Αrcades και ναρκωτικά

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Vetusomaru
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Vetusomaru

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
160
Γεννημένος το 1983 η μοναδική μου επαφή με τα arcades την δεκαετία του '80 ήταν στα πλοία όταν ταξίδευα για διακοπές στην Σέριφο με τους γονείς μου καθώς λόγω ηλικίας δεν μπορούσα να πάω στις arcade λέσχες της Αθήνας (μια-δυο φορές είχα πάει με συνοδεία γονιών αλλά την δεκαετία του '90 σε μια arcade λέσχη στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης όταν πήγαινα δημοτικό). Αυτό που θυμάμαι πάντως αμυδρά ήταν ότι οι arcade λέσχες τότε δεν είχαν και την καλύτερη φήμη επειδή οι ενήλικες πίστευαν ότι εκεί τα ναρκωτικά παίρναν κι έδιναν για την πλάκα κι ότι γενικά οι arcade λέσχες αποτελούσαν μέρη συνάθροισης περιθωρειακών στοιχείων όπως φαίνονται σε αμερικάνικες (κι όχι μόνο) ταινίες του '80 όπου οι arcade λέσχες ήντουσταν τίγκα στους punks. Τώρα το κάτα πόσο ίσχυε αυτό δεν ξέρω και μετά από χρόνια έμαθα ότι ο μύθος αυτός ξεκίνησε από μεμονωμένα περιστατικά ατόμων όπου λόγω βαβούρας που γινόταν εκεί μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολα εκεί διακίνηση ναρκωτικών.

Μιας κι εδώ πέρα υπάρχουν άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία από μένα θα ήθελα να με διαφωτίσετε περισσότερο για το θέμα. Επίσης θα 'θελα να σας ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικά με τα ναρκωτικά και τα arcades: την δεκαετία του '90 θυμάμαι σε μερικές arcade καμπίνες ότι υπήρχαν αυτοκόλλητα με μηνύματα όπως "Όχι στην βία στα γήπεδα και στα ναρκωτικά". Ιδού οι απορίες μου:

1) Tα αυτοκόλλητα αυτά υπήρχαν και την δεκαετία του '80;

2) Τα μηνύματα αυτά τα βάζανε στις arcade καμπίνες επειδή ξέρανε ότι η νεολαία συχνάζει στις arcade λέσχες κι ήθελε να τους προειδοποιήσει πριν κάνουν το κακό ή επειδή πίστευαν ότι οι arcade λέσχες αποτελούσε άνδρο περιθωριακών στοιχείων κι ήθελε να τους βάλει στον καλό δρόμο;

winners dont use drugs.Αν το θυμαμαι καλα..

Εγω ειμαι γεννημενος το 1981 οποτε δεν εχουμε και μεγαλη διαφορα φιλε vetus.Oλη μου την ζωη μεσα σε μαγαζια με arcades την περασα με το που τελειωνε το σχολειο παρατουσα την τσαντα και ετρεχα στα ηλεκτρονικα.Γεννηθηκα και μενω σε χωριο και ακριβως διπλα στο χωριο μου υπαρχει μια κομωπολη.Και στο χωριο μου ειχε 2 μαγαζια με ηλεκτρονικα και αλλα 4,5 στην κομωπολη.Εδω οντως ισχυαν αυτα που λες.Τα μαγαζια αυτα οντως αποτελουσαν μερη συναθροισης περιθωρειακων στοιχειων προσωπικα θα μπορουσα να γραψω δεκαδες για να μην πω εκατονταδες παραδειγματα αλλα δεν το κανω γιατι θα γραφω μεχρι αυριο.Παντα εβλεπα αγορια η κοριτσια που οταν μιλαω για κοριτσια πιο ξεψαρωμενα εννοω γιατι αλλα δεν πατουσαν εκει που αρχιζαν το καπνισμα και το εκαναν σαυτα τα μαγαζια γιατι δεν τους εβλεπε κανενας που θα μπορουσε να το πει στους γοννοις τους.Εχω δει απειρα νταλαβερια ναρκωτικων και δεν μιλαω για σκληρα ναρκωτικα.Γενικα στα χωρια και στης μικρες πολεις γεινοταν παντα αυτα γιατι δεν υπηρχε ποτε ελεγχος.ΠΧ κατω απο 17 κανονικα απαγορευοταν να πατηση καποιος το ποδι του αλλα δεν υπηρχε καποιος να το ψαξει αυτο.Στης πολεις μπορει να εβλεπες και κανεναν μπατσο να εμπαινε μεσα και να εκανε κανεναν υποτυπωδη ελεγχο εδω ομως δεν υπηρχε τιποτα τετοιο οπως και στο ποτο δεν υπηρχε ελεγχος.Προσωπικα 14 στα 15 επεινα μπυρες εκει μεσα χωρις να με πει κανεις το οτιδηποτε γιατι ο ιδιοκτητης ηξερε οτι δεν κυνδηνευε μηπως μας πιασει κανενας.Προσωπικα στην ζωη μου δεν αχω αγγιξει καν τσιγαρο και ειμαι περηφανος γιαυτο αλλα πολοι φιλοι μου κατα καιρους εχουν χαθει απο τα ναρκωτικα και ολα ξεκινησαν στους περισσοτερους μεσα στα ηλεκτρονικα.Προς θεου δεν θελω να κανω τα arcades να φανουν σαν κολαση ισα ισα ηταν και ειναι διασκεδαση αλλα ολοι νομηζουν οτι επειδη σε μεγαλες πολεις υπαρχη μεγαλητερο χαος τα περισσοτερα ασχημα γεινονται εκει.Αυτο ειναι μεγαλο λαθος ομως γιατι το τι γεινεται στα χωρια και στης μικρες κομωπολεις δεν μπορειτε να το φανταστειτε.

Σαφώς και υπήρχε μπόλικο "περιθώριο" στις αίθουσες των ηλεκτρονικών.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που είδα ναρκωτικά από κοντά, στα 14 μου, έτος 1987:

είμαστε σε ουφάδικο που επιτρέπει την είσοδο σε πιτσιρικάδες παρά την απαγόρευση, αλλά γίνεται ένα από τα (σπάνια...) ντού της Αστυνομίας και γίνεται ο σχετικός μικροπανικός: άλλοι προφταίνουν και την κάνουν από όποιο πορτοπαράθυρο βρήκαν μπροστά τους, εγώ καταλήγω στην τουαλέτα. Μαζί μου εκεί έχει κρυφτεί μαντράχαλος από εκείνους που και τότε μάθαινες γρήγορα να ξεχωρίζεις και να αποφεύγεις. Ο τύπος, προφανώς μέσα στο πανικό του -δεν πρέπει να ήταν και από τους εξυπνότερους του είδους του- με βλέπει και μου λέει "φίλε μπορείς σε παρακαλώ να πάρεις αυτό" και τείνει προς το μέρος μου το σακουλάκι που σαφώς και δεν είχε μέσα αλεύρι. Ευτυχώς ήμουν αρκετά έξυπνο παιδάκι για να καταλάβω αμέσως τι είναι και ταυτόχρονα αρκετά θαρραλέο παιδάκι για να αρνηθώ σθεναρά. Το επεισόδιο έληξε εκεί γιατί το "ντου" της Αστυνομίας αποδείχτηκε εντελώς επιφανειακό και δεν μπήκαν καν στον κόπο να κοιτάξουν στην τουαλέτα, αλλά πήρα μια πολύ γερή τρομάρα με αυτό που έγινε. Όχι τόσο για την πιθανή σύλληψη λόγω ουφάδικου, αλλά για την πρώτη μου οπτικοποίηση της μέχρι τότε άγνωστης απειλής των ναρκωτικών... Νομίζω ότι για κανά μήνα δεν τόλμησα να ξαναπατήσω στο μαγαζί αυτό, αλλά τελικά οι "σειρήνες" των arcades αποδείχτηκαν ισχυρότερες από τον φόβο μου. Είχε και εκείνο το OutRun που κράταγα το high score...

