Γιατί είμαστε Ρετρομανιακοί;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Amstrad1981
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
vagosgta3 είπε:
ξερετε απο ποσους εχω ακουσει γιατι ασχολουμαι με τα παλια μηχανηματα και τι να τα κανω, απο πολλους που εχουν "οριμασει" και ασχολουνται μονο το laptop τους γιατι πρεπει να ειμαστε στη εποχη μας με την γραβατουλα μας.
Η γραβατουλα δεν ειναι κατι καινουριο. Και πριν 30 χρονια οταν ωριμαζες ηταν υποχρεωτικη.

Στο θεμα της αμφιεσης συμφωνω απολυτα με τον Pooky. Το να μπορω να ντυνομαι με τζην καθημερινα ειναι priceless. Αν εκανα δουλεια που με αναγκαζε να πηγαινω κουστουμαρισμενος σιγουρα θα μου ειχε στριψει.

Κατα τ'αλλα το πιο ρετρο στοιχειο που με χαρακτηριζει ειναι τα μουσικα γουστα. Εχω μια ιδιαιτερη αδυναμια στη δεκαετια του '80 αν και σχεδον δεν την προλαβα.

Φυσικα και ολα τα υπολοιπα που αναφερθηκαν (retrogaming, διατροφικες συνηθειες κλπ ισχυουν αν και οχι σε υπερθετικο βαθμο)

Σε λιγο καιρο παντως ετσι οπως παει θα με θεωρουν ρετρο μονο και μονο επειδη αρνουμαι πεισματικα να ασχοληθω με laptops, netbooks και καθε λογης gadgetακια τυπου iphone, ipad, music players σε μεγεθος υποθετου κλπ. Size matters. Θα εχω supersized desktop μηχανημα για ολες τις δουλειες μεχρι να καταργηθουν τελειως.

mpilias_girlfriend είπε:
για τυς τοξοτες τπτ παιδια??Ουτε εγω ξερω αν ειμαι retromaniac τελικα... δεν εχω σχεδον τπτ εκτος απο το πικ απ τους δισκους μου και το ..walkman που δεν χρησιμοποιω πια... για να ειμαι ειλικρινης ειμαι λιγο γκαντζετακιας και αγαπω τεχνολογια οποτε... οι δισκοι παραυτα μου λειπουν πολυ... πιο πολυ αγαπω μουσικες 80ς και φυσικα tv ταινιες κλπ...και επισης οπως ο poοky ειμαι αιωνια εφηβη!!!!
Δεν χρειάζεται η κατοχή υπέρμετρων υλικών για να χαρακτηρίσει κάποιον κάπως.

Είχα ακούσει πριν από μερικά χρόνια έναν να μου λέει: "Μόνο πάνω σε μια Harley είσαι πραγματικά ελεύθερος".

Αν ήταν ρε μεγάλε να θέλω Χάρ(βα)λεϊ για να είμαι ελεύθερος, μπεεεμβε για να είμαι cool, Donna Ka(f)ran για να είμαι trendy και να περπατάω σαν πίθηκος ala 50cent (τι πίθηκος, ουρακοτάγκιος είναι.... ) για να είμαι αποδεκτός από τους άλλους, ζήτω που κάηκα.

Ο απόλυτος retromaniac για μένα, είναι αυτός που η ίδια του η ψυχή έχει την αίγλη του παρελθόντος και έκδηλα το φανερώνει πρώτα στον εαυτό του. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, όσα πράγματα παλιά και να μαζεύεις δεν σε κάνει retro αλλά παλιατζή.

Αυτό το θρεντ είναι ανακύκλωση αυτού εδώ.

Ειμαι retromaniac γιατι απλα ονειρευομαι το μελλον μας να εχει την αισθητικη του παρελθοντος μας..!!

Και επειδη αυτη η αισθητικη πια δεν προσφερεται στο παρον μας, οι retro-ενεσεις κρινονται αναγκαιες για την επιβιωση των προσδοκιων μας για το μελλον..!! :)

Είμαι retromaniac γιατί νομίζω ότι η εποχές τότε μου άρεσαν πιο πολύ σε κάποια θέματα σε σχέση με το τώρα. Επίσης είναι αναμνήσεις παιδικές, σχολικές κτλ που μου αρέσει να ανατρέχω και να τις θυμάμαι με νοσταλγία. Ακόμη καλό είναι να θυμόμαστε και τα παλιά για να μην ξεχνάμε πως φτάσαμε μέχρι το σήμερα.

Γιατί το παρελθόν αποτελεί τον οδηγό μου για το μέλλον...!!!

Δεν ξερω.....αλλα παντα ειχα "κατι" για το παρελθον...

Μετα βρηκα εσας...και εκαψα τις λαμπες και τα πηνια.... :o

Γιατί έτσι μας αρέσει (που λέει και εκείνη η μπύρα)

Γούστο μας και καπέλο μας!!! Επιμένουμε ρετρομανιακά!!!

Γιατί όσο πιο παλιά τόσο πιο ποιοτικά ( σαν σλόγκαν σε διαφήμιση ακούγεται ) ...

Πίσω
Μπλουζα