρη ) σχετικά με την leon films.

Πρίν λίγες μέρες επισκεύτικα την ετερία.

Η ετερία μετακόμισε στο υπογειο του ίδιου κτιρίου οπου στεγαζότανε , πέταξε τα παλία VHS με τους τίτλους απο ελληνικό video και όχι μόνο!(έτσι μου ειπε καποιος υπάλληλος).

Δεν μπορεσα να αποκτήσω τίτλους σε VHS :( , νομίζω οτι είναι πολύ δυσκολο.

Όμως ειπάρχει καποια ελπίδα να έχει μεινει κατι.

VHS δύσκολα βρισκεις πια :(
 
video80 είπε:
Δυσάρεστα τα νέα (εν μέρη ) σχετικά με την leon films.Πρίν λίγες μέρες επισκεύτικα την ετερία.

Η ετερία μετακόμισε στο υπογειο του ίδιου κτιρίου οπου στεγαζότανε , πέταξε τα παλία VHS με τους τίτλους απο ελληνικό video και όχι μόνο!(έτσι μου ειπε καποιος υπάλληλος).

Δεν μπορεσα να αποκτήσω τίτλους σε VHS :( , νομίζω οτι είναι πολύ δυσκολο.

Όμως ειπάρχει καποια ελπίδα να έχει μεινει κατι.

VHS δύσκολα βρισκεις πια :(
Χμμμ.... Οξεία ΕΡΤίαση; Δεν φτάνει που χάσαμε σειρές λόγω κάποιων στην κρατική, τώρα χάνουμε και βίντεο ταινίες....
 
Καλημέρα παιδιά.

Ο κ. Λεωντσίνης εχει επαφές απο οτι ρώτισα με αρκετους ηθοποιούς των βιντεοτενιών του (και όχι μόνο) . Ριχνω την ιδέα λοιπον να τον πρσεγγίσετε (πάλι) σαν Forum για συνεντευξη κάποιου ηθοποιού.Εάν υπάρχει χρόνος για κατι τετοιο φισικά.

Μπορώ να το κανω και γώ, αλλα μηπος δεν με παρει στα σοβαρά.
 
greek retro heroes2.jpg

Xθές το απόγευμα, στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ (με προσωρινό τίτλο GREEK RETRO HEROES) που ετοιμάζουμε εγώ και ο συμφορουμίτης και ρετρομανιακός Σπύρος (το μέλος με το nickname romantikos), πρόθεση που είχα ανακοινώσει, ήδη, από τα τέλη Σεπτέμβρη, πήραμε εκ νέου συνέντευξη από τον ευγενέστατο παραγωγό Κύριο Λεωντσίνη. Η άποψή μου για τις ήδη υπάρχουσες συνεντεύξεις του φόρουμ (που είναι αξιόλογες και σημαντικές), μιλώντας καθαρά από την σκοπιά του ανεξάρτητου κινηματογραφιστή, είναι ότι πρέπει να κινηματογραφούνται εκ νέου και να καταγράφονται σε ένα καλό φορμά (όπως αυτό της υψηλής ευκρίνιας κινηματογραφικής αισθητικής βίντεο) πράγμα που έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε ανεξάρτητα και ιδιωτικά, χωρίς κρατική υποστήριξη κανενός είδους (ακολουθώντας την φιλοσοφία του DIY, εάν διαθέτεις τα βασικά μέσα: καλή κάμερα, ήχο). Ο Κος Λεωντσίνης είναι η 2η συνέντευξή μας μετά τον ηθοποιό Γιώργο Πολυχρονίδη (ή Πολυχρονιάδη) Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ηχολήπτη Βασίλη Δέμκα, ο οποίος αφιλοκερδώς έχει συνταχθεί στο project αυτό της καταγραφής και διαφύλαξης της μνήμης. Καλούμε (και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με μερικούς από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του φόρουμ μας, όπως ο Wally) κάθε μέλος του φόρουμ, που έχει επαφές με ηθοποιούς, παραγωγούς, τραγουδιστές, γενικά καλλιτέχνες κάθε είδους, καθώς και μέλη που κατέχουν σπάνιο φωτογραφικό ή βίντεο υλικό (πράγματα δηλαδή που αποτελούν μέρος του retro) να έρθει σε άμεση επαφή μαζί μας και να συνταχθεί με την μικρή μας ανεξάρτητη προσπάθεια.

Χαιρετώ

Χρήστος

greek retro heroes.jpg
 
Χρήστο πολύ καλή κίνηση κι ελπίζω να ανταποκριθεί κόσμος μιας και η δουλειά σου, που μου έχεις δείξει, ήταν πολύ καλή και περιμένω κάτι ανάλογο σ' αυτό εδώ!! Ανυπομονώ να το δω!
 
πέρνω θέση επι του θέματος και μπένω κατευθείαν στο "ψητό". Αγαπιτέ Χρήστο σε τι ακριβώς πράγμα αναφέρεσε?Μιλάμε για μια απλή συνεντευξη ή κατι άλλο?

Πιθανός να ξέρουμε καποιους ηθοποιούς και να ναι εύκολο να βρουμε διευθήνσεις και τηλέφωνα. Θα μπορούμε να στους κάνουμε...πάσα για συνέντευξη?

Θα έχουμε την τιμή να παρεβρισκόμαστε?

Εαν κανεις κατι τετοιο ,για μένα ειναι Θ-Α-Υ-Μ-Α-Σ-Ι-Ο!
 
Ντοκιμαντέρ φτιάχνει ο άνθρωπος! Μας έδωσε και τον τίτλο! :)
 
Καλημέρα σε όλους,

να δώσω κάποιες εξηγήσεις καταρχάς στους συμφορουμίτες video80 και Μandrake για το project (με ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ακόμα τίτλο greek retro heroes) που ξεκίνησε πειραματικά.

Σαν ιδέα ξεκίνησε στο κεφάλι μου τέλη του Σεπτέμβρη και το ανακοίνωσα στο φόρουμ δεν θυμάμαι το θρεντ αυτή τη στιγμή. Στο θρέντ εκείνο ανέφερα χονδρικά:

Είναι κρίμα να αποσπούνται τόσο ωραίες συνεντεύξεις από ανθρώπους του κινηματογραφικού χώρου στο φόρουμ μας και να μην κινηματογραφούνται οι ίδιοι (σωστά όμως όχι με κινητά). Έχοντας δει τα options του διαδικτύου, και έχοντας και ένα ανεξάρτητο κινηματογραφικό Label (και κάποιο κινηματογραφικό εξοπλισμό), στο μυαλό πετάχτηκε μια web tv series. Aλλά επειδή αυτό θα ήταν ανέφικτο σε εκείνη τη φάση, πετάχτηκε η ιδέα του ντοκιμαντέρ (ως side project). Αλλά γιατί όχι και τα 2????

Την ίδια πάνω κάτω ιδέα είχε και ο συμφορουμίτης Σπύρος (romantikos), ο οποίος είχε κάποιες επαφές με ηθοποιούς και στην συνάντηση της Αθήνας (retromaniax) κάναμε τακίμι.

Εγώ θα βάλω την κάμερα, την κλακέτα και το μοντάζ του είπα και σιγά σιγά θα προσπαθήσω να φέρω τεχνικό προσωπικό (για καλύτερο ήχο, φωτισμό κλπ), εσύ θα επιμελήσε τις συνεντεύξεις και το φωτογραφικό υλικό που θα μπει μετά, από κοινού θα σκηνοθετούμε και θα ψάχνουμε για το promotion του project και τις επιπλέον επαφές (από το φόρουμ μέσα ή και απέξω). Ας ξεκινήσουμε και μετά βλέπουμε και...ξεκινήσαμε. Παράλληλα θα κάνουμε κρούσεις για νέα κλπ

Πρώτα καταγράψαμε τον Γιώργο Πολυχρονίδη,

μετά ακολούθησε ο Γιάννης Λεωντσίνης (ο ηχολήπτης βρέθηκε για την 2η συνέντευξη και λέγεται Βασίλης Δέμκας)

Όχι δεν μιλάμε για απλές συνεντεύξεις. Μιλάμε για κινηματογραφημένες (ψηφιακά) συνέντευξεις, αλλά με όρους μηδενικού προυπολογισμού: λεφτά δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο μια φωτογραφική μηχανή που καταγράφει σε υψηλή ανάλυση με το 3ποδό της σε φυσικούς φωτισμούς, ένας μικρόφωνο ψείρα με τον ψηφιακό εγγραφέα του,(μιας και η 1η συνέντευξη του Κυρίου Πολυχρονίδη έγινε με το ενσωματωμένο μικρόφωνο της κάμερας), μια σουίτα premiere pro (πρόγραμμα μοντάζ) και 3 καμπαλέρος, μέχρι στιγμής με μεράκι (Χρήστος, Σπύρος, Βασίλης)

Οπότε ΝΑΙ τους θέλουμε ΟΛΟΥΣ πάσα για συνέντευξη, και όχι μόνο έχετε την τιμή να παρευρίσκεστε αλλά και γιατί όχι να αποτελέσετε συντελεστές του ίδιου του Project με ερωτήσεις κλπ. Για το Τέλος του project σκεφτόμαστε συνεντεύξεις με τους retromaniacoυς και γιατί όχι βρε αδερφέ να γίνει ένα κανάλι στο youtube που να αποτελεί κομμάτι του retromaniax με αυτά τα projects.

Το project είναι ΑΝΟΙΧΤΟ και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί έχει δρόμο...

Αλλά σκεφτείτε τα options.
 
Τελικα μ'αυτη την ιδεα δεν υπηρξε καποια εξελιξη? Προσωπικα γνωρίζω τον κ.Λεοντσίνη αρκετα χρόνια και το 2010 ειχα κανει ενα μικρο βιντεάκι οπου μου μιλάει για τη χρυση εποχή που επαιζαν στους ελληνικους κινηματογράφους οι ταινίες του Bruce Lee και των μετέπειτα κλώνων του (Bruce Lai, Bruce Le, Bruce Li) και για το πόσο "έσκιζαν" σε εισητήρια (Ειδικα η ταινια "Fist of fury" *ματωμέμες γροθιές του καράτε*), επισης κανει λόγο για τις πρώτες ταινιες του βωβού κινηματογράφου (Μπάστερ Κίτον, Χοντρος λιγνος, Αδερφια Μάρξ) τους πρωτους κινηματογραφους που ανοιξαν στην Ελλάδα καθως και τη πρωτη απόπειρα γυρίσματος κινουμένων σχεδίων με το Καραγκιόζη με παραγωγό τον ιδιο (Με την υπαρξη ενος demo 15 λεπτων σε μπομπίνα).. Ενας ευγενέστατος ανθρωπος - πραγματικη εγκυκλοπαίδεια του χώρου - που κυριολεκτικά χαιρεσαι να μιλάς μαζι του.. Επειδη η διαρκεια της βιντεο-συνεντευξης ειναι σχετικα μικρη (μολις 6 λεπτα) δεν την εχω ανεβασει στο youtube καθως ηθελα προσφατα να προσθεσω καποια συμπληρωματικα πλανα με αναφορές στην εποχη της βιντεοταινίας..
 
Πίσω
Μπλουζα