Γιάννης Πετρόπουλος - η ερωτική φωνή

ARETARA

RetroNuts!
Joined
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
2.136
Αντιδράσεις
2.280
Ένα μικρό αφιέρωμα σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου.

Βιογραφικό. Ο Γιάννης Πετρόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου και έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. Παράλληλα με τις γυμνασιακές του σπουδές παρακολούθησε μαθήματα στο Ελληνικό Ωδείο (αρμονίας, κλασικού τραγουδιού), τα οποία περάτωσε με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως και την Δραματική Σχολή Θεοφανίδη. Φοίτησε στην Ελληνική Μουσική Σχολή με δασκάλους του, τον Μίμη Πλέσσα, Γ. Κατσαρό, Κ. Γιαννίδη, Τάκη Μωράκη κ.α και πήρε μαθήματα ερμηνείας τραγουδιού. Σημαντική ήταν η οικογενειακή του καταβολή και οι μουσικές επιρροές της μητέρας του (Υψίφωνος της Λυρικής Σκηνής).

Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε δίπλα στην Ρένα Βλαχοπούλου, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, μαζί με τους κορυφαίους συνθέτες, Γ. Μουζάκη, Γ. Κατσαρό κ.α. Μετά από αυστηρές εξετάσεις μετείχε στην Ορχήστρα της ΕΡΤ (Ποικίλης Μουσικής) με μαέστρους τον Μίμη Πλέσσα, Κ. Κλάβα, Κ. Καπνίση, Α. Γεωργιάδη. Μετά από πρόταση ειδικών Επιτροπών της ΕΡΤ μετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, όπου πήρε 7 Βραβεία Ερμηνείας, 3 Γ΄ Βραβεία και το Α΄ Βραβείο το 1971. Ακολούθησαν το Φεστιβάλ Βαρκελώνης (Γ΄ Βραβείο) με το, <<ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΟ>> του Ζακ Ιακωβίδη, Σόφιας (Β΄ Βραβείο) με το ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ του Γ. Κριμιζάκη, Πράγας (Βραβείο Ερμηνείας και Κομψότητας), συνολικά 11 τιμητικές διακρίσεις. Εχει ηχογραφήσει 9 LP. Περισσότερα βιογραφικά από την πηγή.

Δισκογραφία. Όπως φαίνεται εδώ.

Video.

1. Σ' έχω ανάγκη απόψε πολύ. Κομμάτι σε στίχους Πυθαγόρα και μουσική Γιώργου Κριμιζάκη που είχε ακουστεί στην ομώνυμη ταινία (1973). Υπήρχε διαθέσιμο το απόσπασμα της ταινίας που όμως έχει δυστυχώς κατεβεί. Edit: βρέθηκε και μπορείτε να το δείτε εδώ.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου αρέσουν τα τραγούδια ''Το παλιό κανόνι'' και ''Γυναίκες''.
 
Aretara οι 5 τελευταίες φωτογραφίες έχουν χαθεί :)
 
Για δείτε τώρα...

Λογικά πρέπει να είναι εντάξει.
 
Κι όμως. Εσύ τις βλέπεις γιατί είναι στα cookies του υπολογιστή σου :) Αν τα καθαρίσεις ούτε εσύ θα τις βλέπεις.

Προβολή συνημμένου 66760

[edit]

Ναι είναι οκ τώρα. Τα οφφ θα φύγουν σε λίγο

no pic.jpg
 
Ο Γιάννης Πετρόπουλος, εκτός από εξαιρετικός καλλιτέχνης, με αξιοσημείωτες επιτυχίες και συνεργασίες, είναι και ένας εξαίσιος άνθρωπος. Ευαίσθητος, ρομαντικός, αλληλέγγυος...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρεπορτάζ ντοκουμέντο από τους εορτασμούς της Ναυτικής Εβδομάδας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (early '70s). Εμφανίζονται εκτός του Γιάννη Πετρόπουλου, η Λίτσα Σακελλαρίου, ο Γιάννης Καλατζής (Παραμυθάκι μου), η Χαρούλα Αλεξίου και άλλοι (κάπου πήρε το μάτι μου και τον Θανάση Πολυκανδριώτη).

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκτεταμένα στιγμιότυπα από την ταινία "Σ' έχω απόψε ανάγκη πολύ" (1973) όπου πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Πετρόπουλος.

[edit] To video δεν υπάρχει [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλός τραγουδιστής και συμπαθέστατος άνθρωπος ο Γιάννης Πετρόπουλος. Τι κάνει σήμερα;
 
Λεπτομέρεια από το οπισθόφυλλο του δίσκου "Όταν μου μιλάς" (1991) του καλλιτέχνη, κατά την ηχογράφηση του "Ζήτησες άσυλο καρδιά μου" όπου ερμηνεύει ντουέτο με τη Σωτηρία Μπέλλου.

petropoulos_mpellou.jpg
 
Άλλη μια σπάνια καταχώριση από παρουσία του Γιάννη Πετρόπουλου στη Βουλγαρία το 1984. Ερμηνεύει το "Έτσι είμαστε" σε στίχους Σώτιας Τσώτου και μουσική Γιώργου Κριμιζάκη από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά (Το παλιό κανόνι - 1972).

 
Βρήκα και ανεβάζω στιγμιότυπα και τραγούδια από την ταινία "Σ' έχω απόψε ανάγκη πολύ"

.https://www.youtube.com/watch?v=KHPEIu7ahyo

Και εδώ είναι [edit] Youtube link με ολόκληρη διάρκειας ταινία υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και αφαιρείται [edit] ολόκληρη η παραπάνω ταινία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα