Vetusomaru
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 160
Γεννημένος το 1983 η μοναδική μου επαφή με τα arcades την δεκαετία του '80 ήταν στα πλοία όταν ταξίδευα για διακοπές στην Σέριφο με τους γονείς μου καθώς λόγω ηλικίας δεν μπορούσα να πάω στις arcade λέσχες της Αθήνας (μια-δυο φορές είχα πάει με συνοδεία γονιών αλλά την δεκαετία του '90 σε μια arcade λέσχη στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης όταν πήγαινα δημοτικό). Αυτό που θυμάμαι πάντως αμυδρά ήταν ότι οι arcade λέσχες τότε δεν είχαν και την καλύτερη φήμη επειδή οι ενήλικες πίστευαν ότι εκεί τα ναρκωτικά παίρναν κι έδιναν για την πλάκα κι ότι γενικά οι arcade λέσχες αποτελούσαν μέρη συνάθροισης περιθωρειακών στοιχείων όπως φαίνονται σε αμερικάνικες (κι όχι μόνο) ταινίες του '80 όπου οι arcade λέσχες ήντουσταν τίγκα στους punks. Τώρα το κάτα πόσο ίσχυε αυτό δεν ξέρω και μετά από χρόνια έμαθα ότι ο μύθος αυτός ξεκίνησε από μεμονωμένα περιστατικά ατόμων όπου λόγω βαβούρας που γινόταν εκεί μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολα εκεί διακίνηση ναρκωτικών.
Μιας κι εδώ πέρα υπάρχουν άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία από μένα θα ήθελα να με διαφωτίσετε περισσότερο για το θέμα. Επίσης θα 'θελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά με τα ναρκωτικά και τα arcades: την δεκαετία του '90 θυμάμαι σε μερικές arcade καμπίνες ότι υπήρχαν αυτοκόλλητα με μηνύματα όπως "Όχι στην βία στα γήπεδα και στα ναρκωτικά". Ιδού οι απορίες μου:
1) Tα αυτοκόλλητα αυτά υπήρχαν και την δεκαετία του '80;
2) Τα μηνύματα αυτά τα βάζανε στις arcade καμπίνες επειδή ξέρανε ότι η νεολαία συχνάζει στις arcade λέσχες κι ήθελε να τους προειδοποιήσει πριν κάνουν το κακό ή επειδή πίστευαν ότι οι arcade λέσχες αποτελούσε άνδρο περιθωριακών στοιχείων κι ήθελε να τους βάλει στον καλό δρόμο;
Μιας κι εδώ πέρα υπάρχουν άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία από μένα θα ήθελα να με διαφωτίσετε περισσότερο για το θέμα. Επίσης θα 'θελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά με τα ναρκωτικά και τα arcades: την δεκαετία του '90 θυμάμαι σε μερικές arcade καμπίνες ότι υπήρχαν αυτοκόλλητα με μηνύματα όπως "Όχι στην βία στα γήπεδα και στα ναρκωτικά". Ιδού οι απορίες μου:
1) Tα αυτοκόλλητα αυτά υπήρχαν και την δεκαετία του '80;
2) Τα μηνύματα αυτά τα βάζανε στις arcade καμπίνες επειδή ξέρανε ότι η νεολαία συχνάζει στις arcade λέσχες κι ήθελε να τους προειδοποιήσει πριν κάνουν το κακό ή επειδή πίστευαν ότι οι arcade λέσχες αποτελούσε άνδρο περιθωριακών στοιχείων κι ήθελε να τους βάλει στον καλό δρόμο;