Απορία για γρήγορη αναζήτηση

να αναφερω ενα παραδειγμα,παω εδω και ψαχνω το επιθετο "Μερκος",κανω την αναζητηση στην τελευταια σελιδα αλλά δε μου βγαζει ουτε καν την 1η σελιδα που υπαρχει εκει το επιθετο αυτο

στο κουτακι βλεπω μονο : 3.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
να ανεφερω ενα παραδειγμα,παω εδω και ψαχνω το επιθετο "Μερκος",κανω την αναζητηση στην τελευταια σελιδα αλλά δε μου βγαζει ουτε καν την 1η σελιδα που υπαρχει εκει το επιθετο αυτοστο κουτακι βλεπω μονο : Προβολή συνημμένου 102069
Θα κανεις μονο ενα κλικ ανα σελιδα, δηλαδη να μπεις να τη δεις. Η αναζητηση ειναι αυτοματη, θα σε παει εκει που θα το βρει.. :)
 
pardalotzatziki είπε:
Θα κανεις μονο ενα κλικ ανα σελιδα, δηλαδη να μπεις να τη δεις. Η αναζητηση ειναι αυτοματη, θα σε παει εκει που θα το βρει.. :)
δηλαδη θα πρεπει να ψαχνω σελιδα σελιδα; τοτε τι κερδιζω αφου παλι θα πρεπει να ψαχνω ολες τις σελιδες;
 
Μισό λεπτό γιατί μπερδεύτηκα.....

katerinak είπε:
να αναφερω ενα παραδειγμα,παω εδω και ψαχνω το επιθετο "Μερκος",κανω την αναζητηση στην τελευταια σελιδα αλλά δε μου βγαζει ουτε καν την 1η σελιδα που υπαρχει εκει το επιθετο αυτοστο κουτακι βλεπω μονο : Προβολή συνημμένου 102069
Αντί να πας σελίδα-σελίδα στο θέμα, χρησιμοποιώντας την αναζήτηση του browser, γιατί δεν κάνεις αυτό που λέει ο Wally στην αρχή?

Δηλαδή να χρησιμοποιήσεις αυτό:

1.jpg

Εγώ που έκανα το παραπάνω παράδειγμά σου, δες τι μου έβγαλε:

2.jpg

2.jpg
 
Μαριανα οπως γραφω εδω τον δοκιμασα αρκετες φορες αυτο τον τροπο που προτεινε ο Wally αλλά τις περισσοτερες η αναζητηση δε δινει τα επιθυμητα αποτελεσματα και πρεπει να ψαχνω αυτο που θελω σελιδα-σελιδα.Αν το θεμα εχει πολλες σελιδες γινεται πολυ δυσκολη η ολη διαδικασια.

Στο θεμα που εφερα ως παραδειγμα εδω (το εκανα για να δω πως λειτουργει ο τροπος του pardalotzatziki) ο τροπος του Wally λειτουργει ικανοποιητικα σε άλλα θεματα ομως οχι
 
Κατερίνα, να θυμάσαι ότι η αναζήτηση είναι πολύ αυστηρή με το θέμα του τονισμού.... Για τη μηχανή αναζήτησης του φόρουμ, άλλος χαρακτήρας είναι το "ε" κι άλλος το "έ". Οπότε, στην περίπτωση του παραδείγματός σου, ίσως θα ήταν ορθότερο να ψάχνεις και με τους 2 τρόπους: Και "Μέρκος", και "μερκος".

Το ίδιο κάνω κι εγώ όταν ψάχνω με λέξεις....

Επιπλέον, έχε κατά νου ότι δεν είναι όλοι ορθογραφημένοι... Μπορεί να χρειαστεί να ψάξεις με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς...

Αν έχεις κι άλλο τέτοιο παράδειγμα, πόσταρε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε! :)
 
Μαριανα εννοειται πως δοκιμασα τις λεξεις κλειδια και με τονισμο και χωρις γιατι δεν ειχα ορεξη να ψαχνω τοσες σελιδες

Αυτη τη στιγμη δε θυμαμαι συγκεκριμενο παραδειγμα αλλα ενα απ τα θεματα που δε μου εδωσε καμμια απαντηση σε συγκεκριμενες λεξεις-κλειδια ειναι αυτο.Μολις ξανασυναντησω αναζητηση χωρις αποτελεσμα θα ενημερωσω το παρον θεμα

ευχαριστω :flower:
 
Bump.

