Το je lis tu lis το έκανα με την...mother (μας δίδασκε εμάς τις τρεις αδελφές και την ξαδέλφη μου). Τη methode Orange την έκανα στο (αλήστου μνήμης) Παράρτημα Πατησίων του Γαλλικού Ινστιτούτου. Όσο για το διπλανό βιβλίο, δεν το είχα (είχα πλέον τελειώσει τα γαλλικά το 1991, όταν πήρα το Sorbonne 2), αλλά είχα καθηγήτρια τη μία από τις συγγραφείς, τη Noëlle Bertin. Πολύ συμπαθητική γυναίκα, μισή Γαλλίδα και μισή Ασιάτισσα (ίσως μισή Βιετναμέζα), μηχανόβια easy rider (καβάλαγε μια χιλιάρα μηχανή) και φοβερή καθηγήτρια. Δεν τη ξεχνώ ποτέΠαιδιά όσοι έχετε μπορείτε να ποσταρετε όσοι έχετε τα βιβλία γαλλικών του φροντιστηρίου αλλά και του σχολείου. Κάτω σας έχω και τις γραμματικές και το orange. Ξεσκονειστε τα βιβλία σας.
Προβολή συνημμένου 249342Προβολή συνημμένου 249343
Έφριξα.... Το ρήμα φρίττω πώς λέγεται στα γαλλικά;Και η λαιδη δική μας.
Στην αρχή δεν αντελήφθην....για σωστές βάσεις στα γαλλικά εμπιστευτείτε το ινστιτούτο ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
(για να ευθυμίσουμε ακόμα περιοσσότερο...)
Έλα βρε τι λες τώρα! ΜπραβοΤο je lis tu lis το έκανα με την...mother (μας δίδασκε εμάς τις τρεις αδελφές και την ξαδέλφη μου). Τη methode Orange την έκανα στο (αλήστου μνήμης) Παράρτημα Πατησίων του Γαλλικού Ινστιτούτου. Όσο για το διπλανό βιβλίο, δεν το είχα (είχα πλέον τελειώσει τα γαλλικά το 1991, όταν πήρα το Sorbonne 2), αλλά είχα καθηγήτρια τη μία από τις συγγραφείς, τη Noëlle Bertin. Πολύ συμπαθητική γυναίκα, μισή Γαλλίδα και μισή Ασιάτισσα (ίσως μισή Βιετναμέζα), μηχανόβια easy rider (καβάλαγε μια χιλιάρα μηχανή) και φοβερή καθηγήτρια. Δεν τη ξεχνώ ποτέ
Ε, με τα γαλλικά είχα μια σχέση εξάρτησης και μίσους. Αν δεν ήταν καθηγήτριες σαν την Bertin ή σαν μια μεταφράστρια (αείμνηστη πλέον) που είχα στο Sorbonne 2, θα τα είχα αφήσει πολύ νωρίς, καθώς ήμουν περισσότερο των γερμανικών γλωσσών. Βέβαια στην πορεία τα γαλλικά μου δώσανε ψωμί να φάω, δε λέω.Έλα βρε τι λες τώρα! Μπραβο
Δεν είναι ρετρο είναι ενηλίκων εκμάθησηνα ένα απόσπασμα από το Assimil που μελετάω τώρα, έχει σχέση και με τη φωτογραφία. είναι εξαιρετική μέθοδος.Προβολή συνημμένου 267447Προβολή συνημμένου 267446
Θησαυρός ήταν το βλέπω και χαζεύω καλά πολύ ιδιαίτερη η δασκάλα σου , σε πρόσεχε να μάθεις σωστά γαλλικαΜαζί με το Je lis, tu lis, ήταν τα δύο πρώτα μου βιβλία. Ήταν πάρα πολύ όμορφο μέσα. Αυτό όμως, δεν το έσωσα. Όταν το βρήκα στο δυαδίκτυο, μπήκα στον πειρασμό να το αγοράσω, αλλά λέω "τι να το κάνω τώρα?".