Βιετναμο-ταινίες !

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Αντιδράσεις
1.354
Θυμάστε που ένα διάστημα ήταν τις μόδες οι ταινίες με πόλεμο του Βιετνάμ ;

Όσο το Βιετνάμ ήταν πραγματικότητα, γυρίζονταν προπαγανδιστικές ταινίες,

υπέρ των Αμερικανών (π.χ. THE GREEN BERETS).

Όταν τελείωσε ο πόλεμος και το κλίμα ήταν πιό ώριμο,

οι ταινίες γίνανε πιό κριτικές όσον αφορά τις επίσημες αλλά και τις "παράπλευρες" απώλεις.

Ενδεικτικά θυμάμαι :

FULL METAL JACKET

APOCALYPSE NOW

THE DEER HUNTER

PLATOON

CASUALTIES OF WAR.

Αν και η αγαπημένη μου ήταν το HAMBURGER HILL.

Πραγματικά ΩΜΗ βία, που σε κάνει να νοιώσεις την φρίκη του πολέμου.

Και το χειρότερο με το Hamburger-Hill είναι ότι ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ !

Ετεροχρονισμενα και τα "Missing in Action"

Aαααα βρηκα και link

exetlaios είπε:
Αν και η αγαπημένη μου ήταν το HAMBURGER HILL.Πραγματικά ΩΜΗ βία, που σε κάνει να νοιώσεις την φρίκη του πολέμου.

Και το χειρότερο με το Hamburger-Hill είναι ότι ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ !
Με πρόλαβες ;)

Personal favorite too :thumb:

Όλα τα λεφτά είναι η φάση που ένας αμερικάνος κυριολεκτικά κάνει κιμά το κεφάλι ενός βιετναμέζου, αδειάζοντάς του μισή "ταινία" από M-60 !

Και μιλάμε ότι ο σκηνοθέτης, δεν το υπονοεί, ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ !!! :eek:

hamburger-hill.jpg
hamburger-hill.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επίσης εξαιρετική τηλεοπτική σειρά για το Βιετνάμ,

που ευτυχώς ξέφευγε από τα στερεότυπα της "αμερικανιάς"

ήταν το TOUR OF DUTY.

Είχε παιχτεί και στην Ελλάδα, από το MEGA ( "Περίπολος Θανάτου" ; ) .

Για όποιον ήξερε από ιστορία Βιετνάμ, η σειρά ήταν πολύ ψαγμένη.

enferdudevoir.jpg
enferdudevoir.jpg

Νά'ναι καλά οι αμερικάνοι που μας έσωσαν και από του κακούς βιετναμέζους . Αν δεν ήταν αυτοί , σήμετα δεν θα υπήρχαμε ... Και από τι δεν μας έχουν σώσει . Από τους κακούς ρώσους , από τους κακούς ιρακινούς , τους κορεάτες και δε συμαζεύεται . Μέχρι και από τους εξωγήινους μας έχουν σώσει . Δεν ξέρω για σας , αλλά εγώ τους είμαι πολύ ευγνώμων .

Επισης πολυ καλο ηταν το The Siege of Firebase Gloria!Ειχε πρωταγωνιστικο ρολο ο drill instructor απο το full metal jacket.

Ρε παιδιά και το AIR AMERICA δεν ήταν εκεί ?

Το Good Morning Vietnam ?

Μπα, η σκηνή από το Apocalypse Now με τις Βαλκυρίες ήταν όλα τα λεφτά.

επίσης πολύ καλό το Born on the 4th of July.

Και δεν έχω δει το Good Morning Vietnam με τον robin Williams για να εκφέρω γνώμη.

Τι σκηνή!

[edit] O λογαριασμός YouTube με τον οποίον σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων [edit]

Φοβερή εισαγωγή το Αποκάλυψη τώρα. This is the end απο Doors....

Haros είπε:
Τι σκηνή!
[edit] O λογαριασμός YouTube με τον οποίον σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων [edit]
Democracy entrenched, ow wait! :P

Σας γράφω ακούγοντας Υπόγεια ρεύματα, αχ νιάτα, με τον φραπέ στο γραφείο μου και ένα υπέροχο πρωινό να σκάει μύτη στο παράθυρο.

Αρτιστικά μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί τα γεγονότα, τι να σχολιάσεις, εξαγώγιμο προϊόν η δημοκρατία των US τα τελευταία 100 χρόνια.

Οι σκηνές στο "αποκάλυψη ΤΩΡΑ!" είναι από τις λίγες σκηνές που μου έχουν μείνει στο μυαλό από όταν το είδα μικρός (τι στο κάλο μας άφηναν και βλέπαμε τότε ορέ μαμώτ!).

Το Full Metal Jacket, μπορεί να είναι πιο ακριβές (θεωρώ ότι) αλλά το ότι είναι ο Κιούμπρικ στο σκηνοθετικό τιμόνι και γνωρίζοντας πόσο "σουρεάλ" γίνεται όταν θέλει σε κάνει να αμφισβητείς το τι βλέπεις.

Το Hamberger Hill πρέπει να το δω, αγνοούσα την παρουσία του, ευχαριστώ.

Δεν έχω δει το Hamburger Hill δυστηχώς. Εχω δει ολα τα άλλα. Αν ειναι να ψηφίσουμε θα ψηφίσω Αποκάλυψη τώρα! ως ταινια και Κριστοφερ Γουόκεν ως καλύτερη ερμηνεια στον κλασσικό ρόλο ᾽᾽Αντρας- σε κριση ταυτότητας- μετά το Βιετνάμ᾽᾽ από τον 'Ελαφοκυνηγό᾽.

Αν ναι πολύ καλο του Αντριεν Λειν των Ενιάμιση Εβδομάδων! Τοχα δει παλιά αυτο που ο ηρωας έχει περιεργα οράματα δεν ειναι;

Ναι αυτο. Να το ξαναδεις γιατι ειναι ταινια για πολλαπλες τηλεθεασεις.

Πίσω
Μπλουζα