Αtari 65 xe με xc12 help!!!

geo1977

RetroWannaBe
Joined
2 Ιαν 2009
Μηνύματα
46
Αντιδράσεις
0
Παιδιά μόλις απέκτησα atari 65 xe με το κασσετόφωνο xc12. το κασσετόφωνο το έχω συνδέσει με την ειδική κασσέτα που βγάζει audio

καλώδιο με την κάρτα ήχου στο pc και έχω βρεί roms *.cas *.atr *.xex

για τα cas βρήκα το πρόγραμμα cas2wave το δοκίμασα και ζητάει διάφορες ρυθμησεις την ώρα που παει να κάνει convert, τις έκανα το αποτέλεσμα το wave αρχείο το έτρεξα με media player αλλά δεν έπαιξε στον ατάρι. ξέρει κάνεις τις ρυθμίσεις?? μπορεις να κανεις convert atr και xex σε wave η έχει κανεις έτοιμα wave...??? εχει κανεις δευτερο myide να το πληρωσω μετρητά και παραπανω απο την αρχικη τιμή για να τελειωνω με το φορτωμα των roms ξερω οτι ερχεται απo usa.
 
O A8 διαβάζει δεδομένα από το αριστερό κανάλι ενώ ο ήχος από το δεξί περνάει αυτούσιος (multimedia :D ). Ως εκ τούτου φρόντισε το wav να είναι μονοφωνικό και να έχεις μόνο το αριστερό κανάλι.Φυσικά το XC12 δεν είναι και το καλύτερο κασσετόφωνο που φτιάχτηκε ποτε οπότε μπορεί το πρόβλημα σου να είναι εκεί.

Τώρα, γιατί myide? Θα σου πρότεινα κάτι σε SIO2SD ή αν σκοπεύεις να έχεις το Atari κοντά στο PC ένα SIO2PC. To τελευταίο κοστίζει γύρω στα 5-6 ευρώ να το φτιάξεις αλλά το πρόβλημα είναι να βρεις SIO connector. Αν δεν βρεις θα σου πρότεινα να κολλήσεις ένα DB9 στην SIO και με ένα null modem καλώδιο να κάνεις τη δουλειά.

Α! Να μην το ξεχάσω. Τα cas και atr δεν είναι ROMS. To πρώτο είναι image κασσέτας και το δεύτερο δισκέτας. Τα δε XEX επίσης δεν είναι ROMS.. Είναι executables.
 
@chrisTOS

Εχεις sio2sd η καλώδιο sio2pc με εφαρμογή και θα στα πληρώσω παραπάνω...!!!
 
Εάν δεν το έχεις κάνει ήδη, διάβασε αυτό το θρεντ περί Myide. Μη φοβάσαι για τελωνεία , είναι μικρό το κόστος του. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Μπορείς να το πάρεις με απλή χρεωστική κάρτα, δε θες πιστωτική, αρκεί η κάρτα σου να είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό όψεως. Και εννοείται, ότι δε σου κάνει το SIO2SD/PC εάν δεν έχεις programmer και δεν έχεις ιδέα από κολλήσεις!! (και να ήξερες, γλυτώνεις τη μανούρα να τα φτιάξεις)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα