Cathy
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 33
Αυτο ήταν ένα πολύ χοντρο και βαρυ βιβλίο με συμβουλές για εφηβες. Υπήρχε σε διάφορες παραλλαγές απο διάφορους συγγραφεις. Αυτο που λέω είχε στο εξωφυλλο μια ασπρομαυρη ξανθουλα και απευθυνοταν σε κοριτσια. Καποιος μου ειχε πει πως υπηρχε και σε εκδοχη για αγορια. Καλυπτε σε κεφαλαια ολα τα θεματα που αφορουσαν και αφορουν μια εφηβη, το σχολειο, τις σπουδες, την επαγγελματικη αποκατασταση, την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση, συμβουλες για ντυσιμο, ομορφια και σωστη διατροφη. Ειχε ωραια ρετρο 70ς σκιτσα (ολα τα παρομοια βιβλια ειχαν σκιτσα ελπιζψ να μην το μπερδευω με αλλο) και ασπρομαυρες 70ς φωτογραφιες. Γενικα ελεγε σωστα πραγματα αλλα τα κεφαλαια σε σχεση με τα πιο πρακτικα θεματα και τα δικαιωματα που ειχαμε ως εφηβοι συνφωνα με τον νομο ηταν ανεφαρμοστα και καπως ασχετα με την ελληνικη πραγματικοτητα (οπως και σε πολλα αλλα μεταφρασμενα βιβλια σαν το ᾽Κοκκινο βιβλιαρακι των μαθητων᾽). Δεν ξερω αν προβλεποταν απο τα δικαιωματα του εκδοτικου οικου αλλα θα επρεπε να ειχε γινει μια προσαρμογη. Ενα αλλο θεμα ηταν πως αυτο το βιβλιο γραφτηκε νομιζω στα 70ς και ηταν δημοφιλες ως δωρο στα κοριτσια μεταξυ 1985-1995. Ειχαν γινει κοσμογονικες αλλαγες και στον κοσμο αλλα και στην μοδα που φυσικα δεν φαινοταν πουθενα!!!! Ετσι ενω αναφεροταν πχ τα αντισυλληπτικα δεν υπηρχε και η αντιστοιχη ενημερωση για τα σεξουλικα μεταδιδιμενα νοσηματα και το Ειτζ ή τουλαχιστον οχι με την ιδια ενταση που γραφοταν στα πιο επικαιρα αρθρα και βιβλια (αν θυμαμαι ειχα πολλα τετοια βιβλια και μπορει να εχω μπερδεψει τις πληροφοριες).
Το πιο κοντινο του βιβλιο που εχει αναφερθει και εδω στο φορουμ ηταν ενα παρομοιο γραμμενο απο μια Γερμανιδα πρωην Μις Κοσμος. Εμοιαζε σαν αντιγραφη του Ἀπο τα 12 στα 18᾽. Μου ειχε κανει εντυπωση διοτι ειχα και τα δυο και εμοιζαν πολυ και στην αισθητικη, στην εκδοση, στις εικονες και στην δομη των κεφαλαιων. Αν θυμαστε για πιο λεω γραψτε και σεις τις αναμνησεις σας απο αυτο και απο τα αλλα παρομοια βιβλια! Σας βοηθησαν καθολου?
Το πιο κοντινο του βιβλιο που εχει αναφερθει και εδω στο φορουμ ηταν ενα παρομοιο γραμμενο απο μια Γερμανιδα πρωην Μις Κοσμος. Εμοιαζε σαν αντιγραφη του Ἀπο τα 12 στα 18᾽. Μου ειχε κανει εντυπωση διοτι ειχα και τα δυο και εμοιζαν πολυ και στην αισθητικη, στην εκδοση, στις εικονες και στην δομη των κεφαλαιων. Αν θυμαστε για πιο λεω γραψτε και σεις τις αναμνησεις σας απο αυτο και απο τα αλλα παρομοια βιβλια! Σας βοηθησαν καθολου?
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: