Αστερίξ Ο Γαλάτης (οι χαρακτήρες του κόμικ)

Rakeesh είπε:
Φιλε μια καρικατουρα του ΝτεΦινές εμφανίζεται στο Λούκυ Λουκ ("Ο Ληστής με το ενα χερι") αλλα πουθενα στον Αστεριξ
@Ambu

Εχω 3 τευχη που παρουσιαζουν ολα (?) τα μυστικα του Αστεριξ. Εκει υπαρχει και μια σελιδα με ολους τους Guest Star που εμφανιστηκαν ως καρικατουρες.
εχεις δικιο..τα μπαιτς του μυαλου μου εχουν αρχισει να καιγονται,καθως ειναι η μονη μνημη που χρησιμοποιω...για να δειτε που πραγματικα εμφανιστηκε πρωτα ο ιντεφιξ,ανατρεξτε στην σειρα των πρωτοτυπων αλμπουμς..αυτα που ανεφερα αφορουν την πρωτη εκδοση του ψαροπουλου..ΥΓ. κουιζ-τι ρατσα ειναι ο ιντεφιξ?
 
don dokken είπε:
ΥΓ. κουιζ-τι ρατσα ειναι ο ιντεφιξ?
Δεν γνωριζω αν ειχανε πει ποτε επισημα τι ρατσα ειναι -δεν βρηκα ποτε κατι τετοιο-, ωστοσο λογο του οτι η αδελφη μου ηθελε πολυ ενα σκυλακι που να μοιαζει με τον Ιντεφιξ, μετα απο ερευνα βρηκαμε πως το west highland white terrier ειναι ισως οτι κοντινοτερο σε πραγματικο σκυλο.
 
μεσα εισαι..το χεις.αν και ο γαλλικος σωβινισμος δεν θα επετρεπε να βαλουν ενα κατεξοχην βρεττανικο σκυλι εκτος αν θελουν να περασουν το υπονοουμενο οτι εχει γαλλικες ριζες η ρατσα..χεχε..πραγματι δεν εχει αναφερθει,αλλα το γουεστι ειναι οτι πιο κοντινο στον ιντεφιξ..και το κουιζ το βαλα για πλακα,αλλα μια και δεν τ αφησες να πεσει κατω,αξιος! :)
 
don dokken είπε:
στην πρωτη εκδοση του ψαροπουλου(1977 η 78 το πρωτο τευχος ηταν "ο αστεριξ κ ο μαγος"(ο μαντης) το δευτερο ηταν "η κατοικια των θεων" Σ αυτα ο ιντεφιξ λεγεται Κατρουλιξ(αντιτουριστικο ονομα)ακομα,ο μαθουσαλιξ αναφερεται στα πρωτα τευχη Θασεκανονιξ και πιο μετα Παλαιοντολογιξ..μια κ ειπατε για Λουι ντε φινεςς υπαρχει μια ιστορια με μια καρικατουρα -αντιγραφη του,αλλα μου διαφευγει ποια ειναι..στο "οβελιξ κ σια"βλεπουμε σε 2 -3 καρρε τους χοντρο -λιγνο! αυτο το ωραιο ευρημα το χρησιμοποιουσαν κατα κορον στο Λουκυ Λουκ δανειζομενοι μορφες γνωστων ηθοποιων της εποχης (βλ. Λη Βαν Κληφ -το κορακι κλπ)
ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ: "Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ", ο μοχθηρός χαρτοπαίκτης που ήθελε να σαμποτάρει τον κουλοχέρη!
 
Ο Κατρουλιξ ως ακτιβιστής οικολόγος της εποχής, στα 4 τελευταία καρέ της σελίδας. Από την "Κατοικία των Θεών", Φεβρουάριος 1980, δρχ. 50. Πρόκειται για την πρώτη μάλλον ανατύπωση - τα πρώτα καρεδάκια του Αστερίξ είχαν δημοσιευτεί ως στριπς στα "ΝΕΑ". Δεν θυμάμαι ποιό τεύχος είχε πρωτοκυκλοφορήσει, μάλλον ο "Αγώνας των Αρχηγών", με 25 δρχ., γύρω στα 1976-77 (ίσως και νωρίτερα). Δυστυχώς, κάποια άλλη μάνα είναι υπεύθυνη για την εξολόθρευση αυτής της συλλογής. Εκείνα τα χρόνια, στα χωριά δεν είχαμε ακόμα ηλεκτρικούς ή ηλιακούς θερμοσίφωνες, και ζεσταίναμε το νερό του θερμοσίφωνα με ξύλα. Οι σελίδες των κόμιξ ήταν το πιο πρόσφορο μέσον για προσάναμμα.... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων βγήκε καινούργιος Αστερίξ (#34). Όποιοι πιστοί ας το έχουν στα υπόψη τους.
 
Σχετικά με το καινούργιο Asterix είμαι τυχερός: δεν ξέρω πως συνέβη αλλά στην Κέρκυρα το μαγαζί όπου παίρνω περιοδικά το είχε από τις αρχές του περσινού Νοεμβρίου (σχεδόν μόλις κυκλοφόρησε). Βέβαια φανταζόμουν πως θα είναι γι' αυτό και δεν απογοητεύτηκα: το σενάριο χάλια, συνεπώς το ίδιο ήταν και το κόμιξ γενικότερα. Αχ... που είναι ο Goscinny που έδωσε ζωή στον Asterix, αλλά είναι επίσης (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) αυτός που έχει γράψει τα καλύτερα τεύχη των Λούκυ Λουκ και Ιζνογκούντ...
 
Οταν πέθανε ο Γκοσινί και συνέχισε ο Ουντέρζο η σειρά καταστράφηκε,δεν το ᾽χε καθόλου με το σενάριο!
 
ενα απο τα καλυτερα στο ειδος του και αγαπημενο και αποτα σημερινα παιδια πως θα μπορουσε φυσικα να ειναι διαφορετικα

αγαπημενη μου σκηνη οταν ο οβελιξ αποφασιζει να κανει διαιτα και τον ρωτα ο αστεριξ κανεις διαιτα και του λεει ναι τρωω μονο μια φρυγανια με κατιτις απο πανω

και κανει το λαθος και τον ρωταει με τι

και με ενα γαληνιο υφος δινει την απαντηση ο οβελιξ ενα γουρουνοπουλο.........

μου εχει μηνει ρε παιδια και γελαω μονη μου οποτε το σκεφτομε
 
Και μενα αυτή ειναι η αγαπημένη μου ατάκα!μου αρέσει και η νέα γυναίκα του Μαθουσαλιξ!
 
Πίσω
Μπλουζα