Βιβλίο: Μεσάνυχτα στη ντίσκο

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Αντιδράσεις
1.236
Εν όψει της επικείμενης εισαγωγής μου στην ηλικιακή κλάση των «-ήντα», αποφάσισα να ασχοληθώ με ξεχασμένα χόμπυ, προκειμένου να «εξορκίσω» τους «δαίμονες της μέσης+ ηλικίας» που πολιορκούν τη σκέψη μου.

Μεταξύ άλλων, θεώρησα δόκιμο να συνεχίσω την συλλογή μου από «ρετρό παραθρησκευτικά ηθικοπλαστικά αναγνώσματα», την οποία και είχα εγκαταλείψει προ δεκαετίας. Ως πρώτη, νέα προσθήκη, κατάφερα να αποκτήσω το αρκετά σπάνιο «Μεσάνυχτα στη ντίσκο», των εκδόσεων «Φωτοδότες», γραμμένο από τον "βετεράνο" του είδους, Κ.Παπαδημητρακόπουλο.
Το αντίτυπο που απέκτησα, ανήκει στην 5η έκδοση (βελτιωμένη) και αριθμεί περίπου 170 σελίδες.
20250309_171427.jpg

20250309_171433.jpg

Το νόημα του βιβλίου συνοψίζεται στη φράση «οι ντισκοτέκ είναι του διαβόλου και είναι μέρος παγκόσμιας σατανικής πλεκτάνης διαφθοράς της νεολαίας».
Ο συγγραφέας παρουσιάζει το θέμα αρκετά δομημένα, σύμφωνα πάντα με τη δική του κοσμοθεωρία, ακολουθώντας τον συγγραφικό μορφότυπο των βιβλίων αντίστοιχης θεματολογίας.
Αγαπημένο μου κεφάλαιο, αυτό που απαριθμεί τα διάφορα πάρτυ και διαγωνισμούς που λάμβαναν χώρα στις ντίσκο.
20250309_173033.jpg

Πέραν του μηνύματος που επιχειρεί να περάσει το βιβλίο, ο ρετρό-οπαδός των 80s δε μπορεί να μη σταθεί στις ενδιαφέρουσες φωτογραφίες «ντισκόβιων» (συνοδευόμενες πάντα από πομπώδεις λεζάντες) και από τα αποκόμματα εφημερίδων της εποχής.
20250309_171516.jpg

20250309_172748.jpg

Ολοκληρώνοντας το βιβλίο, ένοιωσα μια πελώρια ανάγκη να ξαναδώ το «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα #4», κάτι που θα κάνω (ελπίζω) σύντομα …

Συνημμένα

• 20250309_173100.jpg
    20250309_173100.jpg
    881,7 KB · Προβολές: 2
Ένα από τα πολλά βιβλία σκοταδισμού που υπήρχαν τότε. Μαζί και με το γνωστό σατανισμός στη μουσική ροκ που έχω ακόμη.

Το χα τι μου θύμισες τώρα, ωραία χρόνια εκείνα γιατί δεν σε περιθωριοπιουσαν όπως σήμερα οι παρέες είναι κλειστές και πολλά παιδιά για να μπουν και να μην είναι απόκληροι κάνουν θυσίες. Και αυτό είναι εκ του πονηρου τουλάχιστον μέχρι τότε που ήμουν 24 όλοι πηγαίναμε στα ελληναδικα μαζι και δεν πίναμε ούτε φλέρταραμε, ούτε κάναμε ουσιες

Και που να ζει σήμερα ο συγγραφέας μα γράψει ένα βιβλίο για την γεννια Ζ να μείνει παγακι διότι είναι γνωστόν πως πρέπει να έρθει η δεύτερη νύφη να εκτιμηθεί η πρωτη

Γνωρίζουμε εάν o Συγγραφεύς, εκτός από τις Δίσκο, έχει καταπιαστεί με Ορθάδικα, Κωλάδικα, Γιολάδικα και Ξεφτιλάδικα;

Επίσης πόσα χρόνια παραμένει 'φοιτητης' ο συγγραφέας; Ενδέχεται να είναι απλά μια φανταστική περσόνα κάποιου μεσήλικα ;

Τέτοια βιβλία μου θυμίζουν Μοναστηράκι, γιουσουρουμ, μου φέρνουν εικόνες από ψάθινα μεγάλα καλάθια γεμάτα με τέτοια βιβλία....
Δίπλα τους θα βρεις και για την χαμένη Ατλαντίδα, τα UFO, τον σατανισμό, την αριθμολογία των αρχαίων Ελλήνων, το βουντού, το τρίγωνο των Βερμούδων και τον απόλυτο οδηγό για να ρίχνεις δίμετρες ξανθιές Σουηδέζες ηλικίας 25-35 με γαλανά μάτια....

