Αστερίξ: Δημοσκόπηση για το καλύτερο τεύχος

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας ΤΑΚΗΣ
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αναφέρατε πολλές ωραίες σκηνές-το "καημενο ζωντανό" το έχω υιοθετήσει και το χρησιμοποιώ σε περιστάσεις που δε μ'αρέσει το φαγητο!
Στο "Η ασπίδα της Αρβέρνης" η εισαγωγή (όπου ο Μοναρχίξ έχει αρρωστήσει και πατάνε το συκώτι του πρώτα ο Πανοραμιξ, μετά η Μιμίνα (εξάλλου δεν πονάω πια-δεν πονάς πια εδώ?) - μετά ο Αστερίξ κλπ μέχρι που ο Μοναρχίξ πείθεται.Και αργότερα όταν τον πάνε στο σανατόριο και ένας πάει να πάρει το φαΐ του Ιντεφίξ και ο Οβελιξ του λέει "Οχι επειδη τον βρήκατε μικρό να του κλέβετε το κρέας! Άντε να μη σας δώσω μια γερή δαχτυλιά στο συκώτι!"
Οι δάφνες του Καίσαρα με επικό καυγά αδερφού Μιμίνας-Μοναρχιξ- φωνάζει τη γυναίκα του "η Μιμίνα και ο Αποτέτοιος της έφτασαν!" - "αποτετοιος... ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΕΤΟΙΟΣ????""
Κάποια στιγμή είχα πετύχει σε ένα μαγαζί μέχρι και ένα σκάκι όπου αντί για άσπρα και μαύρα πιόνια είχε Γαλάτες και Ρωμαίους, μεταλλικές πολύ ωραίες λεπτεπίλεπτες φιγούρες. Μοναρχίξ και Μιμίνα βασιλιάς και βασίλισσα, Καίσαρας και Κλεοπάτρα απ'την άλλη... Αλλά ήταν λίγο ακριβό.

Τελευταία επεξεργασία:
Οι δάφνες του Καίσαρα με επικό καυγά αδερφού Μιμίνας-Μοναρχιξ- φωνάζει τη γυναίκα του "η Μιμίνα και ο Αποτέτοιος της έφτασαν!" - "αποτετοιος... ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΕΤΟΙΟΣ????""

Η που λέει ο γαμπρός του στον Μαζεστίξ, όταν άκουσε ότι ήθελαν να τους φέρουν για δώρο, ένα μενίρ , " Καημένε και που ήθελες να το βάλω το μενίρ; ". Για να πάρει την απάντηση από τον Μαζεστίξ " επιμένεις να σου πω; "

Η που λέει ο γαμπρός του στον Μαζεστίξ, όταν άκουσε ότι ήθελαν να τους φέρουν για δώρο, ένα μενίρ , " Καημένε και που ήθελες να το βάλω το μενίρ; ". Για να πάρει την απάντηση από τον Μαζεστίξ " επιμένεις να σου πω; "
Χαχα ναι! Αλλά μια που σε βλέπω "μύστη" φίλε μου για πες μου:ΓΙΑΤΙ βρωμάνε τα ψάρια του Αλφαβητίξ?

Ε καλά αυτό είναι στοιχειώδες. Δεν απαντάω εγώ γιατί είναι για άλλον η πρό(σ)κληση.

Με βαριά καρδιά, θα μείνουν πολλά απέξω. Έχω, η αλήθεια είναι, μια προτίμηση στα τύχη με ταξίδια διότι σατρίζονται καλοπροαίρεται τα στερεότυπα χούγια των άλλων λαών. Θα σταθώ μάλλον στα εξής (με τη σειρά που εκδόθηκαν, όχι προτίμησης)
1) ο Αστερίξ λεγεωνάριος: από τη μία ο Οβελίξ πέφτει στα δίχτυα ενός έρωτα δίχως ελπίδα, πέφτει στα δέντρα (γκρεμίζοντας αναίτια τον Κακοφωνίξ) και μια μίξη πολλών λαών δημιουργώντας ένα χάος. Χαρακτηριστικό η σκηνή του φαγητού: ο αιγύπτιος, νομίζοντας ότι είναι σε εκδρομή, έχει παράπονα με το μενού, ο έλληνας αρνείται τις συνθήκες για όλα τα λεφτά του κόσμου (αιώνια ελλάδα) ο βέλγος το παραδίδει στο γότθο, ο γότθος αναφωνεί ότι στην πατρίδα του τσακώνονται για πολύ μικρότερες αφορμές, ο Αστερίξ θυμώνει, ο Οβελίξ θλίβεται που δεν έχει αγριογούρουνο και ο Βρετανός τους εκπλήσσει όλους βρίσκοντας το φαγητό νοστιμότατο.
2) Ο Αστερίξ στην Ισπανία: Ο μικρός Πέπε χαρακτηριστική φιγούρα. Κάνει τους πάντες καλά με ένα δάγκωμα και με απειλή κρατήματος της αναπνοής, ο Οβελίξ τον ζηλεύει που τον προτιμάει ο Ιντεφίξ και οι γευστικές του προτιμήσεις αλλάζουν συνεχώς. Εξαιτίας του δε έγινε και ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αστείους καβγάδες στην ιστορία του χωριού.
3) Οβελίξ και σία: από τα πιο πρωτότυπα σενάρια, τα ιστορικά πρόσωπα αξιοποιούνται στο έπακρο, το εμπόριο και η διαφήμιση ανούσιων πραγμάτων σατιρίζονται ανηλεώς και με ιστορική ατάκα: "εσύ καταλάβει;"

Πίσω
Μπλουζα