Crimson Moonlight
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 322
Είδα ότι κι άλλοι το γράφουν, αλλά κι εγώ μισώ το Opium σε όλες του τις εκδοχές. Το άρωμά του δεν είναι κάν ωραίο. Προτιμώ να μυρίσω αληθινό όπιο!
σε πιάνω 100% μιας και απ' το 1986 ως το 1992 κάθε καλοκαίρι βάζαμε καπνά (σύν που απασχολούμασταν και 2 με 3 χρόνια πιο πρίν σε κάτι θείους μου πρίν βάλουμε εμείς).Ειδικά η μυρωδιά στο καπνοχώραφο πρωί πρωί απ' την υγρασία στο χωράφι αλλά και μια μυρωδιά κάτι ανάμεσα σε καφεκοπτείο (λόγω των τσουβαλιών),τσιγάρο και σε συνδυασμό με το autan που βάζαμε στο σκοτάδι για τα κουνούπια (το βάζαμε στα τυφλά γιατί δεν έφεγγε ακόμη όταν ξεκινάγαμε πρωί το μάζεμα) και τα φύλλα που μαζεύαμε έκανε ακαταμάχητη την μυρωδιά.Σύν το μεσημέρι πρός απόγευμα για το βελόνιασμα (ή αρμάθιασμα όπως το έλεγαν οι δικοί μου) στην μηχανή και βέβαια την μυρωδιά στις λιάστρες για το κρέμασμα των βελονιασμένων φύλλων.Παιδια και το αρωμα του καπνου γενικα, γενικα( σε αυτό συγκαταλέγεται και το αρωμα της καπνοριζας )τα παιδια της επαρχιας που μεγαλώσαμε στα καπνα, σιγουρα θα με καταλαβαινουν με συνοδευσε στην παιδικη ηλικια
σε πιάνω 100% μιας και απ' το 1986 ως το 1992 κάθε καλοκαίρι βάζαμε καπνά (σύν που απασχολούμασταν και 2 με 3 χρόνια πιο πρίν σε κάτι θείους μου πρίν βάλουμε εμείς).Ειδικά η μυρωδιά στο καπνοχώραφο πρωί πρωί απ' την υγρασία στο χωράφι αλλά και μια μυρωδιά κάτι ανάμεσα σε καφεκοπτείο (λόγω των τσουβαλιών),τσιγάρο και σε συνδυασμό με το autan που βάζαμε στο σκοτάδι για τα κουνούπια (το βάζαμε στα τυφλά γιατί δεν έφεγγε ακόμη όταν ξεκινάγαμε πρωί το μάζεμα) και τα φύλλα που μαζεύαμε έκανε ακαταμάχητη την μυρωδιά.Σύν το μεσημέρι πρός απόγευμα για το βελόνιασμα (ή αρμάθιασμα όπως το έλεγαν οι δικοί μου) στην μηχανή και βέβαια την μυρωδιά στις λιάστρες για το κρέμασμα των βελονιασμένων φύλλων.
Έχεις απόλυτο δίκιο γι' αυτό και είπα ότι μου αρέσει μόνο η μυρωδιά των καπνών που στεγνώνουν κι όχι η συγκομιδή. Για τον ίδιο λόγο κι εγώ δεν άντεχα ιδιαίτερα τη μυρωδιά της ντομάτας όταν τη φορτώναμε να πάει για πολτοποίηση.Aγαπητη μπαχαρ και γω σίγουρα θα λατρευα την μυρωδιά του καπνού από τις καπναποθήκες , είναι αλλιώς όμως να δουλευεις καπνά στο χωράφι.
Τόσο αλλιώς να χεις αυτήν την κόλλα του καπνού πάνω σου, στα χέρια σου, στα νύχια σου που δεν εβγαινε με τίποτα όμως μα με τιποτα.
Γεια στο στόμα σου! Αλλά και μόνο που την ανέφερες μου κόπηκε η όρεξη (κι είχα ωραιότατα γεμιστά σήμερα). Πράγματι νοσηρός ο νους που συνέλαβε την ιδέα.Δεν έχω μυρίσει ποτέ αθλιότητα σαν την κολώνια Fido Dido. Δεν μπορώ καν να την περιγράψω, είναι σκέτη αηδία η οποία έχει διατηρηθεί άθικτη. Νοσηρός ο νους που την έφτιαξε!
Τελικά η Coco Mademoiselle είναι που αντιπαθώ, την σκέτη Coco δεν την θυμάμαι. Κι εγώ της παλαιας σχολής είμαι στα αρώματα με αγαπη σε δύο δεκαετίες, του '20 και του '60, και γενικά των oriental και chypre.Για την Coco πάλι είμαι της άλλης σχολής, αυτής με τα μπαχάρια . Τη φορώ στα μεγάλα κρύα. Αλλά όπως πολύ σωστά λες, έχει να κάνει και με το δέρμα.
Παιδια, εμενα η Coco Mademoiselle μου φαινεται σαν ανδρικη. Και συν τοις αλλοις, μολις τη μυριζω με πιανει ναυτια.Τελικά η Coco Mademoiselle είναι που αντιπαθώ...
Τελικά η Coco Mademoiselle είναι που αντιπαθώ, την σκέτη Coco δεν την θυμάμαι. Κι εγώ της παλαιας σχολής είμαι στα αρώματα με αγαπη σε δύο δεκαετίες, του '20 και του '60, και γενικά των oriental και chypre.
@Bajar Ποιες αρωματικες νοτες δεν αντεχεις;
επειδή ταξί παίρναμε πολλά χρόνια όταν πηγαίναμε τα καλοκαίρια στο χωριό (πρός Ευρυτανία λίγο μετά από Προυσό συγκεκριμένα) εκεί 15αύγουστο,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την μυρωδιά τους.Πιστεύω ήταν συνδυασμός παλιών δερμάτινων καθισμάτων,έντονης τσιγαρίλας,πολλές φορές το κλασικό αρωματικό πράσινοελατάκι και καθόλου κλιματιστικό οπότε ο συνδυασμός αυτών έφερνε ναυτία σύν οι κακοτράχαλοι δρόμοι με τις ατελείωτες στροφές και τότε χωματόδρομουςΤα ρετρο ταξι ειχαν ασχημη βαρια μυρωδια που δεν μπορω να την προσδιορισω και σημερα δεν υπαρχει. Τοτε παιδακι με επιανε και εκανα εμετο ειδικα που ο νομος αιτωλοκαρνανιας ειχε κακοτραχαλους τοτε δρομους γεματες στροφες πχ για αστακο η για προυσο η τοτε για λουτρο η λεσινι. Στον προυσο δε γινοτανε πολλες βαφτησεις ρετρο . Ηταν βασανηστηριο να πηγαινεις με ταξι εφτανες με τα συκωτια ανακατεμενα