Α μπε μπα μπλον...

Thor είπε:
....
Το ένα ερώτημα που μου γεννάται είναι γιατί είμαστε διατεθειμένοι να πιστέψουμε κάθε εξόφθαλμα «κείμενο που είναι γεμάτο υπερβολές και ανακρίβειες» (δεν αντικαθιστώ τη φράση με μια πιο ταιριαστή λέξη γιατί θα γίνει έντιτ και θα χαθεί ο ειρμός του κειμένου :p ) χωρίς καμία προηγούμενη σκέψη για το αν αυτό μπορεί να σταθεί λογικά. Αν δε το κείμενο συμπεριλαμβάνει και τους αρχαίους ημών προγόνους είμαστε ικανοί να πιστέψουμε ως και το ότι φύτεψαν τον Αμαζόνιο (μεγάλο σκάνδαλο της εποχής ο διαγωνισμός για την αγορά των δενδρυλλίων). Και ασφαλώς υπάρχει μια διεθνής συνομωσία για την αποψίλωση του Αμαζονίου ώστε να υποβαθμιστεί η πολιτιστική συνεισφορά των Αρχαίων Ελλήνων. Την οποία αποκαλύπτει ο Αγαθάγγελος στο σύγγραμμα του που κάποιοι δεν θέλουν να πέσει στα χέρια μας. (Αλλά κάποιοι άλλοι το έχουν στα χέρια τους και μας το λένε χωρίς να το ανατυπώνουν γιατί αφού μας πληροφόρησαν αυτοί δεν υπάρχει λόγος να το δούμε).
Μια απλούστατη εξήγηση είναι πως έχεις να κάνεις με τον/ην μεγαλύτερο/η ψάρακλα που υπάρχει τουλάχιστον σε αυτόν τον πλανήτη...
www_MyEmoticons_com__fishing.gif



Μιά άλλη είναι πως την ώρα που είδα το μέιλ και με δεδομένο πως ο κυριούλης που του κλέβω τη σύνδεση
#) γύρω στις 12 με 12:30 το κλείνει το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να -προλάβω - να το μοιραστώ μαζί σας. Έκανα μιά βόλτα από το σάιτ και, θεωρώντας το έγκυρο (κοτζάμ εκπομπή στην ΕΤ3 αναφέρει ), δεν το έψαξα παραπέρα... :sleep:




Thor είπε:
....Το δεύτερο ερώτημα είναι ποιος και γιατί δημιουργεί όλες αυτές τις ιστορίες. Προφανώς από κάπου ξεκινάνε και με κάποιο σκοπό. Προφανώς δεν μπορεί να απαντήσει κάποιος άλλος πέρα από τον εμπνευστή κάθε «κείμενου γεμάτου υπερβολές και ανακρίβειες» και κάθε απόπειρα ερμηνείας του σκοπού του κειμένου θα οδηγήσει σε ένα νέο «κείμενο γεμάτο υπερβολές και ανακρίβειες». Το θέμα πάντως μου θυμίζει 2 μυθιστορήματα του Έκο. «Το εκκρεμές του Φουκώ» και «το Κοιμητήριο της Πράγας».
Εδώ, δεν ξέρω/δεν απαντώ...
164.gif





Thor είπε:
....Το τρίτο ερώτημα είναι το «Ε! και;». Τι θα σήμαινε αν ήταν αλήθεια; Ότι μιλάμε μια πανάρχαια γλώσσα; Τσεκ. Ότι σήμερα χρησιμοποιούμε λέξεις και εκφράσεις από την αρχαία ελληνική; Τσεκ. Να βάζουμε να παιδιά «να τα βγάζουν» με το «Απεμπολών κτλ;». Να κάνουμε μήνυση στους βαρβάρους που έχουν λάθος φωνητική ανατομία;
Για μένα, το εντυπωσιακό θα ήταν αυτό το λάχνισμα (ή όπως αλλιώς το λένε) να είχε διαγράψει μιά πορεία τόσων αιώνων για να φτάσει στις μέρες μας διαδιδόμενο μόνο από στόμα σε στόμα (και όχι γραμμένο σε κάποιο αρχαίο κείμενο) με τις όποιες παρεμβολές, παρεμβάσεις, αλλοιώσεις κ.τ.λ. του... λάχαιναν... Το ίδιο είχα εντυπωσιαστεί όταν σε πρόσφατο ταξίδι στην Τουρκία έμαθα για ξεχασμένα του Πόντου χωριά που η γλώσσα τους μοιάζει αρκετά στα αρχαία ελληνικά ή όταν έμαθα για εκδηλώσεις αποκριάτικες κυρίως που έχουν τις ρίζες τους χιλιάδες χρόνια πριν... ακόμη και για το γεγονός πως οι μέρες της εβδομάδας στην αγγλική έχουν δανειστεί τα ονόματα των θεών της σκανδιναυικής μυθολογίας... (για να μην αναφέρομαι μόνο σε ελληνικά ζητήματα και απογόνους των Ελ, των Ελφ... των Ουρουκ Χαι... κλπ..
mocantina.gif
)

Thor είπε:
....Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κατηγορήσω τη Juanita που θεωρώ ότι λειτούργησε καλόπιστα. Προβληματίστηκα αρκετά για το αν θα έπρεπε να γράψω εδώ αυτές τις σκέψεις/ερωτήσεις μου για τις οποίες δε νομίζω ότι το νʼ απαντηθούν ταιριάζει στη θεματολογία του φόρουμ. Τις παραθέτω γιατί υπάρχουν αρκετά θέματα παραπλήσιας θεματολογίας και στο φόρουμ και τις παραθέτω και ο καθένας από εμάς μπορεί να προβληματιστεί και να σκεφτεί τη δική του απάντηση.
Έλα βρε... σιγά μην το πάρω και... πατριωτικά...


Αφού δεν έκλεισε το θέμα... μπορούμε να εκφέρουμε τις πάντα ενδιαφέρουσες απόψεις μας και... κουβέντα να γίνεται...
interview.gif


Thor, είπαμε σε λένε, ε;;;
voodoodoll_2.gif
 
Δυστυχώς αυτά τα ψεύτικα κείμενα ειδικά όταν αναπαράγονται από καλόπιστους αναγνώστες τους, χάνοντας έτσι τη σύνδεση με τις ύποπτες σελίδες απ' όπου ξεκίνησαν, δεν είναι αθώα γιατί επαναλαμβανόμενα συνεχώς και χωρίς αντίλογο σταδιακά γίνονται η κοινώς αποδεκτή αλήθεια. Οι διάφορες θεωρίες περί ανωτερότητας μιας φυλής ή μιας θρησκείας κλπ., κατάλληλα χρησιμοποιούμενες από λαοπλάνους, έχουν οδηγήσει σε τόσες και τέτοιες συμφορές που θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν ταφεί για πάντα. Δυστυχώς ο κόσμος από τη μια ξεχνάει κι από την άλλη εύκολα πιστεύει θεωρίες που νομίζει πως τον κολακεύουν.
 
Πάντως υπάρχει ένα παλληκάρι στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται επειγόντως αίμα, από τροχαίο με μηχανή. Μερσιώτης Βαγγέλης...
 
Πίσω
Μπλουζα