Γιάννης και Μαρία (1982 ΕΡΤ)

Turrican είπε:
Αν αυτά που διάβασα είναι σωστό τον υποδυόταν ο Ηλίας Γιαννίτσος.Αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ έπαιζε πολύ καλά σε αυτόν τον ρόλο μετά νομίζω ότι χάθηκε αυτό το παιδί....
Μαλλον χαθηκε, γιατι δεν τον θυμαμαι να παιζει πουθενα αλλου. Αντιθετα η Ζουνη ελαμψε αργοτερα. Ειναι καταπληκτικη...την θυμαμαι τον περασμενο Νοεμβριο στο θεατρο στις "Ανθρωπινες φωνες" (3 μονοπρακτα του Κοκτω) που με ειχε συγκλονισει :bow:
 
Θέλω να πιστεύω ότι ίσως να είναι μιά από τις επόμενες επιλογές της Ραδιοτηλεόρασης.
 
tsalk είπε:
Θέλω να πιστεύω ότι ίσως να είναι μιά από τις επόμενες επιλογές της Ραδιοτηλεόρασης.
Δεν θα το αντεξω μετα απο τοσες φορες που εχει παιχτει σε επαναληψη!!!!
 
Το μονο που θυμαμαι ηταν μια σκηνη... ηταν οι δυο σε μια σοφιτα και ο Γιαννης πηρε ενα πανι, η φουστα, το φορεσε στο μεση σα φουστα και αρχισε να περπαταει γελωντας
 
Τα πρώτα βήματα της σειράς που όλοι αγαπήσαμε. Από το περιοδικό Επίκαιρα, 12 Αυγούστου 1982.
 
Στο σπίτι της γιαγιάς του Γιάννη γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της σειράς. Σ΄αυτό το σπίτι έχω προσέξει έχουν γυριστεί, κατά τη δεκαετία του '80 και άλλες ελληνικές ταινίες.
 
Απο το αρχειο μου ανεβαζω μερικες εικονες απο τους τιτλους αρχης αυτης της καταπληκτικης σειρας!
 
Σουπερ!

Αν μπορεις να βαλεις και μια οθονιά με τους 2 πρωταγωνιστες...
 
Ανεβασα κι αλλες φωτο απο τη σειρα...Οποιος θελει να δει και να ακουσει τους τίτλους αρχης τους έχω ανεβάσει στο youtube:[ame=http://www.youtube.com/watch?v=bhT0ILpunY0]YouTube - Γιαννης και Μαρια .
 
Μία από τις πιο αγαπημένες μου σειρές (με πρόλαβες Hera :) )!...Γυρίζαμε από το σχολείο με τον αδερφό μου και στηνόμασταν μπροστά στην τηλεόραση για το επόμενο επεισόδιο!

Η Μαρία το'χε σκάσει από το σπίτι της λόγω κάποιου συγγενή που δεν άντεχε (νομίζω ο πατριός της, αλλά δεν πολυθυμάμαι) και αν δε με γελάει η μνήμη μου ήρθε στην Αθήνα από την επαρχία. Φοράει μπλε φούστα και μία απλή λευκή μπλούζα και έχει φύγει με μια βαλίτσα όλη κι'όλη. Δεν ξέρει που να πάει ή τί να κάνει και καταλήγει σε μια παιδική χαρά, όπου και κάθεται στις κούνιες. Εκεί την πετυχαίνει ο Γιάννης και της πιάνει την κουβέντα. Δέχεται να τη βοηθήσει μιας κι εκείνη δεν έχει πού να πάει. Νομίζω έχει πεθάνει πρόσφατα η γιαγιά του και δεν μένει κανείς στο σπίτι, οπότε και την πηγαίνει εκεί. Από εκεί και πέρα της φέρνει κάθε μέρα φαγητό και της κρατάει συντροφιά, μιας και είναι η μόνη της επαφή με τον έξω κόσμο (την αναζητούν από το σπίτι της). Μία χαρακτηριστική σκηνή που θυμάμαι είναι όταν βάζουν μουσική και αρχίζουν να χορεύουν, τότε ουσιαστικά ήταν που άρχισαν να ερωτεύονται ο ένας τον άλλον. Μετά μπλέκουν οι γονείς του Γιάννη που θέλουν να ειδοποιήσουν το σπίτι της Μαρίας...Ο Γιάννης έρχεται σε σύγκρουση με τους γονείς του,...ουσιαστικά παρατηρούμε την επανάσταση δύο νέων (η Μαρία υποτίθεται ότι είναι 16 νομίζω) απέναντι στον κόσμο που έφτιαξαν γι’αυτούς οι γονείς τους!

Υπέροχη σειρά...γεμάτη ρομαντισμό, παιδικότητα και αγνές προθέσεις!
 
....τι μου θυμίσατε βρε παιδιά !!!!! #) ....γυρίζαμε με την αδερφή μου από το ωδείο ( η κιθάρα που έκανα τότε ήταν ψηλότερη από μένα :) )...η μητέρα μου μας έψηνε πίτσα.....και εμείς βλέπαμε "Γιάννη και Μαρία"......πω πω πόσα χρόνια πέρασαν.....

...ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορούσε ο "Γιάννης" να έχει επιλεγεί για αυτόν τον ρόλο......όλα θετικά τα έχω στο μυαλό μου αλλά ο τύπος έπαιζε......τέλος πάντων....δεν έπαιζε όπως η Ζούνη.....
 
εγώ πάλι δε θυμάμαι να μου άρεσε ιδιαίτερα η σειρά, αλλά την έβλεπα μαζί με τη μητέρα μου. απλά ήθελα να πω σε όποιον ανέβασε τους τίτλους έναρξης ότι σε συνδυασμό με το σηματάκι ''κατάλληλο -με ή χωρίς- γονική συναίνεση'' είναι όλα τα λεφτά :D τρομερό μιξ αυθεντικά παλιού με σοκαριστικά νέου (για μερικούς από μας).
 
Γιάννης και Μαρία. Ενώ η Πέμυ Ζούνη έλαμψε, ο Γιαννίτσος (Γιάννης) χάθηκε από το προσκήνιο, Στο "Σίριαλ των σίριαλ" της Ρένας Θεολογίδου ο σκηνοθέτης της σειράς είχε πει ότι ο Γιάννης ήταν ερασιτέχνης ηθοποιός και ήταν ακόμα μαθητής όταν τον επέλεξε για την σειρά. Πιθανότατα λοιπόν έπαιζε πραγματικά έναν συνομήλικό του. Χωρίς να παραλείψω να ευχαριστήσω τα παιδιά που δημοσίευσαν τα βίντεο και τα σκρίνσοτς, ορίστε και μία φωτογραφία από περιοδικό.

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=847&pictureid=15218
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σήμερα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο σκηνοθέτης της σειράς Γιάννης και Μαρία, Πάνος Γλυκοφρύδης.
 
Κρίμα. Αξιόλογος σκηνοθέτης με αρκετές επιτυχίες στον κινηματγράφο αλλά και την Τηλεόραση.

Καλό του ταξίδι
 
Το καλύτερο αντίο για τον Πάνο Γλυκοφρύδη είναι να μας δείξει η ΕΡΤ το Γιάνης και Μαρία σε επανάληψη!
 
Το έβλεπα κι εγώ. Είχα χάσει το τελευταίο επεισόδιο και ήταν ευκαιρία να το δω σε μια επανάληψη που παίχτηκε, αλλά η ΔΕΗ είχε αντίθετη γνώμη.
 
S' euxaristo Tsalk pou mas edoses auto to endiaferon link apo tin ekpompi tis Theologidou, den ixsera oti ipirxe to sygkekrimeno sto internet. Anaferei meso tou makariti pleon Glikofrudi arketes leptomereies gia to Giannis kai Maria. Na sai kala!
 
Πίσω
Μπλουζα