Βαρυσήμαντες δηλώσεις...

Μαλλον ισχυει ακομα "το παιδι και το κοριτσι" Να ρωτησουμε μια ΑΙ να μας πει καλυ
ρώτησα λοιπόν το GEMINI και μου φαίνεται τα λέει καλά

Το συμπέρασμα της τελευταίας πρότασης, **"Γι᾽ αὐτό, καλύτερα πού είναι ἀγόρι"**, προκύπτει ως εξής:

Η ομιλήτρια εκφράζει μια βαθιά **ανησυχία** για τη **γρήγορη ενηλικίωση** και την **απώλεια της παιδικότητας** στα νέα παιδιά, ειδικά στα 15-16. Πιστεύει ότι αυτά τα παιδιά έχουν "γευθεί τα πάντα" νωρίς και δεν έχουν πλέον προσδοκίες.

### Συλλογιστική Πορεία

1. **Προϋπόθεση:** Τα νέα παιδιά "διαφθείρονται" (διαχόνται) και ενηλικιώνονται πολύ νωρίς, χάνοντας την αθωότητα.
2. **Άμεση συνέπεια:** Αυτά τα παιδιά, μέχρι τα 16, έχουν "γεuθή τα πάντα" και δεν "περιμένουν πια τίποτα".
3. **Γενική αρχή:** Η ομιλήτρια πιστεύει ότι ένα παιδί πρέπει να αποφασίζει μόνο του **μόνο μετά τα δεκαοκτώ**.
4. **Υπονοούμενη ανησυχία για τα κορίτσια:** Στην εποχή και το πλαίσιο του διηγήματος ("Η Μοντέρνα Μάνα" της Μέλπως Αξιώτη), η **ηθική** και η **διαγωγή** των **κοριτσιών** αποτελούσαν πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό ζήτημα και πηγή ανησυχίας (κίνδυνος "διαφθοράς", στιγματισμού, απώλεια τιμής) σε σχέση με τα αγόρια. Η πρόωρη "ενηλικίωση" και η "γεύση των πάντων" θεωρούνταν πολύ πιο καταστροφικές για την κοινωνική θέση μιας κόρης.
5. **Συμπέρασμα:** Εφόσον η μάνα είναι τρομοκρατημένη από την ιδέα ότι το παιδί της θα "χαθεί" από την πρώιμη σεξουαλική και συναισθηματική ωρίμανση της εποχής, η **ύπαρξη αγοριού** τη διασώζει από την πιο **έντονη κοινωνική κατακραυγή** και το **μεγαλύτερο "ηθικό" ρίσκο** που συνεπάγεται η ανατροφή κόρης σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Το αγόρι είναι "καλύτερο" επειδή είναι λιγότερο εκτεθειμένο στις ηθικές κρίσεις που τη φοβίζουν.

Δηλαδή καλά που είναι αγόρι να μην κατηγορεί η κοινωνία μιας και όλα αυτά τα κάνουν πλέον νωρίς τα παιδιά. Αυτό κατάλαβα εγω.

Eβαζα το χέρι μου στην φωτιά πως ο άνδρας αυτός είναι πολύ αρσενικο

Συνημμένα

• img_1_1760679184617.jpg
    img_1_1760679184617.jpg
    158,3 KB · Προβολές: 8
Πραγματικά στερήθηκε την παιδική του ηλικια

Συνημμένα

• img_1_1760679457079.jpg
    img_1_1760679457079.jpg
    139,6 KB · Προβολές: 6
Το αγόρι είναι "καλύτερο" επειδή είναι λιγότερο εκτεθειμένο στις ηθικές κρίσεις που τη φοβίζουν.
Mπορει ναχει και δικαιο αυτο το GEMINI. Εχουμε δει τα τελευταια χρονια 16χρονους αρχηγους σχολικων συμοριων, ενω στα κοριτσια και 14χρονες. Αφου λοιπον η μανα ειναι πεπισμενη οτι το παιδι της "θα χαθει", καλυτερο το αγορι που θα καθυστερισει μερικα χρονια. Ειναι και η κοινωνικη κατακραυγη στη μεση. Οσο πιο αργα "μας τα βγαλουν στη φορα" τοσο πιο καλα. Να μεγαλωσω μια Μαρια Ιωαννιδου, σημερα η εναν Μπισμπικη?

Δεν του τό 'χα, αλλά αν είδα καλά, όντως ακολουθεί αυτά που δηλώνει εδώ πάνω.
Είχα την εντύπωση ότι είχε κυκλοφορήσει και με ρούχα καρα-κραγμένα, σαν κάποιους άλλ(ε)ους. Αλλά, από όσο είδα στο Google, οι φωτογραφίες που έχει εκεί, τον δείχνουν ολίγον "χαρωπό", αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα κραγμένο, θηλυπρεπές ή πολύ φωναχτό.
Άρα είμαστε ΟΚ με τον Βασίλιο. Και μπράβο του.

Σοφία Αλιμπέρτη 2003_PENTHOUSE_01α.jpg

από τις πιο σοκαριστικές δηλώσεις που έχω διαβάσει

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα