Βραβείο 1 εκατ. ευρώ από τον Bill Gates στην Βιβλιοθήκη Βέροιας

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.694
Αντιδράσεις
1.411
Η Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας απέσπασε φέτος το βραβείο του ιδρύματος του Bill Gates για τη δημιουργική χρήση της πληροφορικής και της τεχνολογίας, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1 εκατομμυρίου δολαρίων!

Η βράβευση, που δείχνει τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών αρκεί να υπάρχει θέληση, δόθηκε στην ελληνική βιβλιοθήκη όχι μόνο για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών περισσοτέρων από 180.000 ανθρώπων, αλλά και για μια μοναδική καινοτομία ονόματι «Μαγικά Κουτιά»: πρόκειται για ένα τμήμα της βιβλιοθήκης για παιδιά και εφήβους, το οποίο παρέχει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σταθμούς μουσικής, περιοχές παιχνιδιού και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

«Η Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει φέρει θετικές αλλαγές στις ζωές των πολλών ανθρώπων που εξυπηρετεί», ανέφερε η διευθύντρια της πρωτοβουλίας Διεθνείς Βιβλιοθήκες του ιδρύματος και έκανε λόγο για «περίτρανη απόδειξη της δύναμης της εφευρετικότητας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Ιωάννης Τροχόπουλος, τόνισε: «η Βιβλιοθήκη μας νοιάζεται για το πώς να κάνει τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη και όχι απλώς να φιλοξενεί βιβλία και πληροφορίες».

Η Microsoft, ως εταίρος του Ιδρύματος, θα παρέχει στη Βιβλιοθήκη δωρεές λογισμικού και προγραμμάτων διδασκαλίας τεχνολογίας.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι από τις ελάχιστες που πρωτοπορούν στην χώρα μας: ο κατάλογος της ήταν πλήρως αυτοματοποιημένος ήδη από το 1992, το 1996 ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που παρείχε δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και Internet, ενώ το 1997 ήταν η πρώτη βιβλιοθήκη που δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα.

Εξυπηρετεί τους 50.000 κατοίκους της Βέροιας και ακόμη 130.000 ανθρώπους της Ημαθίας, έχει συνεργασίες με άλλες ελληνικές βιβλιοθήκες και οργανώσει μαθήματα για την χρήση των κομπιούτερ ακόμα και για άτομα μεγάλης ηλικίας ή μετανάστες.

Το 1 εκατομμύριο δολάρια από τον Bill Gates θα δοθεί για την επέκταση της Βιβλιοθήκης και την αναβάθμιση των υποδομών της στον τομέα της πληροφορικής.
Πηγή: express.grhttp://www.express.gr/news/ellada/338089oz_20100813338089.php3

Υ.Γ. Tsalk & "killBill"Paspartoo :) ????
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
άντε να βρεθεί και ο αλεξ τώρα...
 
Αυτή τη στιγμή πρέπει να έχει στραβώσει το στόμα του Paspartoo και να έχει χάσει τη δεξιά πλευρά.

Ρε συ Nemo τον σακάτεψες τον άνθρωπο!

Η Microsoft, ως εταίρος του Ιδρύματος,
Για 1 εκ γινόμουν όχι μόνο εταίρος αλλά και εταίρα....
 
Να παρουν και ενα και δυο εκατομμυρια δολαρια - εχουν προσφερει εργο και το αξιζουν.

Αλλα με την ευκαιρια ας φτιαξουν λιγο και το site τους - ενα λυπηρο και μη αναγνωσιμο συνοθυλευμα απο asp σελιδες , κατασκευασμενες απο μια εταιρεια που ειναι gold partner της Microsoft και της Oracle....

Το 1 εκατομμύριο δολάρια από τον Bill Gates θα δοθεί για την επέκταση της Βιβλιοθήκης και την αναβάθμιση των υποδομών της στον τομέα της πληροφορικής.
Η αληθεια ειναι οτι τους φτανει δεν τους φτανει για να στρωσουν το site - ειναι ακριβα τα golden partners...
 
