Έκανα χθες μια τεράστια εκκαθάριση και μια βουτιά στο παρελθόν που δεν είχε ξαναγίνει εκ μέρους μου και μετά ήρθα να ψάξω πού υπάρχει thread στο φόρουμ. Έκανα εκκαθάριση στα παλιά Βίπερ Νόρα, Άρλεκιν και λίγα Σιλουέτ της μαμάς μου. Δεν το είχα κάνει από τότε που "έφυγε" γιατί με στεναχωρούσε. Έπρεπε όμως, να γίνει, δεν γινόταν πλέον. Είχα τα βιβλία σε σακούλες και πέρισυ ο άντρας μου μου έφερε ένα σακ βουαγιάζ από τη Σκόπελο. Κράτησα όλα τα Βίπερ Νόρα, τα Μίνι-Νόρα, τα Σούπερ-Νόρα και τα παλιά Άρλεκιν (συλλογή και πολύ λίγα χρυσά). Πέταξα περίπου 100 βιβλιαράκια Άρλεκιν Βianca και Δεύτερη Ευκαιρία, γιατί δεν είναι καθόλου του γούστου μου να διαβάζω ότι η ηρωίδα αμέσως μόλις είδε τον γοητευτικό ήρωα, τσιτώθηκε το στήθος της από τον πόθο!
Σε αυτά τα βιβλία, οι σελίδες του περιγραφικότατου σεξ είναι πιο πολλές από την υπόθεση (που ούτως ή άλλως δεν έχει καμμιά ουσία). Τα παλιά Άρλεκιν και τα Βίπερ Νόρα ήταν τελείως διαφορετικά. Εννοείται ότι ήταν ιστορίες αγάπης και περνώντας ο καιρός είχαν και αρκετές ερωτικές στιγμές, αλλά είχαν και μια υπόθεση. Δεν ήταν όλα ωραία αλλά ήταν κάποια που μου άρεσαν πάρα πολύ. Βρήκα το πιο παλιό χρονολογικά Βίπερ Νόρα που έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας. Δεν έχω βρει πουθενά παλαιότερο. Γράφτηκε το
1931!!!! από την
Ντενίζ Ρόμπινς και κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον τίτλο "
Πυρετός Αγάπης". Πρωτότυπος τίτλος FEVER OF LOVE. Μετάφραση Τασσώ Καββαδία. Το σκανάρησα αλλά πρέπει να πατήσετε πάνω για να ανοίξει. Το επόμενο παλαιότερο βιβλίο πρέπει να είναι το "Το γούνινο παλτό" που γράφτηκε το 1946 και κυκλοφόρησε από τα Σούπερ Νόρα. Θέλω να κάτσω μια μέρα και να κάνω μία καταγραφή του τι έχω γιατί πρέπει να είναι περίπου 300 - 400 ακόμα βιβλία που κράτησα. Είμαι σίγουρη ότι από τα Βίπερ Νόρα έχω κάποια πολύ παλιά (από το 1 έως το 6) αλλά το παλιότερο που είδα χθες ήταν το Νο. 7. Θα ξανακοιτάξω στο νησί γιατί εκεί θα έχει σίγουρα κι άλλα.