Κάποια στιγμή πάντως περί τους 6 μήνες αργότερα το μαγαζί αυτό έκλεισε απότομα και απροειδοποίητα. Και οριστικά. Οι φήμες στο σχολείο έλεγαν ότι το κλείσανε λόγω ναρκωτικών, χωρίς όμως να έχω την παραμικρή απόδειξη ότι όντως αυτός ήταν ο λόγος.

Μαθητής, απέφευγα τα πολύ κακόφημα μέρη και έτσι δεν έμαθα ποτέ, αν όσα ακούγονταν για κάποια συγκεκριμένα στέκια ήταν αλήθεια ( κάποια δόση θα είχαν σίγουρα). Εκεί που πήγαινα, ναι μεν έβλεπες τις γνωστές μαστουρωμένες φάτσες του σχολείου, αλλά ποτέ δεν είδα κάποια ανταλλαγή ή κάτι παρόμοιο.

Το χειρότερο ήταν μέχρι να φτάσεις στο μαγαζί, γιατί στους γύρω δρόμους έστηναν καρτέρι διάφορες ομάδες, με σκοπό να τους "δανείσεις" και αυτούς μερικά χρήματα, για ηλεκτρονικά...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και ξέρω ότι στα χωρία γίνονται αρκετά έκτρωπα κι ας θέλουν να πιστεύουν τ' αντίθετο όσοι αφελής νομίζουν ότι τα πράγματα στα χωριά είναι πιο αγνά (στα παραμύθια ίσως) αλλά δεν περίμενα να ισχύει το ίδιο και στα arcades. Δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή πάντα το 'χα συνδέσει τ' ότι τότε στα χωριά τα παδιά ασχέτως το τι κάνανε τουλάχιστον ήντουσταν πιο αγνά και λιγότερο "ψαγμένα" από τα "μαγκάκια" των πόλεων στο θέμα ναρκωτικών, ποτών και τσιγάρων. Αλλά απ' ότι βλέπω τα πράγματα είχαν αλλιώς. Κρίμα. :(

Ευτυχώς την δεκαετία του '90 όταν πήγαινα για διακοπές στην Ακράτα στις arcade λέσχες όπου οι μαγαζάτορες έκαναν τα στραβά μάτια κι άφηναν τους πιτσιρικάδες να μπαίνουν (άλλωστε αυτοί ήταν οι κύριοι πελάτες τους) το κλίμα ήταν πιο οικογενειακό. Άντε το πολύ-πολύ σ' ένα απ' αυτά όπου ήταν επιπλέον καφετέρια/bar/μπιλιαριδάδικο (το Confusio για όσους πηγαίναν Ακράτα) να συναντούσες μια στο τόσο κανάν τσαμπουκαλή αλλά ο υπόλοιπος θαμώνας ή ο μαγαζάτορας θα τον έβαζε αμέσως στην θέση του. Ίσως έπαιζε ρόλο και το γεγονός ότι παρόλη την ελαστικότητα που υπήρχε οι αστυνομικοί έκαναν την περιπολεία τους έξω από τα μαγαζιά για να δίνουν το παρόν (ούτε καν να μπαίναν στο κόπο να μπουν μέσα).

metalcandyman είπε:
Παντα εβλεπα αγορια η κοριτσια που οταν μιλαω για κοριτσια πιο ξεψαρωμενα εννοω γιατι αλλα δεν πατουσαν εκει που αρχιζαν το καπνισμα και το εκαναν σαυτα τα μαγαζια γιατι δεν τους εβλεπε κανενας που θα μπορουσε να το πει στους γοννοις τους.
Ναι αλλά επειδή στα χωριά όλα μαθαίνονται στο πιτσ φιτίλι (στο λέω επειδή το 'χω φάει στην μάπα αυτό τόσα χρόνια που πήγαινα στο χωριό του πατέρα μου) όλο και κάποιος δεν θα το κάρφωνε από τα "βουτυρόπαιδα" της παρέας (εννοώ από τα παιδιά που δεν καπνίζαν κι έπιναν κι ήταν τα "καρφιά" της παρέας) ; Ή να του ξέφευγε μπροστά σε μεγάλους;