Πρακτικά θα δώσουν εμπόρευμα (που δέν τους κοστίζει τίποτα) με ονομαστική αξία 1 εκατομυρρίου
 
Shock είπε:
Για 1 εκ γινόμουν όχι μόνο εταίρος αλλά και εταίρα....
Αντίθετα εγώ ούτε για δέκα εκατομμύρια δεν θα γινόμουν έταιρος. ;) Για εταίρα δεν το συζητώ, έτσι; :p :p

Χώρια τη πλάκα αν όντως προσφέρουν έργο και το αξίζουν πρέπει να γίνουν αντικείμενο προς αντιγραφή......
 
@Linux boiz: κάντε και εσείς 1 εκατομμύριο δωρεά σε ότι είδος θέλετε ή προσφέρετε εθελοντική εργασία για να στρώσετε το site που δεν σας αρέσει. Ειδικά το δεύτερο θα έπρεπε να είναι πανεύκολο, αφού αρκεί καμμιά 20ρια από εσάς να σταματήσουν να σχολιάζουν για μια και μόνο εβδομάδα κάθε post που περιέχει τις λέξεις "Windows", "Microsoft" και συναφείς και να στρωθούν στον προγραμματισμό. Η εμφανής αρνητική διάθεση επειδή απλά εμπλέκεται ο "ακατονόμαστος" δεν είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική στο παρόν θέμα.

Είναι γνωστό πάντως ότι ο Μπιλ είναι από αυτούς που έχουν προσφέρει από τα πιό σημαντικά κεφάλαια σε κοινωφελείς σκοπούς παγκοσμίως.

Από εμένα πάντως ένα μεγάλο μπράβο στην Βιβλιοθήκη της Βέροιας, η χώρα χρειάζεται κάθε καλό παράδειγμα. Και εις ανώτερα! :)
 
σωστοοοοός....
 
Πραγματικά μπράβο τους γιατί έχουν κάνει φοβερή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι της βιβλιοθήκης της Βέροιας μιας και τυχαίνει λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου να γνωρίζω κάποια πρόσωπα εκεί, αλλά και σαν απλός επισκέπτης βλέπει κανείς πως έχουν κάνει την βιβλιοθήκη να λειτουργεί.

Γιά όλους όσους δεν έχουν την δυνατότητα να επισκευτούν την βιβλιοθήκη μπορούν να πάρουν μια μικρή ιδέα από το site της βιβλιοθήκης το οποίο είναι το http://www.libver.gr
 
@Linux boiz: κάντε και εσείς 1 εκατομμύριο δωρεά σε ότι είδος θέλετε ή προσφέρετε εθελοντική εργασία για να στρώσετε το site που δεν σας αρέσει
Προφανως Γιατρε μου εχεις πληρη αγνοια επι του θεματος. Ολα τα project των "Linux Boiz" με δωρεες και εθελοντικη εργασια λειτουργουν. Και η προσφορα ειναι καθημερινη και δεδομενη - η αποδοχη ομως δεν ειναι. Τα φραγκα (των αλλων) ειναι μαλλον πολλα.

Είναι γνωστό πάντως ότι ο Μπιλ είναι από αυτούς που έχουν προσφέρει από τα πιό σημαντικά κεφάλαια σε κοινωφελείς σκοπούς παγκοσμίως.
Με τα λεφτα που εβγαλε απο τις υπερτιμημενες πωλησεις και τη δικτατορικη λογικη εξαπλωσης των προιοντων του. Μη με δουλευεις τωρα. Καλα κανει και δινει κατι πισω αλλα αυτο δεν αρκει για να ξεχαστει το πως τα μαζεψε.

Από εμένα πάντως ένα μεγάλο μπράβο στην Βιβλιοθήκη της Βέροιας, η χώρα χρειάζεται κάθε καλό παράδειγμα. Και εις ανώτερα!
Οχι μονο απο εσενα - και οι υπολοιποι το ιδιο πραγμα ειπαμε.
 
