Απορίες σχετικά με τον επεξεργαστή

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας iliekater
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μα τι κακό έχει το dual boot ; Εγώ κάποτε είχα τρία λειτουργικά μαζί : Win98 , WinXP και Linux .

Να ρωτήσω κάτι ακόμα ; Γιατί υπάρχουν τόσο 32 bits Windows όσο και 64 bits ; Θέλω να πω , πού χρειάζεται το ένα , πού το άλλο ;

Λόγοι συμβατότητας και μόνο. Βέβαια με την έλευση των "7" οι 64άρες εκδόσεις πήραν μεγάλο προβάδισμα.

Συμβατότητας με τι ; Υποθέτω για να είναι τα Windows συμβατά με κάτι , αλλά με τι ; Με παλιές εφαρμογές ; Με επαγγελματικά προγράμματα ; Με τι ;

Παλαιότερες εφαρμογές. Ειδικά κάτι κομμένες και ραμμένες εφαρμογές για ειδικές ανάγκες (για παράδειγμα μια εφαρμογή για ασφαλιστικές εταιρείες που δουλεύει η γυναίκα μου) δεν θα τρέξει σε 64 bit windows και το κόστος για να γίνει αυτό είναι τεράστιο.

Εκεί, εγκαθιστάς τα 32άρια και όλα καλά. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Να ρωτήσω κάτι ακόμα : τι θα γίνει με όλους αυτούς τους προσομοιωτές που έχουμε συνηθίσει ; Θα έχουν πρόβλημα όταν ξαφνικά δουν 4 πυρήνες ; ! Το ξέρω , δεν παίρνουμε ολοκαίνουργιο επεξεργαστή για να τρέξουμε ειδικά τους προσομοιωτές , αλλά για εμάς τους retromaniax είναι και αυτό ένα θέμα !

Παιρνάμε σε άλλη ερώτηση :) . Εξηγείστε μου κάτι , διότι φαίνεται πως στη σπηλιά , που ζούσα τα τελευταία χρόνια , έχασε κάποια γεγονότα . Η nVidia πλέον δεν φτιάχνει κάρτες γραφικών ; Κοιτάω σε όλα τα μαγαζιά και βλέπω κάρτες με τεχνολογία nVidia , αλλά είναι κατασκευασμένες από άλλες εταιρίες (Asus , MSI , Gainward κτλ) . Πώς και δεν φτιάχνει και η ίδια η nVidia ;

Και κάτι ακόμα : αν είναι έτσι τα πράγματα , τότε πώς μπορώ να ξεχωρίσω ποιά είναι καλύτερη ανάμεσα στο ίδιο μοντέλο από διαφορετικές εταιρίες 8) ; Διαφορά βλέπω μόνο στην τιμή , όπου και εκεί μικρή είναι . Πώς κάνω ; Διαλέγω μία στην τύχη ; :wait2:

Για κάρτα γραφικών εγώ θα σου έλεγα βάλε μια 470.

Με 330? καθάρισες.

Εγώ θα σου έλεγα πάρε μια 5850. 280 περίπου (και πάμε παραπάνω) και δεν είναι το φουρνίδι η 470.

Στο μηχάνημα που παίζω έχω 2 5870 σε crossfire (η μία κερδισμένη σε διαγωνισμό) μια ASUS και μια Saphire και δεν έχω δει τίποτε περίεργο μέχρι τώρα.

Καλή η 470 - 480 αλλά πολύ ενεργοβόρες και διπλοφουρνιστές. Φαντάσου τι θα γίνεται Ιούλιο μεριά με τους καύσωνες.......

ΑΝ βελτιωθεί η κατάσταση με την nvidia (αν βγει η 485 και έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά) θα σκεφτώ να την πάρω κάποια στιγμή.

Intel επεξεργαστής με ATI κάρτες γραφικών και AMD επεξεργαστής με nvidia κάρτα εικόνας. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή δεν έχει καμία σημασία αν οι ίδιες κάρτες είναι από διαφορετικές εταιρίες ; Ούτε ακόμα και για Crossfire / SLI ; Διότι αν είναι το ίδιο , τότε προφανώς να πάρω την φθηνότερη .

Συμπλήρωση :

Δεν βρήκα τίποτα για GTX 485 . Μόνο πρωταπριλιάτικα αστεία !

Παραδόξως το e-shop δεν έχει καμία GTX 480 . Αντιθέτως , το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι γεμάτο από δαύτες . Πώς και έτσι .

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιατι οι καινουριες nvidia ειναι για τα σκουπίδια

Η 485 δεν έχει κυκλοφορήσει. Άστο μη ψάχνεις.

Οι 470 και 480 είναι σόμπες για το χειμώνα. Όσοι τις πήραν θα κλαίνε γύρω στον Ιούλιο. Να μου το θυμηθείς.

Και, όντως είναι για τα σκουπίδια.

Ναι , αλλά δεν βλέπω το παραμικρό ίχνος για 485 . Ούτε κάποια δήλωση . Τέλος πάντων , αφού πρόκειται για σόμπες δεν πρόκειται να τις αγγίξω . Εξάλλου και ο ίδιος δεν "καίγομαι" τόσο πολύ να κάνω χρήση του Direct3D 11 . Το ζήτημα όμως παραμένει : πώς θα μπορούσα να αποφασίσω ανάμεσα στις ίδιες κάρτες από διαφορετικούς κατασκευαστές ; Μήπως υπάρχει κανένα site όπου να δημοσιεύονται συγκρίσεις ;

Google is your friend.

Κάτσε και διάβασε έχει πολύ πράμα. Δεν είναι δυνατόν να στα εξηγήσει κανείς από εδώ έτσι κι αλλιώς.

Όχι ρε συ αυτός είναι πληρωμένος. Άλλα λέει τη μία, άλλα την άλλη.

όλοι τα παίρνουν αν τους δοθεί η ευκαιρία...το θέμα είναι να λαμβάνεις την πληροφορία και να την διυλίζεις...όσο πιο πολλές απόψεις τόσο το καλύτερο

Μία ακόμα αποροία : είναι δυνατόν , σε έναν πολυπήρινο επεξεργαστή , να απενεργοποιηθούν οι υπόλοιποι επεξεργαστές και να διατηρηθεί μόνο ο ένας σε λειτουργία ; Το διάβασα κάπου στο ιντερνέτ και μου έκανε εντύπωση . Απ'ότι κατάλαβα το κάνουν για συμβατότητα με παλιότερα προγράμματα . Υφίσταται κάτι τέτοιο ;

Πίσω
Μπλουζα