Απόντες... μια συγκλονιστική ταινία. (1996)

κάθισα και την είδα απόψε...

One more cup of ouzo for the road...one more cup of ouzo 'fore i go...to the valley below

αν και γυναίκα μου θύμισε...πολλά μου θύμισε!Ευχαριστώ παιδιά...
 
Μόλις την είδα και εγώ. Όντως είναι πάρα πολύ καλή για Ελληνική ταινία, και οι αργοί ρυθμοί των πρώτων ετών κάνουν τα τελευταία έτη να φαίνονται ακόμα πιο έντονα.

Επίσης ο πολύ κακός ήχος και η φωτογραφία συμβάλλουν στην όλη καταθλιπτική ατμόσφαιρα.
 
Την ειδα χτες βραδυ αυτη την ταινια!

Αρκετα καλη. Εκφραζει καταστασεις που λιγο πολυ ολοι εχουμε περασει , και περναμε.

Κορυφαια ερμηνεια για μενα του 'Αντρεα' (Νικος Γεωργακης), του οποιου μου αρεσε παρα πολυ το μαλλι ! :D (προσπαθουσα να καταλαβω αν ηταν περουκα, ή καταφερε να το μακρυνει για τια αναγκες των γυρισματων).
 
Εξαιρετικος ηθοποιος ο Νικος Γεωργακης. Οπου παιζει ξεχωριζει. Ειχε κανει τρελες ερμηνειες σε εργα που δεν το περιμενει κανεις. Θυμαμαι το ρολο του στο (περασε και δεν ακουμπησε) Για παντα φιλες...τρομερος
 
Εξαιρετική ταινία με πολύ καλές ερμηνείες, από όλα τα μέλη της παρέας! μεγάλες αλήθειες για τις φιλίες, σε μια από τις καλύτερες ταινίες των 90ς...
 
...τώρα και στο youtube, πρώτο αποτέλεσμα πάνω-πάνω. Απλά (ανα)ζητήστε τον τίτλο στα ελληνικά
 
την ταινια την ειχα ακουστά αλλά ποτέ δεν έκατσα να την δώ.Έκατσα να την δω τις τελευταίες ημέρες.Κι όμως μπορώ να πώ με συγκίνησε πολύ γιατί έβλεπα καταστάσεις που ζώ,όπως την απομάκρυνση των μελών της παρέας μου σιγά σιγά με τα χρόνια κτλ που πλέον σχεδόν είμαστε σαν άγνωστοι.Η τραγική ειρωνία είναι πως την ταινία αυτή την είχαν δεί στην εποχή της 2-3 φίλοι απ' την παρέα και εκεί που ανέλυαν την ταινία που τους είχε αγγίξει τότε ως 19ρηδες,θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν εξ' αυτών να λέει "φαντάζεστε να καταντήσουμε έτσι στο μέλλον πωπω μακρυά"
 
Από τις ταινίες που "κάθεται μέσα σου" για καιρό! Δεν ήμουν ποτέ fun του ελληνικού κινηματογράφου, όμως έχω ξεχωρίσει τους "Απόντες" κ πιστεύω πως αξίζει να τη δει κανείς έστω κ μια φορά στη ζωή του.
 
  • Like
Reactions: RIO
Πίσω
Μπλουζα