Το θυμάμαι σαν τώρα! Οταν έμαθα ότι εμεινε παράλυτος, η φάση που χτύπησε με οργή το κεφάλι του στη μπασκέτα μου ερχόταν συνεχώς στο μυαλό.θανος είπε:οπως ειχα ξαναγραψει ο μπομπαν γιανκοβιτς να χτυπαει το κεφαλι του στην μπασκετα(αν και δεν το ξαναδα ποτε απο τοτε)
πώς μπορώ να σας ευχαριστήσω για μηνύματα όπως το παραπάνω, και εκείνο για την Κυρά της Ρω? είστε ανεκτίμητοι!Other_Reality είπε:Πολύ σημαντικά όλα αυτά για την Κυρά της Ρώ...
Είχα την τιμή να υπηρετήσω στο Καστελλόριζο και να κάτσω και στην Ρώ άλλα και στην Στρογγύλη (δεξιά του Καστελλορίζου).
Η μοναδική περίοδος στην στρατιωτική μου θητεία (4 μήνες έκατσα εκεί, 16,5 συνολικά στο στρατό) όπου ένοιωσα πραγματική υπερηφάνεια. Πάντα ήμουν ενάντιος με την ιδέα του στρατού και της υπέρμετρης εθνικολογίας, όμως εκεί έμαθα τις διαφορές μεταξύ δογματισμού και πραγματικής και αληθινής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας. Η ιστορία της Κυρά Δέσποινας ζωντάνεψε, όταν είδα απο κοντά και έζησα το μέρος όπου έκανε πράξη όλα για τα οποία διαβάζουμε και γνωρίζουμε σήμερα. Πραγματικά, με έκανε να σκεφτώ πολλά για τον εαυτό μου, όχι σάν Έλληνα, μα πάνω απ'όλα σάν άνθρωπο. Διαβάζωντας όλα αυτά, με έκανες να χαρώ λίγο περισσότερο, έχωντας στη μνήμη μου χαραγμένες τις μέρες που έμεινα εκεί.
30 Ιανουαρίου 1996, στο 95 ΤΕ στην Παστίδα της Ροδου, 2 τα χαράματα, μπηκε μεσα στο θαλαμο ο υποδιοικητής και με χαλαρή φωνη μας ξύπνησε για να ετοιμαστούμε γρήγορα για να μεταφερθούμε στο χώρο διασποράς μας (νομίζω ότι καπου έχω ξαναγράψει για το συμβαν αλλα βαργιεμαι να το πσάξω). Ηταν η βραδιά των Ιμίων. Θυμαμαι που κανενα ΡΕΟ δεν έπαιρνε μπροστά και αν δεν ηταν ενας ομογενής Ελληνοαυστραλός που δούλευε στην Κατερπίλαρ να τα βάλει μπρος ενα-ενα, μαλλον θα ημασταν ακομα μεσα, γιατί εν τελει βγάλαμε όλο το στρατόπεδο εξω! Αδειάσαμε όλες τις αποθήκες οπλισμού και ρουχισμού. Θυμάμαι ότι έβρεχε καταρρακτωδώς και η διαδρομή μεχρι το χώρο διασποράς, μέσα σε σχεδόν βαλτωμένους από τη λάσπη χωματόδρομους και με σκοτάδι πίσσα (τα φώτα των ΡΕΟ αναβαν σαν κεριά) έμοιαζε με τη διαδρομή στο Πράσινο Μιλι. Τελικά μόλις τα στήσαμε στο χώρο, σήμανε λήξη συναγερμού και ξανα-μανα πίσω.Ποτέ δε θα ξεχάσω τα συναισθήματά μου αλλα και τα πρόσωπα των συναδέλφων μου, καθώς όλοι νομίζαμε ότι θα γίνει πόλεμος. Οπως επίσης το πόσο πιασμένα ήταν τα χέρια των οδηγών των ΡΕΟ από την υπερπροσπάθεια να στρίψουν ενα τιμόνι που προοριζόταν για τη δύναμη ενος Γκοτζιλα (οσοι εχουν οδηγήσει ΡΕΟ 40ετίας σε λασπωμενο δρομο, ξέρουν ).
saboter είπε:Δε μπορώ με τίποτα να ξεχάσω τη συγκλονιστική υπερπροσπάθεια της Gabrielle Andersen στους Ολυμπιακούς αγώνες του Los Angeles το 1984.
Η Ελβετίδα αθλήτρια υπερέβαλε εαυτόν με σκοπό να τερματίσει στον πρώτο μαραθώνιο δρόμο γυναικών της ιστορίας, έχοντας υποστεί σοβαρή ηλίαση και ώντας στα πρόθυρα της αφυδάτωσης!
Τότε έκλαψα...αργότερα τη θαύμασα...σήμερα νιώθω ότι την καταλαβαίνω..
Συγκλονιστικό το βιντεάκι...!!!θανος είπε:τελικα το βρηκα οσα χρονια και αν περασουν παντα απιστευτο....http://www.youtube.com/watch?v=ylys5U9pg9M&feature=player_embedded