Γιάννης Μαρής: Βιβλιογραφία

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.881
Αντιδράσεις
15.010
Το βημα της Κυριακης αρχιζει συστηματικά κάθε βδομάδα να δινει τα αστυνομικά μυθηστορήματα του Γιάννη Μάρη! σημερα δινει ''τον θανατο του Τιμόθεου Κωνστα''! και έπεται φυσικά συνέχεια!
 
Γιάννης Μαρής: Βιβλιογραφία

Ηταν απο την ιδια εφημεριδα. Εψαξα και βρηκα ποια βιβλια δοθηκαν τοτε και παραθετω τους τιτλους τους.

Ας ελπισουμε οτι θα ξαναδοθουν ολα αυτα:

Ο θανατος του Τιμοθεου Κωνστα


Η εξαφανιση του Τζων Αυλακιωτη



Περιπετεια στο Αγιο Ορος



Υποθεση εκβιασμου



Το καλοκαιρι του φοβου



Διακοπες στη Μυκονο



Αυστηρως προσωπικον



Επικινδυνο καλοκαιρι



Εγκλημα στα παρασκηνια



Μια γυναικα απο το παρελθον



Νυχτερινο τηλεφωνημα



Ιντερμετζο



Εγκλημα στη Μυκονο



Το χαμογελο της Πυθιας



Αυτοπτης μαρτυς



Το μυστικο του ασπρου βραχου



Αμφιβολιες



Εγκλημα στο Κολωνακι



Ο δολοφονος φορουσε σμοκιν



Το χαμογελο της Σφιγγας



Απαγωγη



Η μελωδια του θανατου



Εκεινη τη νυχτα



Η τριτη αληθεια
 
αριαδνη είπε:
Το βημα της Κυριακης αρχιζει συστηματικά κάθε βδομάδα να δινει τα αστυνομικά μυθηστορήματα του Γιάννη Μάρη! σημερα δινει ''τον θανατο του Τιμόθεου Κωνστα''! και έπεται φυσικά συνέχεια!
Πολύ καλή κίνηση, που είχε γίνει και στο παρελθόν (βέβαια, δεν θυμάμαι αν ήταν από την ίδια εφημερίδα!....)

Ελπίζω να μη γίνει σαν τη συνήθη τακτική του "δίνω 5 βιβλία και μετά σταματώ", που αν θυμάμαι καλά, είχε γίνει και την προηγούμενη φορά, πάλι στη συγκεκριμένη σειρά & έτρεχα να ψάχνω τα βιβλία που με έλειπαν.... :(

Άντε να δούμε!....

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, Bb! :)

Έχοντας πλέον ολόκληρη τη σειρά (πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε από μια φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας), μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι αξίζει τον κόπο να τη συλλέξετε & ακόμα περισσότερο να τη διαβάσετε.

Όχι μόνο θα περάσετε ένα εκπληκτικό καλοκαίρι στις αμμουδιές (είχα φτάσει να διαβάζω ένα βιβλίο τη μέρα στην παραλία & με πολλαπλά εγκαύματα παρακαλώ! :D ), αλλά θ' ανακαλύψετε και την εκπληκτική δύναμη της πένας του Γιάννη Μαρή, που κατόρθωσε σχεδόν να με "πείσει" ότι ήταν σα να ζούσα την εποχή που γράφτηκαν τα βιβλία κι ότι είχα ένα νοσταλγικό flashback!...

Απλά, μοναδικός! ;)
 
μακαρι να δωσουν και τα υπολοιπα...και εμενα λιγα μου λειπουν για να ολοκληρωσω την σειρα...αυτο που ειδα παντως και μου αρεσε στο σημερινο "τιμοθεο κωνστα" ηταν η 60ς αισθητικη του εξωφυλλου...πολυ μου αρεσε...
 
μπαμπι και Μαριάννα αν δινατε τρια απο τον κατάλογο που μας έδωσε η Βιβι, τα τρια καλυτερα του, ποια θα ήταν; ετσι για να πάρω τρια βιβλία του αφου εχω και το κόκκινο βάζο, το οποιο εχω διαβασμένο( δυστυχως καλά θα ήταν να τα πάρεις όλα... αλλά )..όντως σε μεταφερει σε άλλη εποχή και με πολύ κοσμοπολίτικο ύφος!!! για παραλία ειναι οτι πρεπει ιδανικός, μαζί με την Αγκαθα, κατω απο τον ήλιο να ζεις το μυστήριο παρεα με το καφεδακι :)
 
Εγω παλι εχω αυτους τους τιτλους και πολυ περισσοτερους ακομα του Γιαννη Μαρη, αλλα οχι απο Το Βημα.

Εχω αγορασει τα βιβλια των εκδοσεων Ατλαντις και τα περισσοτερα απο αυτα ειναι γραμμενα με πολυτονικο, πραγμα που μου αρεσει πολυ αφου τα κανει να δειχνουν σαν να προερχονται απο εκεινη την εξαισια εποχη την οποια τοσο γλαφυρα περιγραφει ο συγγραφεας.

Τα τρια πιο αγαπημενα μου βιβλια της λιστας ειναι, Αριαδνη:

3. Νυχτερινο τηλεφωνημα

2. Το μυστικο του ασπρου βραχου

1. Ιντερμετζο

Το Ιντερμετζο ειναι πρωτο στην καρδια μου και το εχω διαβασει τοσες φορες που το εχω μαθει σχεδον απ' εξω. :)

Το πρωτοδιαβασα θυμαμαι, πριν απο δεκα χρονια περιπου. Τη μερα που το αγορασα το εβαλα στο κομοδινο μου για να διαβασω μερικες σελιδες του προτου κοιμηθω.

Ναι καλα! Απο την πρωτη σελιδα με συνεπηρε τοσο πολυ που δεν υπηρχε περιπτωση να το αφηνα στην ακρη, αν δεν το τελειωνα! Με βρηκε το ξημερωμα μαγεμενη, εκστασιασμενη και γεματη απο συγκινηση και νοσταλγια για μια εποχη που δε γνωρισα ποτε.

Οποτε, αν ειναι να διαλεξεις ενα μονο βιβλιο απο τα αναφερθεντα, διαλεξε αυτο και νομιζω πως θα ερθεις στα λογια μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια και μια οι επιλογές σου BB! ;)

Προσωπικά, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να ξεχωρίσω τα 3 καλύτερα, διότι όλα τα βιβλία του Μαρή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ! :)

Έχω σοβαρό πρόβλημα, να επιλέξω ανάμεσα σε όλα του τα διαμάντια! ;)

Ωστόσο, αν με ρωτήσεις ποια 3 βιβλία του θεωρώ κορυφαία συγγραφικά, που με καθήλωσαν από την αρχή μέχρι το τέλος, τότε είναι τα εξής:

-Μια γυναίκα από το παρελθόν

-Έγκλημα στα παρασκήνια

-Το μυστικό του άσπρου βράχου!

Στις επιλαχούσες επιλογές που δεν αναφέρονται στην παραπάνω λίστα (είχαν κυκλοφορήσει τότε που αναφέρω στο προηγούμενο ποστ) είναι τα εξής:

-Μπούμερανγκ

-Τέταρτος ύποπτος

-Σκοτεινό μεσημέρι

Εγώ θα έλεγα να τα αγοράσεις όλα - θα μαγευτείς τόσο πολύ από τη γραφή του, που δε θα μπορείς να σταματήσεις.... Θα θες όλο και περισσότερα βιβλία.

Επιπλέον, να σε πω ότι αν κάποια στιγμή θελήσεις να αγοράσεις τα βιβλία που σου λείπουν, θα σου βγει πιο ακριβά απ' ότι αν έπαιρνες τη σειρά (που είναι και ομοιόμορφα)...

Κι ένα δωράκι για τη Bb: :)

attachment.php


Σε πολυτονικό! Κληροδότημα των γονιών μου!
 
D@redevil, σε ευχαριστω πολυ για το σπανιο δωρο!

Η αληθεια ειναι οτι σε θεωρω πολυ τυχερη που εχεις στην κατοχη σου τετοια αποκτηματα. Τα εξωφυλλα ειναι αριστουργηματα και παραπεμπουν απευθειας στη δεκαετια του '50 και στα πρωτα χρονια του '60.

Και οπως βλεπω, ειναι του εκδοτικου οικου Ατλαντις οπως τα δικα μου, με τη διαφορα οτι αυτα που εχω εγω εινα δυστυχως πολυ μεταγενεστερα και με διαφορετικο εξωφυλλο.
 
και η εκδοση του Βηματος για να υπαρχει μια εικονα ...

maris.jpg

418576_456116777754198_171669042_n.jpg
 
bambinella 100 είπε:
D@redevil, σε ευχαριστω πολυ για το σπανιο δωρο!
Χαρά μου! #)

Nemo είπε:
και η εκδοση του Βηματος για να υπαρχει μια εικονα ...
Προβολή συνημμένου 56120

Προβολή συνημμένου 56121
Αυτή είναι η εικονογράφηση της σειράς που είχα πάρει πριν 2-3 χρόνια (αν θυμάμαι σωστά!):

attachment.php
 
Δεν έχω διαβάσει πολύ Μαρή (7-8 βιβλία μόνο) και δεν έχω διαβάσει κανένα από τα 9 προτεινόμενα από Babi και Dare. Από αυτά που διάβασα μου άρεσε περισσότερο η Εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη (μπορεί βέβαια και για το γεγονός ότι το συνδύαζα με οικογενειακές αναμνήσεις τηλεθέασης, αν και δεν θυμόμουν πολλά πράγματα από την υπόθεση της σειράς...). Νομίζω όμως ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι θα είναι μια σειρά 4-5 βιβλίων όπως συμβαίνει κάθε χρόνο...
 
Ενα εχω να πω: Μπραβο στο Βημα για το εξωφυλλο του!! Αψογη αισθητικη και απολυτα ταυτοσημη με την εποχη εκεινη. Ευχομαι να συνεχισει ετσι και με τα υπολοιπα βιβλια του Μαρη.

Σε ευχαριστω προσωπικα, Nemo. Για μενα ηταν αποκαλυψη η φωτογραφια που παρεθεσες.
 
Η αλήθεια είναι ότι έκαναν όντως πολύ καλή δουλειά με το εξώφυλλο! :)

Μπράβο κι από μένα!

Κοιτώντας τα εξώφυλλα της δικής μου σειράς, δυσκολεύομαι πολύ να τα ταυτίσω με την εποχή του Μαρή. Κρίμα - χάλασαν το αισθητικό αποτέλεσμα! :(

*μετέφερα την κουβέντα μας σε αυτόνομο θρεντ, μιας και προχωρήσαμε στα βιβλία! ;)
 
Παιδια μηπως θα ηταν καλυτερα να πάει σαν πρώτο μηνυμα του θεματος, ο κατάλογος που μας παρεθεσε η μπαμπι; και μετα το δικο μου μηνυμα αν δεν χαλάμε την συνοχή του thread.

πάντως κοριτσια οποιο δωσει από αυτα που μου προτεινατε θα τα πάρω.
 
Εσυ ανοιξες το θεμα, Αριαδνη.

Αν ο καταλογος των βιβλιων μπει ως πρωτο ποστ, θα φαινεται σαν να ανοιξα το θεμα εγω, κατι που ειναι αναληθες.
 
Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσα να γράφω ώρες για το Μαρή. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιο εξαιρετικό εκπρόσωπο της αστυνομικού είδους! Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος καθιέρωσε αυτό το στυλ των μυθιστορημάτων στην ελληνική λογοτεχνία.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το Γιάννη Μαρή, μπορείτε να βρείτε κι εδώ! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν...

σήμερα είδα την εφημερίδα και το βιβλίο και τελικά θα είναι η κλασική Αυγουστιάτικη σειρά αστυνομικής λογοτεχνίας που θα ολοκληρωθεί σε 6 συνολικά βιβλία.

τα υπόλοιπα θα είναι (με τη σειρά που τα αναφέρει το βήμα):

Ο δολοφόνος φορούσε σμόκιν

Έγκλημα στο Κολωνάκι

Έγκλημα στα παρασκήνια

Υπόθεση εκβιασμού

Το καλοκαίρι του φόβου

Εγώ έχω διαβάσει από αυτά μόνο το Έγκλημα στο Κολωνάκι τα υπόλοιπα αξίζουν? (πέρα από το έγκλημα στα παρασκήνια που το βλέπω στην προτεινόμενη βιβλιογραφία :p )

Το εξώφυλλο είναι κατά πολύ καλύτερο από τα αντίστοιχα της προηγούμενης έκδωσης της ίδιας εφημερίδας όμως το χαρτί είναι εντελώς χαρτι εφημερίδας :(

παρόλο που το θέμα του χαρτιού είναι σοβαρό λέω να τα παρω αυτά που μου λείπουν
 
Thor είπε:
Ο δολοφόνος φορούσε σμόκιν
Ιστορία:

Ένας νεαρός οπερατέρ γυρίζει αργά το βράδυ απο τον Πειραιά με τον ηλεκτρικό. Καθώς το τρένο περνάει απο τη Θησείο, νομίζει πως βλέπει να πετούν απο ένα αυτοκίνητο το πτώμα μιας γυναίκας. Είναι νυσταγμένος, η βροχή πέφτει δυνατή και θολώνει τα τζάμια του βαγονιού. Κανένας συνεπιβάτης του δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το παραμικρό. Το τρένο πέρασε με ταχύτητα και το θέαμα χάθηκε. Και όμως σ' αυτό το δευτερόλεπτο είδε πως ο άνθρωπος που οδηγούσε φορούσε σμόκιν..

