Βεντεξ (Ρολογια Κοσμηματα Αναπτηρες)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Εσεις φοραγατε ,ολη η Ελλαδα φοραγε.

Αν θετε και δειτε κατι γνωστο κανουμε και ενα κοντινο να το δειτε καλυτερα.

Κοστος οτι λεει στις αναγραφομενες τιμες.

Κοιτα να δεις το στυλο ρολοϊ ενα 1000αρικο. :xm:

fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα το στυλό ρολόϊ. Πρέπει να ψάξω μήπως το βρώ. Μα που το θυμήθηκες ;
 
Aardvark για ακόμα μια φορά είσαι θεός!!! Είχα δύο και το στυλό επίσης. Αλλοίμονο ;)
 
Ειχε και μοντελα με ενα πεντακοσαρικο - το 78-79 αγορασα (μετα απο χοντρο χαρτζιλικωμα) το πρωτο μου "χρυσο" ρολοι με 1200 δρχ , το οποιο μαλιστα την πρωτη κιολας βδομαδα ιδρωτα (παιζαμε πολυ μπαλα τοτε) μετατραπηκε σε "Ασημενιο" ...
 
Eγω θυμαμαι οτι το μοντελλο με το ραδιοφωνο και τα ακουστικα το μοιραζαν με κληρωση στα Κυριακατικα Σινεακ (προβολες παιδικων ταινιων Κυριακη πρωι)
 
εψαχνα να βρω ενα ρολοι στυλο που ειχα για να ανοιξω νεο θεμα...

αν το βρω θα το ποσταρω εδω...
 
Μα που τα ξετρύπωσε αυτά ? !!!!

Θυμάμαι ότι ήμουν περήφανος ιδιοκτήτης του τρίτου από την πάνω σειρά αριστερά (1690 δρχ.) καθώς και του στυλό.

Το ξυπνητήρι χτυπούσε με την Μασσαλιώτιδα (Εθνικό ύμνο της Γαλλίας) !!!
 
Το πρώτο μου ρολόι ήταν το δεύτερο από τη δεύτερη σειρά στη φωτό! Εφαγα πολύ ξύλο για να μου το πάρει ο πατέρας μου που επέμενε να μου πάρει ένα κλασικό με δείκτες!
 
Καπου πρεπει να εχω καταχωνιασμένο το κομπιουτερακι αλλα και το στυλο.
 
Το πέμπτο από την πρώτη σειρά[εάν δεν κάνω λάθος] είναι του αδερφού μου και το έχω κρατήσει ;) :

[edit] dead photo [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φοβερο!

BTW, ωραιο υλικο εχεις ανεβασει tota!
 
Εκτός από βέντεξ ρολόγια και στυλό, υπήρχε αναπτήρας και κόσμημα (τύπου ταυτότητας)!
 
Αχ αντι να κάνω edit διέγραψα το αρχικό μήνυμα μου #) ...sorry
 
Αχ αντι να κάνω edit διέγραψα το αρχικό μήνυμα μου #) ...sorry

Wally είπε:
Φοβερο

BTW, ωραιο υλικο εχεις ανεβασει tota!
Αχ ευχαριστώ!Είναι από τα λίγα πράγματα που διασώθηκαν από τη μανία της μάνας να τα δώσει αλλού :cry:

krios είπε:
Εκτός από βέντεξ ρολόγια και στυλό, υπήρχε αναπτήρας και κόσμημα (τύπου ταυτότητας)!
Τον αναπτήρα έχω φάει όλο το σπίτι να τον βρω αλλά τίποτα ακόμα :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eιδα οτι αναφερθηκαν οι αναπτηρες ,καθως και τα κοσμηματα.

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οι φωτογραφίες σε αυτό το θέμα με γυρίζουν πίσω στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 80 όπου συναγωνιζόμασταν οι συμμαθητές στα διαλείμματα για το ποιου το βεντεξ ρολόι είχε περισσότερες μουσικές, ποιο είχε 10 διαφορετικές αντίστροφες μετρήσεις και χρονόμετρα ή το ποιου χτυπούσε ανά μία ώρα στο μάθημα κάνοντας παράλληλα περήφανο τον high tech κάτοχο! :)

βέβαια σε ποιότητα ήταν χαρά της Κυριακής και λύπη της Δευτέρας! Δεν είναι τυχαίο που μόλις τα οικονομικά μας το επέτρεψαν όλοι πήγαμε στα αθάνατα CASIO! Πάντως ...κουφάρια από παλιά βέντεξ πρέπει να έχω κάπου στο πατρικό εκτός και αν είχαν την άδοξη μοίρα των πίξελ και των υπερατού από τα καθαριστικά συνεργεία(βλ. Μάνα)!
 
Ελληνικα ήταν τα Βέντεξ;
 
Οχι ,ελβετικα.
 
Εγώ είχα πάρει απο την πρώτη σειρά το 3ο με 1690 δραχμές. Μετά απο λίγες ώρες έφυγε το δεξί επάνω κουμπί και το πήγε ο πατέρας μου και του έδωσαν άλλο!
 
Aardvark είπε:
Τα διαφήμιζαν ως ελβετικά, αλλά όσα είχα δει από μέσα έγραφαν TeleArt Hong Kong Ltd. Και ήταν εντελώς για πέταμα. Διαβάστε παρακάτω να δείτε γιατί.

Μου είχε αγοράσει ένα ψηφιακό Ventex ο πατέρας μου με 1695 δρχ. στα τέλη του '78. Σε 2 μέρες άρχισαν ξαφνικά να αναβοσβήνουν τα δευτερόλεπτα σα να είχα πατήσει το κουμπί για ρύθμιση. Δεν είχαν δώσει και manual, οπότε είδα κι έπαθα να το επαναφέρω σε κανονική λειτουργία.

Αρχές Φεβρουαρίου ξυπνάω ένα πρωί και μου φάνηκε ότι η οθόνη ήταν θαμπή. Διαπίστωσα ότι το πάνω δεξιό pixel τον λεπτών δεν άναβε! Όποτε εμφανίζονταν λεπτά που χρειάζονταν το πάνω δεξιό pixel, π.χ. το 1, το 7 το 8 κλπ. η οθόνη ήταν θαμπή. Όταν έδειχνε 5 ή 6 η οθόνη, εμφανίζονταν κανονικά. Εκτός από τις Παρασκευές όπου τα πράγματα λειτουργούσαν ακριβώς αντίστροφα!

Γύρω στις 20 Μαρτίου ξυπνάω ένα πρωί και δεν έδειχνε τίποτα. Σε λίγο εμφανίστηκαν τα ψηφία αλλά είχε μείνει ώρες πίσω. Όλη την ημέρα το ρολόι άναβε και έσβηνε.

Λίγες μέρες μετά αποφάσισα να το ανοίξω για να το δω από μέσα. Προς μεγάλη μου έκπληξη έγραφε TeleArt Hong Kong Ltd. Καμία σχέση με Ελβετία. Όταν το ξαναέκλεισα η οθόνη είχε γίνει ένα μάτσο χάλια, χωρίς να έχω πειράξει το μηχανισμό. Πολλά pixel δεν άναβαν καθόλου, ενώ άλλα έμεναν συνεχώς αναμμένα! Σε λίγες μέρες εξάντλησε και τη μπαταρία του. Την άλλαξα αργότερα μήπως και έφταιγε αυτή, αλλά τίποτα.

Αφού ήταν πλέον άχρηστο αποφάσισα να το αποσυναρμολογήσω για να δω τι περιέχει. Σπρώχνοντας ελαφρά από μέσα με το δάχτυλό μου, το πλαστικό τζαμάκι ξεκόλλησε αμέσως. Ήταν στερεωμένο με μία σταγόνα κόλλα σαν αυτή που κολλάνε τα χαρτιά! Χάλια ποιότητα.

Λύνοντας το μηχανισμό διαπίστωσα ότι η οθόνη του ήταν ραγισμένη στο πάνω μέρος κοντά στην ένδειξη FRI. Αυτό εξηγεί τα προβλήματα της οθόνης. Το πλαστικό κάλυμμα του μικροτσίπ ξεκόλλησε επίσης πολύ εύκολα! Για πρώτη και μοναδική φορά μπόρεσα να δω ένα τσιπάκι από μέσα! Η επαφή για τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας ήταν ζωγραφισμένη πάνω στην πλακέτα και δεν ήταν μεταλλικό έλασμα. Θεωρητικά με ένα τράνταγμα θα μπορούσε να χάσει την επαφή η μπαταρία και το ρολόι να χάσει την ώρα του! Πιο χάλια ψηφιακό ρολόι δεν έχω δεί.

Το '82 ένας φίλος μου αγόρασε το Νο 11 της τελευταίας φωτογραφίας, αυτό που λέει Solar melody. Υποτίθεται ότι λειτουργούσε και με το φως. Αμ δε! Όταν ο φίλος μου έβγαλε τη μπαταρία και το έβαλε κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο τον ρολόι δεν έπαιρνε χαμπάρι από ήλιο. Τα φωτοστοιχεία ήταν μούφα! Σε λίγους μήνες χάλασε κι αυτό.

Το '83 η αδερφή μου παράγγειλε το Νο 51 της πρώτης φωτογραφίας. Παρατηρείστε τι γράφει πάνω: QUARTZ, που σημαίνει ότι λειτουργεί με μπαταρία. Όταν ήρθε η παραγγελία, το ρολόι ήταν ίδιο με της φωτογραφίας εκτός από μία μικρή λεπτομέρεια: Δεν υπήρχε η λέξη QUARTZ στο καντράν. Δεν αργήσαμε να διαπιστώσουμε ότι το ρολόι ήταν κουρδιστό, ενώ το είχαμε παραγγείλει για ηλεκτρονικό! Δύο μήνες μετά σταμάτησε να λειτουργεί! Όταν το άνοιξα είδα πάλι το γνωστό: TeleArt Hong Kong Ltd.

Παρόλ' αυτά επέμεναν να τα διαφημίζουν ως ελβετικά. Μέχρι και ότι το εργοστάσιο είναι στη Βασιλεία της Ελβετίας έγραφε στο εγχειρίδιο κάποιου άλλου ψηφιακού Ventex, που είχε αγοράσει κάποιος γνωστός στις αρχές του '85. Δεν έμαθα τι απέγινε αυτό το ρολόι, αλλά δε θα δυσκολευόμουν να στοιχηματίσω.

Με τέτοια χάλια ποιότητα είναι να απορεί κανείς πως συνέχισαν να πουλάνε για τόσα χρόνια. Αλήθεια ξέρει κανείς μέχρι πότε υπήρχαν τα Ventex; Η τελευταία φορά που τα είδα εγώ ήταν στα τέλη του '87 στη Θεσσαλονίκη. Θυμάμαι τότε κάτι ρολόγια με τα σήματα των κομμάτων να αναβοσβήνουν στην οθόνη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα