Γιατι οχι νεοι τιτλοι για PS1?

Δεν είναι μόνο αυτό.

Βασικά στο PS1 υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα νόμιμου development από homebrewers. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένα νόμιμο devkit (όπως πχ το KallistiOS του DC) ούτε πλήρες reverse engineering του μηχανήματος όπως στα παλιά Atari.

Αν κάποιος κάνει dev'ing με το devkit της $ony, δεν μπορεί να το κυκλοφορήσει νόμιμα. Οπότε και το εμπορικό homebrewing στο PS1 είναι πρακτικά ανύπαρκτο.

Όσο για την ίδια την Sony, της έρχεται πολύ φτηνότερο και απλούστερο να κυκλοφορεί τα παλιά της παιχνίδια σε downloadable μορφή για τις νέες κονσόλες της που έχουν εκατομμύρια εγγυημένους ενεργούς χρήστες και να βγάζει κέρδη χωρίς ίχνος του ρίσκου αγοράς/πειρατείας που έχουν τα τυπωμένα cd για ένα hardware που σίγουρα δεν το έχουν εκατομμύρια χρήστες ενεργό αυτή την στιγμή. Το να πουλήσει 5 ή 10 χιλιάδες αντίτυπα σε μερικούς σούπερ σκληροπυρηνικούς της είναι αδιάφορο, αυτές οι ποσότητες στις mega-corporations όπως η $ony είναι επειικώς αστείες!
 
Επανεκδόσεις παιχνιδιών Playstation σε μορφή cd σίγουρα θα δούμε στο μέλλον δεν έχω καμια αμφιβολία, έστω και με τη μορφή συλλογών. Όσον αφορά την κυκλοφορία πρωτότυπων παιχνιδιών Playstation, είπα αυτη την ιδέα, με το σκεπτικό ότι το Playstation έχει πολλούς πιστούς φίλους που ακόμα παίζουν PS1 τίτλους και που στην τελική το τμήμα video-games της Sony χρωσταει αυτό που είναι σήμερα, στο Playstation, και σε τίτλους όπως το Final Fantasy 7, Metal Gear Solid, Silent Hill, και Resident Evil. Χωρίς καμία διαθεση fanboyισμού το Playstation είναι ο λόγος που τα video-games έγιναν τέτοια τεραστια μόδα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, και με πίστη ότι κάποιος τίμιος σαμουραϊ μέσα στο συμβούλιο της Sony θα πάρει την πρωτοβουλία για επανέκδοση PS1 τίτλων, αναμένω με αισιοδοξία τη στιγμή που θα ξαναδώ Symphony of the Night στα ράφια στο Πλαίσιο και στο Multirama δίπλα στα Modern Warfare και Uncharted...

Επίσης επειδη πάντα πήγαινα με το σταυρό στο χέρι και έτρωγα μόνο το official φαγακι που μου σερβιρε η Sony, πείτε μου σας παρακαλώ λίγα πραγματα για τα homebrew παιχνίδια του PS1. Πού μπορώ να τα βρω και να τα παίξω? Πρέπει να έχω "τσιπαρισμένο" μηχάνημα?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω οτι ο Γιατρος μας "προσγειωσε" στην πεζη πραγματικοτητα...
 
δηλαδή,αν και δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα για ανάπτυξη και κυκλοφορία νέων παιχνιδιών,η ανάπτυξη στα υπάρχοντα dev kits είναι παράνομη ;; δώρο άδωρο τότε :(
 
Rheinmetall είπε:
Επίσης επειδη πάντα πήγαινα με το σταυρό στο χέρι και έτρωγα μόνο το official φαγακι που μου σερβιρε η Sony, πείτε μου σας παρακαλώ λίγα πραγματα για τα homebrew παιχνίδια του PS1. Πού μπορώ να τα βρω και να τα παίξω? Πρέπει να έχω "τσιπαρισμένο" μηχάνημα?
Στα CD που έδινε το Αγγλικό Official Playstation Magazine, υπήρχαν παιχνίδια που είχαν φτιαχτεί με το Net Yaroze...

http://en.wikipedia.org/wiki/Net_Yaroze
 
ναι αλλα το yaroze υποστηρίζει δημιουργία λίγων mb,νομιζω 7, κάτι τέτοιο.
 
DINO είπε:
Στα CD που έδινε το Αγγλικό Official Playstation Magazine, υπήρχαν παιχνίδια που είχαν φτιαχτεί με το Net Yaroze...http://en.wikipedia.org/wiki/Net_Yaroze
Ευχαριστώ, κατάλαβα, δεν υπάρχει τίποτα δηλαδή. Απλά η Sony "επέτρεψε", σε κάποιους προγραμματιστές, βάζοντάς τους ταυτοχρονα και χίλια εμπόδια, να δημιουργήσουν κάποια υποτυπώδη παιχνίδια.
 
Το υποτυπώδες είναι σχετικό,αν σκεφτείς ότι ολόκληρη η πρώτη πίστα του tomb raider καταλαμβάνει 1.5 MB
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO είπε:
Rheinmetall, νομίζω οτι θα βρεις αυτό το άρθρο, διαφωτιστικό: http://blog.hardcoregaming101.net/2011/02/net-yaroze-on-ps1-we-need-you.html
Πολύ διαφωτιστικό άρθρο πράγματι, και ταυτόχρονα πολύ εξοργιστικό για την τακτική της Sony. Ελπίζω να βρω αυτό το torrent με τα Yaroze παιχνίδια. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε αυτές τις δημιουργίες.
 
Πίσω
Μπλουζα