Αmstrad CPC 464 + Nokia 5130 = L.F.E.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας DoctorGalifrean
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

DoctorGalifrean

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
39
Καλημερουδια...

Μιας και αδειευομαι αυτη την εβδομαδα ειπα να ψαξω να βρω το mp3 player της γυναικας μου το οποιο εχει χασει εδω και καιρο. Τζιφος. Πριν λιγο περασε η γιαγια και πηρε την μικρη να την παει στις κουνιες και μου ηρθε η ιδεα...

Ενα Νοkia 5130 (XpressMusic) καθοταν ησυχο στο κομοδινο (το πηραμε δωρεαν με την επιδοτηση και το εχουμε για ξυπνητηρι και περιστασιακα το χρησιμοποιει η γυναικα μου για mp3 player).

Το καημενο νομιζε οτι η δουλεια του για σημερα τελειωσε αφου την ξυπνησε το πρωι για να παει στη δουλεια και τωρα αραζε... Ο Doctor ομως καραδοκουσε...

Το αρπαξα γρηγορα και πριν καταλαβει τη γινεται γυρω του, βρεθηκε συνδεδεμενο με τον κασετοανταπτορα του Amstrad...

Στην αρχη δεν φανηκε να συμπαθει το ενα το αλλο, αφου ο,τι mp3 game του ειχα φορτωσει απο το pc αρνιοταν να το παιξει ο 464. error b φωναζε συνεχεια η οθονη του... :shake:

Εκανα λοιπον μια μετατροπη σε wav το αρχειο και αυτο ηταν...

Ενας ερωτας γεννηθηκε!

:hurrah: :wub:

Ιδου και οι φωτο του αρραβωνα...

picture.php

picture.php

Αmazing stuff,αυτος ειναι γαμος με τα ολα του!!

Αραγε ο 6128 παιρνει τιποτα παρομοιο να γλυτωναμε την αλλαγη ιμαντα;

Aardvark είπε:
Αmazing stuff,αυτος ειναι γαμος με τα ολα του!!Αραγε ο 6128 παιρνει τιποτα παρομοιο να γλυτωναμε την αλλαγη ιμαντα;
Δεν εχω 6128, αλλα ολοι φαινεται να ασχολουνται με το HxC Floppy Drive Emulator , οποτε προφανως κανει καλη δουλεια.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανες βρε Doctor.

divined είπε:
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανες βρε Doctor.
Τιποτα διαφορετικο απο απο αυτο που κανουν ολοι με τον κασετοανταπτορα.

Απλα αντι για mp3 player ή CD player, συνδεσα ενα κινητο Nokia. Δεν ξανα-ανακαλυψα τον τροχο, απλα δεν εβρισκα το mp3 player και ειχα την ιδεα να συνδεσω το κινητο.

DoctorGalifrean είπε:
Δεν εχω 6128, αλλα ολοι φαινεται να ασχολουνται με το HxC Floppy Drive Emulator , οποτε προφανως κανει καλη δουλεια.
Βασικα το ηθελα τοσο απλο οσο το δικο σου, ενα κινητο της σειρας για mp3 και ενα καλωδιακι.

aha. Κατάλαβα τώρα!! Καλή φάση. Γίνεται κάτι αντίστοιχο με Commodore σε κασέτα ή δισκέτα.

συνεχόμενα μηνύματα και κακες λεξουλες...

Αυτο ηταν τρομερη τυχη. Πρωτα ειδα το κινητο και σκεφτηκα αν μπορω να βρω τροπο να το συνδεσω... δηλαδη να κοψω ενα καλωδιο απο απλα ακουστικα και ενα απο νοκια, να κανω πειραματατικες συνδεσεις με το καθενα απο τα καλωδιακια του νοκια (ακου τι σκεφτηκε ο Δοκτωρ παλι....) και ισως βρω τα καταλληλα...

Οταν το πηρα στα χερια μου ανακαλυψα οτι δεχεται απλο καλωδιο. Το δοκιμασα με ασχετα ακουστικα, δουλευε και αυτο ηταν.

Ασε, καθαρη τυχη...

divined είπε:
aha. Κατάλαβα τώρα!! Καλή φάση. Γίνεται κάτι αντίστοιχο με Commodore σε κασέτα ή δισκέτα.
Δεν εχω Commodore (ΑΚΟΜΑ), αλλα υποψιαζομαι οτι ισχυει για ολα τα micros στα οποια χρησιμοποιεις κασετοανταπτορα. Επομενως γιατι οχι. Ενας πιο σχετικος με Commodore, θα μας διαφωτισει καλυτερα.

Α, και αν αναρωτιεστε που κολλαει η τηλεοραση διπλα, απλα καθεται εκει με τον ΖΧ και περιμενουν να φτιαχτει το γραφειο για να μπουν στη θεση τους.

picture.php

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν θα γίνεται στον c64... δυστυχώς!

spyros_s είπε:
δεν θα γίνεται στον c64... δυστυχώς!
Γιατι δεν γινεται;; Διαφωτισε μας για να ξερω οταν παρω εναν! Δεν δουλευει ο κασετοανταπτορας στο κασετοφωνο του?

breakbeatsz είπε:
οσα γραφoνται εδω νομιζω

οτι θα μπορουσαν να εχουν συνεχιστει εδω

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=3219

ασ ριξουν μια ματια οι moderators
Εγω εφτιαξα νεο thread διοτι η παραπανω μοντα ηταν μια δικη μου σκεψη την οποια δεν ειχα δει καπου αλλου. Για ποιο λογο να τα ανεβασω σε αλλο thread ???

Με την ιδια λογικη που καποιος παιρνει ενα νεο πχ Commodore και φτιαχνει ενα thread για να το δειξει. Δεν παει να το δειξει σε thread αλλου.

Αν εκανα κατι που δεν συμφωνει με τους κανονες του φορουμ, ας διαγραφτει.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DoctorGalifrean εντυπωσιακο αυτο που εκανες! που να σκεφτοταν κανεις να συνδεσει το nokia με το 464! πολυ καλο.

Το συγκεκριμένο ΝΟΚΙΑ παίρνει ακουστικά όπως ένα απλό walkman, μάλιστα μπορείτε να βάλετε τα δικά σας ακουστικά, έχει πραγματικά πολύ καλό και καθαρό mp3 player.

Doctor, κοίταξε στο equalizer του κινητού και παίξε με τις ρυθμίσεις του. Πιστεύω ότι θα μπορέσεις σχετικά άνετα να φορτώσεις και mp3 πρόγραμμα. Επίσης απενεργοποίησε τη wide stereo επιλογή που μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο κινητό το χρησιμοποιώ συχνά μια και το καρφώνεις σε όποια κονσόλα ήχου θες και παίζεις αμέσως, σε αντίθεση με τα κλασσικά κινητά με hands free που δεν σε αφήνουν να αναπαράγεις ήχο σε εξωτερική πηγή. Με την ύπαρξη blue tooth μπορείς on the fly να στέλνεις από τον υπολογιστή σου κομμάτια και να τα δοκιμάζεις επιτόπου στην κονσόλα.

Τώρα γιατί να μην βάλεις πάνω στην κονσόλα απευθείας τον υπολογιστή; Γιατί το κύκλωμα ήχου των φορητών είναι για τα μπάζα και σε επαγγελματικές κονσόλες χιλιάδων ευρώ ακούγεται παλαβό φύσημα, αντίθετα από το κινητάκι που είναι διαμάντι στον τομέα αυτό!!!!!!!!!

pooky(1) είπε:
Το συγκεκριμένο ΝΟΚΙΑ παίρνει ακουστικά όπως ένα απλό walkman, μάλιστα μπορείτε να βάλετε τα δικά σας ακουστικά, έχει πραγματικά πολύ καλό και καθαρό mp3 player.
Doctor, κοίταξε στο equalizer του κινητού και παίξε με τις ρυθμίσεις του. Πιστεύω ότι θα μπορέσεις σχετικά άνετα να φορτώσεις και mp3 πρόγραμμα. Επίσης απενεργοποίησε τη wide stereo επιλογή που μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο κινητό το χρησιμοποιώ συχνά μια και το καρφώνεις σε όποια κονσόλα ήχου θες και παίζεις αμέσως, σε αντίθεση με τα κλασσικά κινητά με hands free που δεν σε αφήνουν να αναπαράγεις ήχο σε εξωτερική πηγή. Με την ύπαρξη blue tooth μπορείς on the fly να στέλνεις από τον υπολογιστή σου κομμάτια και να τα δοκιμάζεις επιτόπου στην κονσόλα.

Τώρα γιατί να μην βάλεις πάνω στην κονσόλα απευθείας τον υπολογιστή; Γιατί το κύκλωμα ήχου των φορητών είναι για τα μπάζα και σε επαγγελματικές κονσόλες χιλιάδων ευρώ ακούγεται παλαβό φύσημα, αντίθετα από το κινητάκι που είναι διαμάντι στον τομέα αυτό!!!!!!!!!
Δηλαδη ειναι θεμα ρυθμισεων το προβλημα με τα mp3, ετσι; Θα δοκιμασω να αλλαξω τις ρυθμισεις στο equaliser (ελπιζω μονο να μην του τις χαλασω τοσο ωστε να σταματησει να παιζει και τα wav) :D . Οσο να'ναι καλυτερα τα mp3 λογω χωρου.

Το θεμα του blueTooth για την μεταφορα με αφηνει αδιαφορο, αφου καθομαι που καθομαι εδω και γραφω, κοτσαρω και μερικα αρχειακια στο νοκια.

Με τιποτα δεν θα συνεδεα το λαπτοπ με τον 464. Δε μου παει. Το κινητο οκ, αλλα οχι το λαπτοπ... δεν ξερω... απλα δε μου παει.

Αν χαλάσουν οι ρυθμίσεις τόσο, απλά δώσε την επιλογή "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" και θα είσαι ΟΚ.

Με τη κονσόλα ήχου που το συνδέω, έφαγα ώρα για να βρω τη ρύθμιση που μου άρεσε περισσότερο. Από κει και πέρα τις αλλαγές τις αναλαμβάνει η κονσόλα.

Το blue tooth το χρησιμοποιώ για μεταφορά αρχείων ήχου χωρίς τα "βάλε - βγάλε" της κάρτας μνήμης. Άσε που πρέπει να σβήνεις και να ανάβεις το κινητό όλη την ώρα. Τα αρχεία ήχου που περνάω μπορεί να έχουν μικροαλλαγές και καμιά φορά μπορεί να σταλεί το ίδιο και 20 φορές, οπότε καταλαβαίνεις τι μπελάς θα ήταν αν δεν είχε μπλε δόντι!!!!

pooky(1) είπε:
Το blue tooth το χρησιμοποιώ για μεταφορά αρχείων ήχου χωρίς τα "βάλε - βγάλε" της κάρτας μνήμης. Άσε που πρέπει να σβήνεις και να ανάβεις το κινητό όλη την ώρα. Τα αρχεία ήχου που περνάω μπορεί να έχουν μικροαλλαγές και καμιά φορά μπορεί να σταλεί το ίδιο και 20 φορές, οπότε καταλαβαίνεις τι μπελάς θα ήταν αν δεν είχε μπλε δόντι!!!!
Αυτο δεν το πολυκαταλαβα... Τι προβλημα εχεις με τις μεταφορες;; Εγω απλα βαζω το usb σε λαπτοπ και νοκια, παταω στο κινητο την επιλογη αποθηκευση αρχειων, (ουτε καν το PC Suite δεν ανοιγω), το βλεπει ως φλασακι, και κανω copy - paste τα αρχεια.

Όταν έχω το κινητό πάνω στην κονσόλα, απαγορεύεται δια ροπάλου να το συνδέσω με USB καλώδιο και μετά στον υπολογιστή.

Αν γίνει κανένα "τσαφ" μπορεί να τινάξει στον αέρα εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ. Αναφέρομαι σε κονσόλα εγγραφής σε στούντιο μουσικής και όχι σε απλή κονσολίτσα - μείκτη που μπορεί να έχεις σπίτι σου! Δεν έχει καμία σχέση με υπολογιστές, απλά τεστάρω κάποια κομμάτια που φτιάχνω. (Το ίδιο κομμάτι μπορεί να έχει σε κάποιο σημείο πιάνο που αντικαθίσταται με βιολί για παράδειγμα, τα περισσότερα "παρεμφερή" κομμάτια τα κουβαλάω στο netbook. )

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, πες το ντε!

Σε καταλαβα τωρα...

Ναι, βεβαια!

Επιπρόσθετο + είναι ότι το κινητό τροφοδοτείται από μπαταρία και, ειδικά στα κινητά, το ρεύμα είναι χαμηλής τάσης και σταθερό.

Στα φορητά, ένας δίσκος να πάρει μπρος ή να "γκαζώσει" ο επεξεργαστής, το φύσημα που βγάζουν είναι απαράδεκτο και απαγορευτικό.

Η απόλυτη λύση είναι master μαγνητοταινία - μπομπίνα, αλλά doctor είμαι χομπίστας που κάνω τη πλάκα μου με άλλους παλαβούς και όχι παραγωγός του Hollywood!!!!!!!!

Πίσω
Μπλουζα