α) Δεν αρκεί η προσπάθεια για την συμβολή σε open source προγράμματα, θέλει και ικανότητες.

β) Η Microsoft κάνει δωρεές και φιλανθρωπίες, γιατί έτσι επιτάσσει η λογική λειτουργίας των πάμπλουτων εταιρειών. Δείτε και μερικούς εγχώριους μεγιστάνες, δημιουργούν φιλανθρωπικά ιδρύματα, ξεχνώντας ότι τα λεφτά τους τα βγάλανε εκμεταλλευόμενοι εκατομμύρια πολιτών και την Ελληνική πολιτεία (μίζες, μονοπωλιακές συμβάσεις, υπερτιμολογήσεις κ.λ.π.)

γ) Έχει βραβεύσει ποτέ η Microsoft προσπάθειες που ΔΕΝ χρησιμοποιούν δικά της προιόντα, αλλά κάτι εναλλακτικό; Γιατί αν χρειάστηκε για την συγκεκριμένη βιβλιοθήκη να σπαταληθούν τεράστια ποσά για να μπορέσουν να πάρουν κάτι σαν δωρεά, τότε δεν μιλάμε για βράβευση αλλά για έκπτωση.
 
Jedah είπε:
γ) Έχει βραβεύσει ποτέ η Microsoft προσπάθειες που ΔΕΝ χρησιμοποιούν δικά της προιόντα, αλλά κάτι εναλλακτικό;
Η απάντηση είναι "φυσικά ναι". Windows fanboy δεν ήμουν ποτέ, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ πως το φιλανθρωπικό έργο του Gates είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Και όσο για το πως τα μάζεψε τα λεφτά από τα οποία δίνει κάτι πίσω, σκεφτείτε πόσοι και πόσοι τα μαζεύουν και με τι τρόπους και δεν δίνουν δεκάρα. Εγώ του λέω μπράβο πάντως.
 
(Καντε και ενα διαχωρισμο μεταξυ του Ιδρυματος Gates απο την ιδια τη Microsoft - η δευτερη αναδεικνυει μονο projects που χρησιμοποιουν τα προιοντα της και ειναι λογικο)
 
Στη θέση του gates πάντως προσωπικά δεν θα έδινα μία. Μόνο εκτός και αν είχα φοροαπαλλαγές και ότι έδινα μου ερχόταν πίσω εις τριπλούν.

Η M$ είναι ήταν και θα είναι εταιρεία, κάτι που σημαίνει πως ενδιαφέρεται πρωτίστως για μεγιστοποιημένο κέρδος. Καλά κάνει. Και εγώ στη δική μου εταιρεία θα ήμουν κέρβερος και θα κοίταζα το κέρδος.

Διαφορετικά, θα έκανα αυτό που κάνω τώρα. Μόνιμες διακοπές και αδιάλειπτο gaming. (μια και κακά τα ψέματα, ούτε ήμουν, ούτε θα μπορέσω ποτέ να γίνω κέρβερος και "αφεντικό" )
 
alkis21 είπε:
Η απάντηση είναι "φυσικά ναι". Windows fanboy δεν ήμουν ποτέ, αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ πως το φιλανθρωπικό έργο του Gates είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Και όσο για το πως τα μάζεψε τα λεφτά από τα οποία δίνει κάτι πίσω, σκεφτείτε πόσοι και πόσοι τα μαζεύουν και με τι τρόπους και δεν δίνουν δεκάρα. Εγώ του λέω μπράβο πάντως.
Πες μου ποιά είναι γιατί θα ήθελα να την γνωρίζω. Δεν μου αρέσει να έχω λαθεμένη εντύπωση. Αλλά εννοώ σχετική με πληροφορική και χωρίς να χρησιμοποιεί απολύτως ΚΑΝΕΝΑ λογισμικό ή εξοπλισμό Microsoft.

Όσο για αυτούς που μαζεύουν και δεν δίνουν δεκάρα, μάλλον δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο που απαιτείται, για να τους είναι χρήσιμο το φιλανθρωπικό έργο. Όσοι μιλάνε για αυτές τις αλήθειες δεν τα λένε απαραίτητα απο εμπάθεια, αλλά για πλήρη ανάλυση της κατάστασης προς αποφυγήν λάθος συμπερασμάτων.

Τέλος δεν έχει να κάνει με fanboyism (σκεπτικό άκυρο σαν έννοια για κάθε λογικό όν) αλλά με το να βλέπουμε την πραγματικότητα. Πραγματικά φιλανθρωπικό έργο κάνουν τα Open source* projects και οι πραγματικοί hackers (ο όρος δεν έχει σχέση με παράνομες πράξεις) που ξεκίνησαν και συνεχίζουν έργα σαν το GNU. Βοηθάνε αφάνταστα επαγγελματίες και ερασιτέχνες και δημιουργούν με γνώμονα την εξέλιξη της τεχνολογίας, που συνεπάγεται και την εξέλιξη του ανθρώπου.

*Update: Σας παρακαλώ αλλάξτε το Open Source σε Free Software, ο ανοικτός κώδικας δεν σημαίνει και απόλυτη ελευθερία του χρήστη. Λάθος μου ο τρόπος που το έγραψα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Jedah είπε:
Πες μου ποιά είναι γιατί θα ήθελα να την γνωρίζω. Δεν μου αρέσει να έχω λαθεμένη εντύπωση. Αλλά εννοώ σχετική με πληροφορική και χωρίς να χρησιμοποιεί απολύτως ΚΑΝΕΝΑ λογισμικό ή εξοπλισμό Microsoft.
Καταλαβαινεις ποσο περιοριστικο ειναι αυτο?

Ενταξει, αν εκανε δωρεες με ορο το να χρησιμοποιουν αποκλειστικα δικα τους προιοντα θα ηταν λογος να πει καποιος κατι αρνητικο, αλλα το να ψαχνεις να βρεις οργανισμο που ασχολειται με πληροφορικη και να μην εχει τιποτε απο MS?

Μην παμε στο αλλο ακρο.

Επισης ο Gates πλεον δεν ασχολειται ενεργα με τη MS απ'οσο ξερω. Μερικοι συνεχιζουν να θεωρουν οτι Gates=MS.
 
Η Microsoft η ίδια εξέλιξε σημαντικά την τεχνολογία και ο Bill Gates έπαιξε τεράστιο ρόλο στην πορεία αυτής της εξέλιξης. Είτε με την για περισσότερα από 80 χρόνια κυριαρχία στα λειτουργικά συστήματα, είτε με άλλα σημαντικά λογισμικά (όπως το MS Office), βιβλία, παιχνίδια, hardware, επιρροή στην Intel και άλλες εταιρίες, φιλανθρωπία στην Apple, ναρκαλιευτή, τεχνολογίες internet (ActiveX, asp), κίνητρα προς προγραμματιστές ιών, παιχνιδομηχανές κ.α. Το αστείο είναι ότι τα Windows βοηθούν να εξελιχθεί και το Linux, όπως φυσικά και το αντίστροφο.

Εξέλιξη θα υπήρχε και χωρίς τη Microsoft, αλλά το πώς θα ήταν τώρα τα πράγματα δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Παρεμπιπτόντως είναι ευκαιρία να αναβαθμιστεί το Retromaniax σε asp, ένα αντίστοιχο βραβείο δεν θα ήταν κακοδεχούμενο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξερω για την 80χρονη κυριαρχια - αλλα σιγουρα κατι γιορταζετε στο μαγαζι και εχετε καταναλωσει πολυ αλκοολ :p
 
Εννοούσα ότι θα συνεχίσει για άλλα 50 χρόνια :)
 
Πίσω
Μπλουζα