*Πηγή

Thor είπε:
Υπόθεση εκβιασμού
Ιστορία:

Τα ερωτικά γράμματα που περιέχει μια κασετίνα, ενοχοποιούν τον εραστή της χήρας Γιαβάσογλου για το θάνατο του εφοπλιστή συζύγου της. "Γράψε μου πότε ακριβώς θα γίνει η εκδρομή. Θα φροντίσω να φτάσω στο βουνό?" έλεγε στο γράμμα του ο Τζών Σιγανός στην ερωμένη του Εύα Γιαβάσογλου. Αλλά σε μια εκδρομή στο βουνό έχει σκοτωθεί ο Γιαβάσογλου. Στα χέρια ενός ανθρώπου με "ελαστική ηθική" όπως ο Ανδρέας Μάτεσης το γράμμα αποτελεί αντικείμενο εκβιασμού. Όμως απροσδόκητα βρίσκεται ύποπτος για φόνο. Και τότε αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια.

*Πηγή

Thor είπε:
Το καλοκαίρι του φόβου
Ιστορία:

Ο γιος ενός παλιού φίλου ζητά τη βοήθεια του συνταξιούχου πια αστυνόμου Μπέκα. Έγινε ένα έγκλημα... Ο νεαρός Κωνσταντινίδης δεν πάει στην αστυνομία να το καταγγείλει, από φόβο μήπως ενοχοποιηθεί. Όταν όμως ο Μπέκας ερευνά το διαμέρισμα της οδού Σπευσίππου 199, δεν βρίσκει κανένα πτώμα γυναίκας. Την επόμενη όμως οι εφημερίδες γράφουν για τον θάνατο της Τζούλιας Χατζηγρηγόρη απο πνιγμό στο Σούνιο: "Τραγικό δυστύχημα..." και ο νεαρός Κωνσταντινίδης έχει εξαφανιστεί. Τον αναζητά και η φιλενάδα του Άσπα. Τότε ο Μπέκας...

*Πηγή

Καταρχάς, θα αγοράσεις και τα 4 βιβλία! :biglaugh:

Κατά δεύτερον, θα τα διαβάσεις με την εξής σειρά:

1. Έγκλημα στα παρασκήνια


2.
Το καλοκαίρι του φόβου


3.
Υπόθεση εκβιασμού


4.
Ο δολοφόνος φορούσε σμόκιν

 


Μόλις ολοκληρώσεις την ανάγνωση, έρχεσαι στο παρόν θρεντ και στήνουμε κουβεντούλα! :biglaugh:


 


Αυτάαααα!
:D
 
Thor είπε:
Λοιπόν...σήμερα είδα την εφημερίδα και το βιβλίο και τελικά θα είναι η κλασική Αυγουστιάτικη σειρά αστυνομικής λογοτεχνίας που θα ολοκληρωθεί σε 6 συνολικά βιβλία.

τα υπόλοιπα θα είναι (με τη σειρά που τα αναφέρει το βήμα):

Ο δολοφόνος φορούσε σμόκιν

Έγκλημα στο Κολωνάκι

Έγκλημα στα παρασκήνια

Υπόθεση εκβιασμού

Το καλοκαίρι του φόβου

Εγώ έχω διαβάσει από αυτά μόνο το Έγκλημα στο Κολωνάκι τα υπόλοιπα αξίζουν? (πέρα από το έγκλημα στα παρασκήνια που το βλέπω στην προτεινόμενη βιβλιογραφία :p )

Το εξώφυλλο είναι κατά πολύ καλύτερο από τα αντίστοιχα της προηγούμενης έκδωσης της ίδιας εφημερίδας όμως το χαρτί είναι εντελώς χαρτι εφημερίδας :(

παρόλο που το θέμα του χαρτιού είναι σοβαρό λέω να τα παρω αυτά που μου λείπουν
δηλαδη ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα δωσουν και αλλα βιβλια του εκτος απο τα εξι??
 
Ναι. για φέτος τουλάχιστον. άλλωστε η συγκεκριμένη εφημερίδα κάθε καλοκαίρι μοιράζει μερικά αστυνιμικά βιβλία...

Ευχαριστώ Daredevil για τις πληροφορίες
 
Πίσω
Μπλουζα