O Baσίλης Καζούλλης με λίγα λόγια :
- Ως ερμηνευτής : Αααχ, αυτή η "γλυκόπικρη" βραχνάδα της φωνής του ... Προσωπικά, επειδή έχω κι εγώ το "μικρόβιο" του γραψίματος τραγουδιών, ζηλεύω πολύ τους "τραγουδοφτιάχτες" που, συν τοις άλλοις, διαθέτουν ΚΑΙ ωραία φωνή και μπορούνε να υποστηρίξουν μόνοι τους το υλικό τους ....
- Ως στιχουργός : Απλός και λιτός και συνάμα ποιητής !!! Κάποιες φορές μελαγχολικός αλλά όχι μίζερος !!! Κάποιες άλλες φορές χαμογελαστός αλλά όχι "χαζοχαρούμενος" !!! Η στιχουργική του [που είναι ταυτοχρόνως και ποίηση] κρατάει με αξιοζήλευτο τρόπο τις ισορροπίες !!! Εύγε Βασίλη !!!
- Ως συνθέτης : Οι Beatles, o Bob Dylan, οι Stones, οι Simon & Garfunkel κλπ κλπ ... αποτελούν βασικές επιρροές του !!! Κι όμως ... αυτά τα "ακούσματα από το χθες" ο Β.Κ. τα κάνει και ακούγονται τόσο "σύγχρονα", τόσο "σημερινά", τόσο "φρέσκα" ... Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει διαμορφώσει ένα καθαρά δικό του, προσωπικό ύφος !!! Το οποίο, ύφος, είναι, συνάμα, βαθύτατα ελληνικό !!! Ω ναι ... όποιες κι αν είναι οι επιρροές του Β.Κ. τα τραγούδια του έχουν έντονο το άρωμα Ελλάδας : Μας ταξιδεύουν με καράβι από τον Πειραιά στη Ρόδο [την πατρίδα του], από κει στην Αμοργό, μετά μάς επιστρέφουν στην Αθήνα για να μας ταξιδεψουν με το μετρό στη "γραμμή Βικτώρια - Πειραιά" .....
- Οι συναυλίες του Β.Κ. : Τον είχα δει στη "Φυγόκεντρο", γύρω στο 1994, ένα μπαράκι στη γειτονιά μου [περιοχή Ζωγράφου], το οποίο λειτουργούσε και ως μουσική σκηνή [εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει πια] !!! Ε λοιπόν ... ακόμη δεν έχω "συνέλθει" από αυτή τη συναυλία ..... Ακόμη αναρωτιέμαι : "αυτά που είδα και άκουσα τόοτε στη Φυγόκεντρο συνέβησαν στα αλήθεια ??? μήπως τα είδα στον ύπνο μου ???" ....
- Μια μικρή ... λεπτομέρεια : Με "πορώνει' το γεγονός ότι ο Β.Κ. "περνάει" στα τραγούδια του και την αγάπη του για τον κινηματογράφο !!! "Η τελευταία η παράσταση στο Εκράν" ..... "σαν του φτωχού Σαρλώ την μπαλαρίνα" ....
Και ... σας βλέπω να με ρωτάτε : "Μα καλά βρε Rinus, όλα θετικά τού τα βρίσκεις" ??? Κι όμως ... υπάρχει κάτι που θα του "καταλογίσω" [χωρίς να είναι απαραίτητα αρνητικό] : ΄Οτι, ως τραγουδοποιός, δεν υπήρξε "λίγο παραπάνω" ανατρεπτικός !!! Δεν "γκρέμισε" αυτά που έχτισε, προκειμένου να μάς παρουσίάσει κάτι το "διαφορετικό", προκειμένου να μας "εκπλήξει" !!!
[όπως, π.χ., έκανε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, με την "Αγρύπνια" και τη "Βροχή από κάτω", είχε την τόλμη να μάς παρουσιάσει καινούρια και πρωτόγνωρα πράγματα, που διέφεραν τελείως τόσο από ό,τι μάς είχε παρουσιάσει μέχρι τότε, όσο και ... απ' ό,τι είχαμε ακούσει στο ελληνικό (έντεχνο) τραγούδι !!! Και γι' αυτό ... μας άφησε άφωνους]
Έχω στα χέρια μου τον τελευταίο δίσκο του Β.Κ. ["Από το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη"] : Μια χαρά δισκάκι είναι, γλυκύτατο, γλυκόπιοτες κιθαριστικές μπαλάντες με προσεγμένο / επιμελημένο στίχο που διηγούνται ιστορίες, το καλοκαίρι που βολτάριζα με το σαραβαλάκι μου στα χωριά της Νάξου το είχα μονίμως στο cd player μου, αλλά ... ως εκεί : Δεν πρόκειται για κάτι διαφορετικό απ' ό,τι μάς έχει συνηθίσει ο Β.Κ. !!!
Όλα αυτά, όμως, δεν είναι παρά ... λεπτομέρειες και "ψιλά γράμματα" !!! Η ουσία είναι ότι πρόκειται για έναν απ' τους σημαντικότερους και ταλαντούχους τραγουδοποιούς που εμφανίσθηκαν απ' τα μισά των 80ς κι εφεξής και ότι τα τραγούδια του, εδώ και πολλές δεκαετίες, έχουν αποτελέσει πολύτιμη και ανεκτίμητη συντροφιά μας !!! Ιδίως όποτε μαζευόμασταν σε παραλία, γύρω από φωτιά, με τα μουσικά μας όργανα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην παίξουμε 2 - 3 τουλάχιστον τραγούδια του !!!
Αγαπημένο μου τραγούδι ... το παρακάτω ... διότι ... μιλάει για πράγματα που έχω ζήσει κι εγώ : τις ταινίες στο θερινό σινεμά Εκράν ... κάποιο καλοκαίρι στην Αμοργό ....
[video=youtube_share;noBXKU0mtys]