Πριν χρόνια, είχε πέσει στα χέρια μου βιβλίο γραμμένο από κάποιον υψηλόβαθμο κληρικό (μητροπολίτη?) που έγραφε για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, πώς να τα μεγαλώνουμε, με τί αρχές, πώς να τα προστατεύουμε από τις σύγχρονες μάστιγες.... Ένιωσα ότι γύρισα στο 400μΧ, ότι θα βιώσω την επόμενη οικουμενική σύνοδο, ότι θα γνωρίσω από κοντά τον Μέγα Βασίλειο... Εντελώς ξεκομμένο από τον 20ο αλλά και από τον 21ο αιώνα, ένιωθα ότι αναφερόταν σε οικογένειες που θα έπρεπε να ζήσουν σε μοναστήρι ή σε κάποια αντίστοιχη κλειστή πλήρως προστατευμένη κοινότητα.

Ο Φωτοδότης "Συγγραφέας-Φοιτητής" (κατά το Μπλεκικό "Τερματοφύλακας-Γιατρός") έπιασε την πλεκτάνη και θέλησε να κρούσει τα κύμβαλα της επαγρύπνισης! Στο μυαλό μου έχω έναν αντίστοιχο τύπο που έκανε μάθημα στο Κατηχητικό της γειτονιάς μου (πήγα μια φορά και δεν ξαναπάτησα). Ο συγκεκριμένος είχε παρεμβάλει γέφυρα Wheatstone στις μετεφηβικές ορμές του και γυάλιζε το μάτι του!

1. Στο εξώφυλλο θα έπρεπε να είχε τον Πηλούρη (Δ. Φραγκιόγλου).
2. Στο οπισθόφυλλο, ο νεανίας με την αμαρτωλή coca-cola έχει κούρεμα τέλη 80s.
3. Για τους μυημένους: Στη φωτό με την εκστασιασμένη χορεύτρια διακρίνεται ασπροφορεμένος γκεράπας της εποχής. Οι τύποι αυτοί ήταν μόνιμοι θαμώνες και ήξεραν το πρόγραμμα σαν τον νιπτήρα του πατρικού τους. Γνώριζαν καλά σε ποιο τραγούδι θα κορυφώσουν την επίδειξη τεχνικής προς εντυπωσιασμό των κοριτσιών. Έπιναν Bacardi cola και είχαν παπί εξάβολτο. Συνήθως ήταν άεργοι ή/και αλεπουδιάρηδες. Κατά έναν σατανικό τρόπο, είχαν πάντα ωραία κορίτσια. Οι βουτυρομπιρμπίληδες όπως εγώ τους φθονούσαμε αλλά κατά βάθος τους ζηλεύαμε. Διάολε, είχαν καπαρώσει όλες τις αλανιάρες της τάξης!

Τελευταία επεξεργασία:
Ο Φωτοδότης "Συγγραφέας-Φοιτητής" (κατά το Μπλεκικό "Τερματοφύλακας-Γιατρός") έπιασε την πλεκτάνη και θέλησε να κρούσει τα κύμβαλα της επαγρύπνισης! Στο μυαλό μου έχω έναν αντίστοιχο τύπο που έκανε μάθημα στο Κατηχητικό της γειτονιάς μου (πήγα μια φορά και δεν ξαναπάτησα). Ο συγκεκριμένος είχε παρεμβάλει γέφυρα Wheatstone στις μετεφηβικές ορμές του και γυάλιζε το μάτι του!

3. Για τους μυημένους: Στη φωτό με την εκστασιασμένη χορεύτρια διακρίνεται ασπροφορεμένος γκεράπας της εποχής. Οι τύποι αυτοί ήταν μόνιμοι θαμώνες και ήξεραν το πρόγραμμα σαν τον νιπτήρα του πατρικού τους. Γνώριζαν καλά σε ποιο τραγούδι θα κορυφώσουν την επίδειξη τεχνικής προς εντυπωσιασμό των κοριτσιών. Έπιναν Bacardi cola και είχαν παπί εξάβολτο. Συνήθως ήταν άεργοι ή/και αλεπουδιάρηδες. Κατά έναν σατανικό τρόπο, είχαν πάντα ωραία κορίτσια. Οι βουτυρομπιρμπίληδες όπως εγώ τους φθονούσαμε αλλά κατά βάθος τους ζηλεύαμε. Διάολε, είχαν καπαρώσει όλες τις αλανιάρες της τάξης!
Διατριβή όχι ψεματα τσιμπα και ενα Όσκαρ @Takero72

Αυτή είναι ανάρτηση ΠΟΙΗΜΑ, κέντημα ψιλοβελονιά όλο στο χέρι... Όντως είναι για ΟΣΚΑΡ.

Αυτή είναι ανάρτηση ΠΟΙΗΜΑ, κέντημα ψιλοβελονιά όλο στο χέρι... Όντως είναι για ΟΣΚΑΡ.
Ε μα γιατί η επιτροπή το δώσε το δίχως άλλο είναι θα μπει και στην επίσημη βιβλιογραφία

Πίσω
Μπλουζα