Οχι φιλε vetus δεν θα του ξεφευγε γιατι μετα θα ειχε ασχημα ξεμπερδεματα.Και ωσο για τα μαγκακια των πολεων που λες οτι εκαναν τους επερνε να τα κανουν μονο στης πολεις τους.οταν ερχοταν στα χωρια να δουμε καποιον παππου η γιαγια σε τυχον διακοπες το καλοκαιρι,χριστουγεννα κτλ εφευγαν με την ουρα στα σκελια γιατι δεν περνουσαν αυτα.Εχεις δικειο στο οτι ολα μαθαινονται στα χωρια αλλα συγκεκριμενα πραγματα αν το ηθελες δεν εβγαιναν προς τα εξω.Arcades πολεων και Arcades χωριων εχουν τεραστιες διαφορες.Και δεν μιλαω για ολα τα χωρια γιατι δεν μπορω να το ξερω αυτο.Μιλαω για τα δεικα μου μερη.

metalcandyman είπε:
Και ωσο για τα μαγκακια των πολεων που λες οτι εκαναν τους επερνε να τα κανουν μονο στης πολεις τους.οταν ερχοταν στα χωρια να δουμε καποιον παππου η γιαγια σε τυχον διακοπες το καλοκαιρι,χριστουγεννα κτλ εφευγαν με την ουρα στα σκελια γιατι δεν περνουσαν αυτα.
Kαλά, όταν μένεις στην πόλη και πας στο χωριό για διακοπές όπου μένουν συγγενείς εννοείται κάθεσαι φρόνιμα κι ας είσαι και το πιο σκληρό αλάνι. Αν και πριν λίγα χρόνια είχα τσακωθεί μ' έναν χρυσαυγίτη στο χωριό του πατέρα μου (για την ακρίβεια αυτός ξεκίνησε τον καυγά) ο οποίος χρυσαυγίτης ήταν το αγορί μιας κοπελίας από την παρέα (η οποία κοπελία ήταν αχώνευτη σε όλους) που ήρθαν μάλιστα απρόσκλητη σ' ένα παρτάκι που είχε κάνει ένας φίλος μου. Κι επειδή το χάλασε το πάρτυ με τις βλακείες του (για να μην χρησιμοποιήσω καμιά άλλη έκφραση) κι ο φίλος μου το διάλυσε για τον λόγο αυτό ήθελα πολύ να τον ρουφανιέψω στους γονείς της κοπελιάς αλλά έχε χάρη που ο φίλος μου ζήτησε να μην το πω σε κανέναν (προφανώς για να μην έβρισκε μετά τον μπελά του καθώς το πάρτυ το 'χε κάνει στο σπίτι της γιαγιάς του).

metalcandyman είπε:
Εχεις δικειο στο οτι ολα μαθαινονται στα χωρια αλλα συγκεκριμενα πραγματα αν το ηθελες δεν εβγαιναν προς τα εξω.
Το ξέρω. Ακόμα και το παιδί σου να σφάξεις όλοι θα κάνανε πως δεν το ξέρανε για να μην αποκτήσει κακή φήμη το χωριό ή δεν ξέρω εγώ τι. Τελικά με τα χωριά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα μάθουν τα πάντα για σένα και πότε θα κρατούν το στόμα τους κλειστό. Αυτό μου θυμίζει τον ντόρο που είχε γίνει το 2007 με τα ναρκωτικά στα Ζωνιανά και παρόλο που το έμαθε όλος ο κόσμος εκεί κάναν ακόμα τα κορoΪδα. Μιλάω φυσικά για τον παπού σε μια συνεύντεξη που πέταξε την ατάκα αυτή όλο απορία "Γίνονται τέτοια πράγματα εδώ στα Ζωνιανά;". O κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι.

οπωσ παντου ετσι κ σατ ηλεκτρονικα τοτε γινοταν διακινηση οπωσ κ τωρα σε καφετερις κ πμαρ...

δεν σημαινει οποιοσ πηγαινε στα ηλεκτρονικα τοτε ηταν περηθοριακο στοιχιο κ ρεμαλι πρεζακιας κ αναρχικοσ ελεος...

κατι παρομοιο λεγοταν τοτε για οποιον ειχε μηχανη μεγαλου κυβισμου μηχανοβιοσ=τσαντακιας=ναρκωμανης.... δεν ηταν ΜΟΝΟ ετσι φυσικα αλλα η γνωμη μου σε αυτο ειναι οτι ταινιες τυπου δαλιανιδη με το κολιμα που ειχε κ τα μηνυματα που περνουσε στον κοσμο τοτε την εποχη την παντοδυναμιας τησ βιντεοκασετας εκανε το κοσμο να ειναι προκατειλιμενοσ σε πολλα θεματα..

ναρκωτικα υπαρχουν στη show biz στα σχολεια στουσ δρομους ναρκωτικα παιρνουν κ γραβατακιδες κ πλουσιοι κ κ καριεριστες κ πολοι επιφανεισ ανθρωποι... η καραμελα του οτι εχεισ μηχανη κ πας κ στα ηλεκτρονικα εισαι πρεζακι ειναι μονο για κολιμενα μυαλα...οδηγω μηχανη τα τελαιταια 15 χρονια παω στα ηλεκτρονικα απο το 88 κ μετα κ ουτε καπνιζω ουτε πινω ουτε ξενυχτω ουτε ναρκωτικα παιρνω ελεος 20 χρονια κ αυτη η καραμελα πλαναται χρονια τωρα..

Μα δεν ειπε κανενας οτι ωσοι πανε στα ηλεκτρονικα η ωσοι πηγαιναν ειναι ναρκωμανεις και πρεζακια λαθος καταλαβες.Απλα λεμε οτι οντως γεινοταν αυτα μεσα στα ηλεκτρονικα κτλ οχι απο ολους ωσους πηγαιναν εκει αλλα απο αρκετους ομως που μπορουσαν να το κανουν πιο ευκολα εκει.Και ουτε ειπε κανενας οτι οποιος οδηγει μηχανη η παει στα ηλεκτρονικα.Τα ιδια λεγανε και για τους μεταλαδες τοτε.και γω παω στα ηλεκτρονικα απο 10 χρονων και ακουω metal μια ζωη και δεν καπνισα ποτε μου ουτε καν αγγιξα τσιγαρο αλλα και ξενυχταω και πεινω και με μηχανες ασχολουμαι μια ζωη κυριως με ξερα και εντουρο αλλα ναρκωτικα δεν πηρα ποτε στη ζωη μου.Οπως το ειπες και εσυ αυτα ειναι για τα μυαλα που δεν λενε να ξεκολησουν.

παιδια καλησπερα διαβαστε και την δικη μου εμπειρια πανε χρονια βεβαια αλλα για εμενα ειναι παντα επικαιρη το 1981 πηραν τον πατερα μου αυτοφωρο επειδη βρεθηκε τοτε στο μαγαζι μας να παιζει καρατε ενας μαθητης 16.5 χρονων σημερα ενα παιδι ιδιας ηλικιας βρισκει εαν το θελει το χορταρακι του οπουδηποτε οποτε το μαγαζι δεν εφτεγε παντα εαν το αφεντιοκο ηταν σωστο τετοια φρουτα δεν φυτρωναν ολα ηταν και ειναι ζητημα αρχων τα υπολοιπα ηταν και ειναι λογια του αερα .βεβαια δεχομαι τον αντιλογο παντοτε με επιχειρηματα με ψυχραιμια και σεβασμο ολοι αυτοι που περασαν απο τα φλιμπερακια επι δεκαετιες πριν ειναι αδικο να φορτωθουν τετειες κατηγοριες αυτα ευχαριστω .

nikosmimosa είπε:
παιδια καλησπερα διαβαστε και την δικη μου εμπειρια πανε χρονια βεβαια αλλα για εμενα ειναι παντα επικαιρη το 1981 πηραν τον πατερα μου αυτοφωρο επειδη βρεθηκε τοτε στο μαγαζι μας να παιζει καρατε ενας μαθητης 16.5 χρονων σημερα ενα παιδι ιδιας ηλικιας βρισκει εαν το θελει το χορταρακι του οπουδηποτε οποτε το μαγαζι δεν εφτεγε παντα εαν το αφεντιοκο ηταν σωστο τετοια φρουτα δεν φυτρωναν ολα ηταν και ειναι ζητημα αρχων τα υπολοιπα ηταν και ειναι λογια του αερα .βεβαια δεχομαι τον αντιλογο παντοτε με επιχειρηματα με ψυχραιμια και σεβασμο ολοι αυτοι που περασαν απο τα φλιμπερακια επι δεκαετιες πριν ειναι αδικο να φορτωθουν τετειες κατηγοριες αυτα ευχαριστω .
Φιλε Νικο εχεις απολυτο δικειο και το διευκρηνησα και γω σε ολα ωσα εχω γραψει γιαυτο και μιλησα μονο για την δικη μου περιοχη για τα δεικα μου μερη οπου κανενας ιδιοκτητης μαγαζιου με ηλεκτρονικα δεν εδειχνε την καταληλη προσοχη και την ταμπελιτσα απαγορευεται κατω απο 17 την ειχε μονο για διακοσμηση.Εχω φαει ολη μου την ζωη στα ηλεκτρονικα και το εννοω αυτο που γραφω.Απλα υπηρχαν ηλεκτρονικα σωστα και αλλα πιο κακοφημα που πως μα το κανουμε εκει μεσα γεινοταν χαμος και τα εχω δει ολα αυτα τα χρονια με τα ιδια μου τα ματια γιατι πηγαινα εκει επειδη για καποιον ανεξηγητο λογο παντα στα κακοφημα ηλεκτρονικα εφερναν παντα τα καλητερα Arcades.

Στα arcade που πηγαινα ειχε ναρκομανεις αλλου ειδους,παιρνανε τη δοση τους μεσω ηλεκτρονικων φρουτακιων.

Παντως με εντυπωσιαζε η on-the-fly,remote αλλαγη απο tetris σε golden star.

Υπηρχαν πρεζακηδες και εμποροι στα μπλιμπλικια οπως και σε ολα τα ελαφρως "λουμπεν" στεκια της εποχης. Δεν ηταν ομως τοσο αγρια τα πραγματα οπως τωρα. Θανατοι απο πρεζα γινοντουσαν πρωτη ειδηση - μια το μηνα. Τωρα πεθαινουν καθημερινα πολλοι και δεν περνανε ουτε στα "ψιλα".

Οι ναρκομανεις, τα βαπορια και οι εμποροι ηταν το 1/1000 απο οτι σημερα. Απλα τοτε επειδη ολα πηγαιναν ψιλο-ΟΚ επρεπε να βρουν κατι να φοβιζουν το κοσμο. Ετρεχε τρελη καμπανια κατα των ναρκωτικων (και πολυ καλα γινοταν - τα ναρκωτικα ειναι θανατος), ο κοσμος αγχωνονταν.

Σημερα οι γονεις, τηρουμενων των αναλογιων, πρεπει να κανουν σεπουκου...το δε κρατος ειναι στο κοσμο του (τυχαιο?).

Δε ξέρω σήμερα τι γίνεται καφετέριες αλλά υποθέτω ότι συμβαίνει ότι και τότε.

Υπάρχουν καθαρές περιοχές και περιοχές που ζαίνουν. Όπως έχω ξαναγράψει στην πλατεία Μέμου του Κορυδαλλού, περπατάγαμε με το βλέμμα κάτω, κάνοντας στην άκρη τις σύριγγες.

