Γάμοι Ελλήνων καλλιτεχνών

Όταν κρατάς μαχαίρι καλό είναι να κοιτάς εκεί που κόβεις, θα έλεγα στην κυρία Δούκα.
 
Εδώ την προσοχή μου την τραβά ό άγνωστος κύριος άκρη δεξιά. Πρώτον, το σχέδιο της γραβάτας του αντανακλά τόσο πολύ το τούλι του πέπλου της νύφης που δεν μπορώ να αποφασίσω αν το πάνω μέρος της σκεπάζεται από αυτό ή όχι. Και μετά, το πρόσωπό του και το ύφος του. Βαριέται? Προβλέπει το μέλλον? Τον στενεύουν τα παπούτσια του? Σκέφτεται την πεθερά του? All of the above?
 
Α, τους καημενους! Την ωρα που παντρευονταν εγινε σεισμος.
 
Μάλλον τον δίδυμο γιο του, αφού υπάρχει μεγάλη χρονική διαφορά.

Αλλά ο σεισμός έγινε όχι την ώρα του γάμου αλλά την ώρα που ο ψηφιοποιητής σκανάριζε τη σελίδα. Διότι η φωτό είναι ίσια, απλώς μπήκε στραβά.

Άσε που όταν διάβασα στα γρήγορα νόμιζα ότι τα 26 χρόνια καριέρας τα είχε όταν παντρεύτηκε και το άρθρο ήταν σύγχρονο με τον γάμο οπότε η κυρία Ρουγγέρη θα ήταν θαύμα αιώνιας νεότητας μεγαλύτερο κι απ' τη Ζωζώ. Μετά κατάλαβα ότι το άρθρο παρελθοντολογούσε.
 
Στον χορό καθένας κάνει άλλο βήμα και ο κυριούλης δεξιά είναι σαν να έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά και οι άλλοι τον τραβάνε. Οι δε λεζάντες είναι σκέτος κλαυσίγελος...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο κυριούλης (δεξιά τω βλέποντι) δεν έχει απαραίτητα καταρρεύσει, αλλά έπρεπε να χαμηλώσει τον ώμο του για να τον φτάνει η Μαρινέλλα. Αυτή τον τραβάει προς τα κάτω οι άλλοι προς τα πάνω, πώς να μη στραβώσει? Αλλά από χορευτικό συντονισμό είναι όλοι όντως άσ'τα να πάνε.

Αν θυμάμαι καλά τρίποντο είναι όταν ο παίκτης πετυχαίνει το στόχο (καλάθι) από μακρυά. Το ευτυχές ζεύγος σκόπευε να αλληλοεκτοξεύει βλήματα ο ένας εναντίον του άλλου, ώστε να τους εύχεται ο συντάκτης πολλά τρίποντα?
 
Ποιο θα μπορουσαν να αποφυγουν; Τη ζωντανη μεταδοση η το γαμο;
 
Τον γάμο. Τη δημοσιότητα την κυνηγούσαν, δεν ήταν κάτι που απλώς δεν θέλανε να αποφύγουν.
 
Στο μικρό δαχτυλάκι φόρεσε τη βέρα ο κύριος Βοσκόπουλος? Ή έδειχνε απλώς το μικρό του νυχάκι στον κουμπάρο? (Ο οποίος ακολουθούσε το παράδειγμα του Λαυρέντη Διανέλλου στο χτένισμα)
.
"Σύμφωνα με το έθιμο ο γαμπρός ταΐζει τη νύφη στο στόμα". Δηλαδή αν δεν πήγαιναν σύμφωνα με το έθιμο, πού θα την τάιζε?
 
Πίσω
Μπλουζα