Τα πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο...
Καπου στο Λυκειο καθομουν με εναν τυπο που ειχε ετρωγε συνεχως αηδιες. Εφερνε στην ωρα του μαθηματος τσιπς, γαριδακια, σουβλακια. Μπροστα ειχαμε εναν ηπιο τυπο στου οποιου το μπουφαν ο τυπας σκουπιζοταν απο τις λιγδες στο στυλ "σε χτυπαω στη πλατη", "εισαι ωραιος" και τετοια. Το αστειο ειναι οτι στον επομενο χορο του σχολειου, ο ηπιος εσκασε μυτη με το μπουφαν και το μερος ηταν τσιτα στο μπλου λάιτ. Λιγδα και γαριδιλα εβδομαδων εκανε μπαμ απο δυο οικοδομικα τετραγωνα μακρια. Περναγε και ανοιγαμε δρομο. Dude
Καπου στο Γυμνασιο ειχα βρει μια αποτυχημενη φωτογραφια του πιανιστα Σγουρου απο καποιο εξωφυλλο σταυρολεξικου περιοδικου. Ειχα κοψει μονο το κεφαλι και το ειχα ειχα κολλησει σε μακρια καλαμακια απο σουβλακι. Οταν καποιος εκανε αναγνωση σε αποσταση εως και τριων θρανιων απο εμενα, του εβαζα υποβρυχιως τον τηλεσκοπικο Σγουρο μπροστα του και του φευγαν γελια, σαλια, μιξες (και ενιοτε εφευγε και απο την ταξη).
Ενας καθηγητης με επιασε μια φορα να με ρωτησει γιατι οι κοπελες του τμηματος μας βγαινουν απο την ταξη γεματες χαρτακια στο κεφαλι. Λες και εγω πιπιλαγα-σαλιωνα μανιωδως χαρτια, τα εβαζα σε μπικ-φυσοκαλαμο και τους χαλαγα την κομμωση...
Την πρωτη ωρα, της πρωτης Γυμνασιου με πεταξε η φιλολογος εξω. Γιατι? Με το που ανοιξε το στομα της να συστηθει, ηταν σαν να μιλαγε στρουμφακι με ιγμοριτιδα. Σαν τους Chipmunks. Διαλυθηκα. Τοσο που δεν μπορουσα να συνελθω. Ηρθε επανω μου ουρλιαζε και το πραγμα μου φαινοταν ακομα πιο αστειο. Toσο φωναζε, τοσο με κατεστρεφε.
Για μια βδομαδα οτι και να λεγαμε στη φιλολογο το ξεκιναμε με το "πεστε μου ειναι η τρελη ροδια". Μου ειχε γινει τοσο βιωμα που το ειπα κατα λαθος και στον διευθυντη που ηρθε να επαναφερει την ταξη.
Ειχαμε εναν ηλικιωμενο φιλολογο με μανιες εμφυλιοπολεμικες υπερ της Αριστερας. Για να χανουμε μαθημα το παιζαμε ολοι υποστηριχτες των γερμανοτσολιαδων και παθαινε μπλακ αουτ. Του γραφαμε μηνυματα στον πινακα με συνθηματα της εποχης, κρεμαγαμε κατι Σταλιν αναποδα και τρελαινοταν.
Ειχαμε βρει ενα ποντικι, το βαλαμε σε μια σακουλα και το κρεμασαμε πανω απο μια φτερη του ανεμιστηρα. Ζητησαμε απο την καθηγητρια να ανοιξει τον ανεμιστηρα γιατι σκαγαμε, ο ενας εβγαλε το πομολο, εγω ουρλιαξα 'ΠΟΝΤΙΚΙΙΙΙΙ' και στην ταξη εγινε κατι αναλογο με το παρτυ στο Blade.
Καμια φορα δεναμε με πολυ μποσικο τα πιαστρακια της ζωνης των παντελονιων των κοριτσιων που καθονταν στα μπροστινα θρανια με σπαγγο στη καρεκλα τους χωρις να το καταλαβουν. Ετσι οταν βαραγε κουδουνι, ηταν σαν να γκρεμιζοταν το σχολειο. Ενιοτε υπηρχαν και ατυχεις αποκαλυψεις.
'Ποιος ουρησε στο σφουγγαρι? Πειτε μου, ποιος ουρησε στο σφουγγαρι'
Στην πρωτη καταληψη μια πολυ ηλικιωμενη καθηγητρια αρνηθηκε να εγκαταλειψει το σχολειο. Δεν αποδεχοταν την καταληψη και εμεινε στην εδρα της. Την καναμε Χριστο για να φυγει τιποτα. Στο τελος κατσαμε και εμεις γυρω απο την εδρα και ξεκινησαμε να παιζουμε 21. Τις μοιραζαμε και φυλλα και αυτη κοιτουσε ταβανι. Μετα απο λιγο "εσπασε" και εφυγε τρεχοντας. Χαλαγε και το φυλλο...