Σήμερα είναι σαφώς πιο "καθαρή".

Στα ουφάδικα τώρα (οι της περιοχής θα θυμάστε το space με δεκάδες μηχανήματα και τραπέζια) δε σε πλησίαζε κανείς, όλα είχαν να κάνουν με τις δικές σου παρέες. Αν υπήρχε κάποιο φυντάνι μέσα θα βρίσκανε τρόπο να έρθουν και τα ναρκωτικά μέσω αυτού.

Wally είπε:
Οι ναρκομανεις, τα βαπορια και οι εμποροι ηταν το 1/1000 απο οτι σημερα. Απλα τοτε επειδη ολα πηγαιναν ψιλο-ΟΚ επρεπε να βρουν κατι να φοβιζουν το κοσμο. Ετρεχε τρελη καμπανια κατα των ναρκωτικων (και πολυ καλα γινοταν - τα ναρκωτικα ειναι θανατος), ο κοσμος αγχωνονταν.
Kαλά, οι διαφημιστικές καμπάνιες τότε δεν προκαλούσε απλά άγχος, πανικό κι υστερία προκαλούσε μεγίστου βαθμού. Κι αυτό είναι τελείως λάθος διότι σκοπός είναι να ενημερώνεις τον κόσμο με τον σωστό τρόπο και παρουσιάζοντας τα πράγματα στις πραγματικές του διαστάσεις. Φυσικά δεν εννοώ ότι τα ναρκωτικά δεν κάνουν κακό. Κάνουν και παρακάνουν κακό. Το θέμα είναι τι ακριβώς κακό κάνουν στον ανθρώπινο οργανισμό οδηγόντας τον σε θάνατο αργά και βασανιστικά. Πάντως σίγουρα δεν σε μεταμορφώνουν σε δαίμονα έτσι όπως τα παρουσιάζαν στις διαφημιστικές καμπάνιες. Και λέγοντας για τρόπο παρουσίασης οι μεθόδους που χρησιμοποιούσαν για να ενημερώσουν τον κόσμο...συγνώμη, για να τον πανικοβάλουν εννοώ, ήταν πέρα για πέρα λανθασμένοι ηλίθιοι σε αρκετές περιπτώσεις. Τι εννοώ; Δείτε τα παρακάτω links για να καταλάβετε:

http://screwattack.com/videos/AVGN-Wally-Bear-and-the-No-Gang/2

http://www.seanbaby.com/nes/wallybear.htm

http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/49-drug-cartoon-special

http://thatguywiththeglasses.com/videolinks/thatguywiththeglasses/nostalgia-critic/473-top-11-drug-psas

Επίσης καλή ιδέα είναι να τσεκάρετε το επεισόδιο "War on Drugs" από την βραβευμένη σατυρική, ενημερωτική σειρά Pen&Teller's Bullsh*t:

[edit]

Aς κλείσω το post με το εισαγωγικό αυτό μήνυμα από το Scott Pilgrim vs. the World: The Game (παιχνιδάρα με τα όλα της):

b0006065_4cf0cdafd9807.jpg

Με την ευκαιρία, μπριζόλες ftw!

YΓ: Συγνώμη για το off-topic.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ το 1978 γεννημένος και με τα ηλεκτρονικά να είναι μέρος της ζωής μου από παιδί, δυστυχώς όσο θυμάμαι έπαιζε αρκετά το θέμα ναρκωτικών, μιας και ειδικά σε ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικάδικο που πήγαινα πιτσιρικάς με την τσάντα του σχολείου στον ώμο, ήταν κάποιες γνωστές φάτσες - παρέες από 17-25 χρονών που απλά ήταν γνωστό ότι αυτοί κάνανε χρήση ναρκωτικών (φαινόντουσαν κιόλας) και σίγουρα κάτι έπαιζε και με το μαγαζί αφού έγινε ντου από την αστυνομία και συλλάβαν τον ιδιοκτήτη και το έκλεισαν.

Πίσω
Μπλουζα