Αρώματα που δε θέλουμε να μυρίζουμε

Για μενα το χειροτερο αρωμα ever...(που για πολλους ειναι αγαπημενο...)ειναι το Angel του Thierry Mugler.
 
Παιδια και το αρωμα του καπνου γενικα, γενικα( σε αυτό συγκαταλέγεται και το αρωμα της καπνοριζας :p )τα παιδια της επαρχιας που μεγαλώσαμε στα καπνα, σιγουρα θα με καταλαβαινουν ;) με συνοδευσε στην παιδικη ηλικια
 
- Κολώνιες "Jazz" και "Fahreneit"...

- Mυρωδιά "ξυνίλας" λόγω χωματερής (μόλις βγεις από τη σήραγγα Αττικής Οδού προς Ασπρόπυργο...)

- Μυρωδιά χλωρίου. Ευτυχώς από τα κολυμβητήρια σταδιακά φεύγει, με την εφαρμογή του όζοντος...
 
ΦΖΠ1 είπε:
- Κολώνιες "Jazz" και "Fahreneit"...- Mυρωδιά "ξυνίλας" λόγω χωματερής (μόλις βγεις από τη σήραγγα Αττικής Οδού προς Ασπρόπυργο...)

- Μυρωδιά χλωρίου. Ευτυχώς από τα κολυμβητήρια σταδιακά φεύγει, με την εφαρμογή του όζοντος...
πως διαφερει η πρωτευουσα με την επαρχια, οι μυρωδιες της τουλάχιστον ;)
 
Θα συμφωνήσω με όλα όσα είπατε παραπάνω.

Επίσης, θα προσθέσω τις κολώνιες L'eau d' Issey του Issey Miyake και την Jean Paul Gaultier Classique, όχι γιατί είναι δύσοσμες, αλλά γιατί έμειναν πολλά χρόνια στη μόδα κι έγιναν τόσο σούπα, που σιχάθηκα να τις μυρίζω παντού και στους πάντες. :p
 
Aγγελίνα είπε:
Επίσης, θα προσθέσω τις κολώνιες L'eau d' Issey του Issey Miyake [...] όχι γιατί είναι δύσοσμες, αλλά γιατί έμειναν πολλά χρόνια στη μόδα κι έγιναν τόσο σούπα, που σιχάθηκα να τις μυρίζω παντού και στους πάντες. :p
Αυτή την κολώνια τη θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια, και τελικά έμαθα ποια είναι, όταν τη φόρεσε αυτός που κοιμόταν από κάτω μου στο κέντρο που παρουσιάστηκα στο στρατό. Είναι πολύ ωραία και δροσερή, και σκεφτόμουν κάποια στιγμή να την τσιμπήσω, γιατί μ αρέσουν τα πιο δροσερά αρώματα (πχ Chrome του Azzaro). Αλήθεια είναι τόσο ενοχλητική ή τόσο δημοφιλής; Είχα άπειρα χρόνια να την πετύχω, πάνω από 15, σε άνθρωπο.
 
Δεν είναι καθόλου ενοχλητική, ίσα ίσα, από τις πιο ανάλαφρες και δροσερές. Απλά υπερβολικά φορεμένη...μπανάλ. Αν είσαι νέος κι ελεύθερος, θα σου πρότεινα να ψάξεις κάποια πιο μοντέρνα, είμαι βέβαιη πως θα εκτιμηθεί! ;)
 
To Channel No5 το βρίσκω κι εγώ υπερεκτιμημένο/αδιάφορο.


Εγώ δεν αντέχω καθόλου οποιοδήποτε άρωμα μυρίζει τριαντάφυλλο ή σαν τριαντάφυλλο (με το φυτό τα πάω μια χαρά). Με πιάνει ζαλάδα αμέσως μόλις το μυρίσω και δυστυχώς για μένα είναι πολύ κοινό άρωμα. Δεν μου αρέσουν ούτε τα αρώματα που μυρίζουν σοκολάτα (ναί, υπάρχουν!).



Επίσης θεωρώ απαίσιο το Beautiful της Estee Lauder γιατι...πώς να το περιγράψω...έχει πολλές <<πληροφορίες>> σαν μυρωδιά και με ζαλίζει. Αλλά είμαι τόσο άτυχη ώστε να το φοράει η μάνα μου, και παρ' όλο που της έχω πεί χίλιες φορές να το βάζει σ' εξωτερικό χώρο το βάζει στο μπάνιο και μετά δεν μπορώ να πλησιάσω. Να μην πρσοσθέσω ότι πλανιέται όλη τη μερα μεσα στο σπίτι (είναι κι έντονο το άτιμο). Εφιάλτης.
:xm:
 
Το αρωμα που μου φερνει αναγουλα ειναι το πρασινο ελατο που υπηρχε σε πολλα αυτοκινητα τις ρετρο εποχες μας.

Καθε φορα που εμπαινα σε αμαξι και μου ερχοταν η μυρωδια, στο τελος της διαδρομης εβγαινα σαν ζαλισμενο κοτοπουλο, κατακιτρινη, εκανα αμεσως εμετο στο δρομο (και μερικες φορες αν δεν με προλαβαιναν και μεσα στο αμαξι) και μου παιρνε κανα τεταρτο για να ερθω στα ισα μου.

Και αναρωτιομουν : κανεναν αλλον δεν πειραζε αυτη η μυρωδια; Μονο εμενα κοντευε να με εξοντωσει; Με ελατακια διαφορετικου χρωματος (που ζητημα να το ειχε ενα αμαξι στα εκατο εκεινη την εποχη) παντως δεν ειχα προβλημα, ουτε και με καποιο αλλο αρωματικο απο τα τωρινα που κυκλοφορουν.

Μονο με το πρασινο ελατακι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα ρετρο ταξι ειχαν ασχημη βαρια μυρωδια που δεν μπορω να την προσδιορισω και σημερα δεν υπαρχει. Τοτε παιδακι με επιανε και εκανα εμετο ειδικα που ο νομος αιτωλοκαρνανιας ειχε κακοτραχαλους τοτε δρομους γεματες στροφες πχ για αστακο η για προυσο η τοτε για λουτρο η λεσινι. Στον προυσο δε γινοτανε πολλες βαφτησεις ρετρο . Ηταν βασανηστηριο να πηγαινεις με ταξι εφτανες με τα συκωτια ανακατεμενα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το αρωμα Beautiful ουτε εμενα μου αρεσε ποτε. Δε θελω να πω οτι δεν το αντεχω. Το αντεχω, αλλα ειναι πολυ βαρυ για το δικο μου γουστο και συνηθως τα βαρια αρωματα τα βρισκω ασχημα. Πολυ λιγες εξαιρεσεις κανω σ' αυτο.

Τωρα οσον αφορα τη μυρωδια πρασινου ελατου σε αρωματικο αυτοκινητου, ειναι η μονη μυρωδια που μου αρεσει τοσο πολυ στο συγκεκριμενο ειδος μαζι με τη μυρωδια θαλασσιας αυρας. Το χειροτερο για μενα σε αυτη την περιπτωση ειναι να κανει ζεστη, να μπω σε Ι.Χ. η ακομα χειροτερα σε ταξι, και να μυριζει βανιλια. Το εχω ζησει και ηταν φρικτο.

Ακομα θυμαμαι το ανακατεμα στο στομαχι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πεσ' τα χρυσόστομε!

Το μεγάλο λάθος μου ήταν που τη χρησιμοποίησα. Διότι όταν μου έκαναν δώρο μια Brut και άνοιξα το μπουκάλι και τη μύρισα μου άρεσε πολύ η μυρωδιά. Αλλά όταν έβαλα επάνω μου, η αντίδρασή της με την προσωπική μου χημεία είχε ως αποτέλεσμα μια μυρωδιά που από τότε μου ανακατεύει το στομάχι περισσότερο κι από τα τοπικά ΚΤΕΛ Μεσσηνίας τη δεκαετία του 1960. Κι από τότε ούτε τη σκέτη κολώνια στο μπουκάλι δεν μπορώ να μυρίσω.
 
Και τα παλια λεωφορεια ειχαν βαρια μυρωδια κλεισουρας ουτε κλιματισμος υπηρχε. Θυμηθηκα την ρετρο απεχθεστατη μυρωδια της παιδικης ηλικιας / οι γονεις μου εκοβαν την χρυση με τα σκορδα. Αυτοι δεν την καταλαβαιναν την μυρωδια εγω ετρωγα πακετο μεγαλο καθως την κοβανε και οι δυο μαζι. Τι να σας πω ειμαι ηρωας που αντεχα )και δεν το ευχομαι σε κανεναν
 
Λορένα είπε:
Το αρωμα που μου φερνει αναγουλα ειναι το πρασινο ελατο που υπηρχε σε πολλα αυτοκινητα τις ρετρο εποχες μας.
 


Για το ελατάκι...θές ότι ήμουν μικρή, θές ότι εβλεπα το Σέϊχ Σού αποκαΐδι, κάπως το είχα συνδέσει και για χρόνια νόμιζα ότι μυρίζει καμμένο δέντρο. Και είχα την απορρία, γιατί τέτοια ανωμαλία γούστου στην μυρωδιά...
 
Δε μπορώ πλέον με τίποτα το Axe Africa. Πολλά χρόνια πριν (στην εφηβεία), είχε σκοτωθεί ένας φίλος μου παιδικός. Θυμάμαι όταν πήγα στο φέρετρο να τον φιλήσω, του είχαν βάλει αυτό το άρωμα που το λάτρευε. Σε συνδυασμό με τη μυρωδιά που έβγαζε το πτώμα, θυμάμαι ότι μου γύρισε τα άντερα. Από τότε, δε μπορώ να μυρίσω αυτό το άρωμα - με κάνει να πνίγομαι και μου φέρνει αναγούλα.

Και για να γίνω πιο light, γιατί σας έκανα την καρδιά περιβόλι πρωϊνιάτικα, να συμφωνήσω με κάποιους προλαλήσαντες για το Old Spice που το φορούσε μια πρώην σχέση μου. Χρειάστηκε πολύς καιρός να του εξηγήσω ότι ρίχνει μεν τις γυναίκες, αλλά όχι με τον τρόπο που θα 'θελε ( :p ) και μόλις τα κατάφερα, χωρίσαμε! :banghead:
 
D@re, και το καλύτερο άρωμα του κόσμου να είχαν ρίξει στο παιδί, από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα θα σου προκαλούσε δυσάρεστα συναισθήματα όταν θα το μύριζες. Η σύνδεση που κάνει η όσφρηση με κάποιο συναίσθημα είναι αρκετά δυνατή. Γι' αυτό, ακόμα και για το πιο όμορφο άρωμα του κόσμου, αν μας συμβεί κάτι δυσάρεστο ενώ έχουμε τη μυρωδιά του στη μύτη μας, θα το σιχαθούμε. Πιστεύω ότι έτσι "καταστρέφονται" σε όλους μας ωραία αρώματα, αλλά έτσι είναι η ζωή!

Βέβαια, το Axe Africa είναι όντως βαρύ, όπως και γενικά τα αρώματα του Axe (παρότι ορισμένα είναι καλά σαν βάση). Και παρότι με τα χρόνια αλλάζουν ελαφρώς τη μυρωδιά (ή πολύ, όπως στην περίπτωση του Marine, που στα 90's ήταν, ίσως, το πιο ωραίο Axe, αλλά πριν από 10+ χρόνια που το είχα δοκιμάσει, δε φοριόταν με τίποτα), το ρημάδι το Africa συνεχίζει να έχει αυτή τη δυνατή μυρωδιά. Όπως και το Apollo.
 
D@redevil είπε:
Χρειάστηκε πολύς καιρός να του εξηγήσω ότι ρίχνει μεν τις γυναίκες,

αλλά όχι με τον τρόπο που θα 'θελε ( :p ) και μόλις τα κατάφερα, χωρίσαμε! :banghead:
Ρε 'συ Μαριαννα....μπας και την μερα που το πες,φοραγε ολο το μπουκαλι με το Old Spice?:biglaugh:

Λοιπον περα απο τον χαβαλε....

Ενα μικρο μερος απο τα δικα μου αρωματα/καλλυντικα ειχατε δει εδω περσι. :)

Φετος ακολουθει το δευτερο μερος.... :D

Καποια ειναι ρετρο,καποια οχι και τοσο,σιγουρα ομως ειναι 10ετιας + ...τα πιο πολλα προερχονται απο δωρα και ελαχιστα ειναι αγορασμενα απο μενα.

Αλλα εχουν χρησιμοποιηθει,αλλα ειναι ακομα στο κουτι τους - και μαλλον εκει προβλεπω να παραμενουν - και περιμενουν.

attachment.php


Αυτο που εχει τιμηθει ιδιαιτερα πολυ,ειναι το STR8 το πρασινο (κολωνια & spray),το NIVEA Aqua cool & το AXE Africa.

Το Perfect Strength (αυτο με το γκρι καπακι) ολο κι ολο μια-δυο φορες προλαβα και το χρησιμοποιησα.

Το ειχα ξεχασει σε καποιο σακ-βουαγιαζ,με αποτελεσμα να φυγει το καπακι,να πατηθει και να χυθει ολο μεσα στην τσαντα... :(

Τουλαχιστον για μεγαλο αρκετο διαστημα η τσαντα ειχε ομορφο αρωμα! :D

Αυτα ομως που εχουν "συνεισφερει" και με το παραπανω το αρωμα τους ειναι τα παρακατω μπουκαλακια-μινιατουρες....

attachment.php


...απο αυτα,το πιο ομορφο αρωμα το ειχε το Dolce & Cabbana,το οποιο δυστυχως εχει "σωθει" πλεον

και το Davidoff Cool Water.
 
Τι μου θύμισες τώρα stayro... Βλέποντας την dynamic adidas, θυμήθηκα ένα από τα αγαπημένα μου αρώματα ως παιδί. Τη μπλε adidas εκείνης της σειράς, που δεν ξέρω αν κάποιος άλλος τη γνωρίζει, είτε αν έχει μετεξελιχθεί, ή αν έχει παραμείνει ίδια μυρωδιά και απλά άλλαξε όνομα (θα έλεγα πως φέρνει ελάχιστα στην ice dive, που είναι μια καλή ευκαιρία να την ξανατιμήσω μετά από χρόνια). Την είχαν κάνει δώρο στον αδερφό μου στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ του στην έκτη δημοτικού (όταν έφτασα εγώ έκτη δημοτικού, μου είχαν κάνει την adidas special edition 2002, για το μουντιάλ Korea-Japan). Δροσερή και υδάτινη, που μαζί με την απομίμηση Cool water του πατέρα μου, με έκαναν να συμπαθήσω τα πιο υδάτινα αρώματα, και γενικά τις κολώνιες.

Μαζί με την adidas (που μακάρι κάποιος να ξέρει την τύχη της), είχαν κάνει δώρο και κολώνιες Harley Davidson, οι οποίες ήταν καλές, αλλά πιο βαριές. Η δε Str8 adventure (η πράσινη) έχει τιμηθεί δεόντως κι από μένα, και εισέπραξε θετικότατα σχόλια από το θηλυκό πληθυσμό της τάξης μου (ειδικά μια κοπέλα...).
 
nwntas είπε:
Η δε Str8 adventure (η πράσινη) έχει τιμηθεί δεόντως κι από μένα, και εισέπραξε θετικότατα σχόλια από το θηλυκό πληθυσμό της τάξης μου (ειδικά μια κοπέλα...).

....+1 :thumbup:

Μαζι με τα παραπανω,προσθεστε και αυτα τα δυο σετ που βρηκα

καταχωνιασμενα στην ντουλαπα μου σημερα και κλεισαμε... :D

attachment.php


Παρολο που δεν τα εχω ανοιξει,το αρωμα τους ερχεται εντονο και γεμιζει τα ρουθουνια! :D
 
Πίσω
Μπλουζα