O τρόπος της αναζήτησης στο φόρουμ άλλαξε. Ίσως κάποιοι να το έχουν ήδη δει.

Πλέον η αναζήτηση γίνεται μέσω google
 
Kambia είπε:
Bump. O τρόπος της αναζήτησης στο φόρουμ άλλαξε. Ίσως κάποιοι να το έχουν ήδη δει.

Πλέον η αναζήτηση γίνεται μέσω google
Αλληλουια!!!
 
Καλο ειναι αυτο;

Πολλα κλικ. Πριν βλεπαμε στα αποτελεσματα και τα τα στοιχεια του καθε θεματος....ποιος απαντησε τελευταιος, ποιος το δημιουργησε...

Αν καποιο θεμα εχει τελευταια απαντηση πριν καιρο θα το ψαχνουμε σε καθε κατηγορια...

edit: Me no like... :)
 
Ναι αλλά παλιά δεν είχες σωστή απόδοση στην αναζήτηση. Πολλά θέματα που έπρεπε να τα εμφανίζει στα αποτελέσματα δεν τα έβλεπες καν.
 
Kambia είπε:
Ναι αλλά παλιά δεν είχες σωστή απόδοση στην αναζήτηση. Πολλά θέματα που έπρεπε να τα εμφανίζει στα αποτελέσματα δεν τα έβλεπες καν.
Ισως να ισχυει αυτο, αλλα τωρα θα ψαχνουμε σελιδα-σελιδα. Still no like..

Η αλλαγη εγινε...θα δουμε πως θα παει....
 
Κανενα φορουμικο search (ποσο μαλλον με μη "λατινογενης" γλωσσα) δεν ειναι της προκοπης. Κανενα. Και πιστεψτε με διοτι τα εχω κανει ολα evaluate.

Υπαρχει μονο μια λυση που λεγεται Sphinx αλλα ειναι πολυπλοκη διαδικασια και επιδεχεται συνεχεις αλλαγες με οτι αυτο συνεπαγεται.

Οταν λοιπον εχεις ενα Ελληνικο θεματικο φορουμ με απειρη πληροφορια που θα χρειαστει να γινουν συνθετες αναζητησεις, το Google ειναι η απολυτη λυση.
 
Eπιτέλους! Ομολογώ ότι μου είχε σπάσει τα νεύρα η αναζήτηση έτσι όπως ήταν. Εδώ και καιρό την απέφευγα κι όταν ήθελα κάτι το πληκτρολογούσα απευθείας στο google βάζοντας δίπλα και τη λέξη Retromaniax. Ήταν καλύτερα έτσι.
 
Oφειλω να δωσω ενα μπραβο στους διαχειριστες η σε οποιον αλλον το σεκφτηκε αυτο τελως παντων γιατι η αναζητηση ηταν ενα θεμα που ολα αυτα τα χρονια απειρες φορες με εχει σπασει τα νευρα.Ετσι οπως ειναι τωρα και που την χρησιμοποιω ολες αυτες της μερες λειτουργη πραγματικα αψογα και εχω βρει οτι και αν αναζητησα.
 
katerinak είπε:
Εχω μια απορια: Υπαρχει γρηγορος τροπος αναζητησης μεσα στο καθε θεμα για να μην ψαχνουμε καθε φορα αυτο που θελουμε μεσα σε τοσες σελιδες;
Μια λυση που βρηκα ειναι να πηγαινετε στην αρχικη σελιδα κατω κατω στο Αρχειο να το πατατε ,να διαλεγετε το θεμα που θελετε απο την σελιδα που σας ανοιγει και θα σας βγαλει το συγκεκριμενο θρεντ που ζητατε να δειτε αν εχει επαναληφθει κατι οχι πολυσελιδο αλλα σε ενα τεραστιο σεντονι.


Εκει πατατε το F3 στο keyboard σας η το
ευρεση απο τις ρυθμισεις του browser σας και σας κανει highlight τις λεξεις που ζητατε.


Π.Χ Σε θρεντ 40 σελιδων "παιδικα βιβλια" μεσα απο το
αρχειο βγαινει σεντονι μια σελιδα ολο το θρεντ οπου με f3 ανοιγει το κουτακι search και γραφεις Γκιουλιβερ μεσα και σε πηγαινει εκει που υπαρχουν οι λεξεις αν υπαρχουν,το αυτο στο "Ρετρο λεξεις που δεν θα ξαναπουμε".


Γενικως ειναι πιο ευκολο απο οτι το περιγραφω.


s.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα