Rakeesh
RetroDB Feeder
- Joined
- 10 Δεκ 2007
- Μηνύματα
- 4.505
- Αντιδράσεις
- 1.506
Μια αηδιαστική συνήθεια που είχα παρατηρήσει σε μερικά ζαχαροπλαστεία/καφενεία/Έβγα όταν ήμουν μικρός, αλλα δεν ξερω ποσο διαδεδομένη ήταν, ούτε αν το κανουν σημερα.
Παράγγελνες ένα γλυκό, και στο σερβίρανε στο πιατακι (ποτε ποτε το κλασσικό μεταλλικό, το οποιο μέσα ειχε μια χαρτοπετσέτα, και πάνω της το μπακλαβά, το καταΐφι ή τη σφολιάτα, γεμάτα σιρόπια.
Μου φαινόταν αηδία αλλά και άσκοπο γιατι η χαρτοπετσέτα ηταν έτσι εκ των πραγμάτων άχρηστη, αλλα και "λέρωνε" κάπως το γλυκό με τυχόν χνούδια και ίνες που κολούσαν στο σιρόπι.
Η μόνη χρήση που μπορώ να σκεφτώ ήταν το να απορροφά κάπως τα παρελκόμενα του γλυκου και να τρώγεται (δηθεν) πιο έυκολα, ή και για να χρειάζεται λιγότερο πλύσιμο το πιατάκι. :xm:
Βεβαια κατι αλλο παραξενο που ειχα παρατηρησει ηταν οτι δεν ηταν ολοκληρη η χαρτοπετσετα κατω απο το γλυκο. Μια ακρη της ισως εξειχε απο το πιατακι, ενω το γλυκο επιανε τη μιση χαρτοπετσετα. Ισως για να σκουπιστουμε με την καθαρη ακρουλα;; :xm:
Το είχε παρατηρήσει ή θυμάται κανένας άλλος; Ξέρει κανένας γιατί το κάνανε αυτό και γιατί δεν το κάνουν σήμερα;
Παράγγελνες ένα γλυκό, και στο σερβίρανε στο πιατακι (ποτε ποτε το κλασσικό μεταλλικό, το οποιο μέσα ειχε μια χαρτοπετσέτα, και πάνω της το μπακλαβά, το καταΐφι ή τη σφολιάτα, γεμάτα σιρόπια.
Η μόνη χρήση που μπορώ να σκεφτώ ήταν το να απορροφά κάπως τα παρελκόμενα του γλυκου και να τρώγεται (δηθεν) πιο έυκολα, ή και για να χρειάζεται λιγότερο πλύσιμο το πιατάκι. :xm:
Βεβαια κατι αλλο παραξενο που ειχα παρατηρησει ηταν οτι δεν ηταν ολοκληρη η χαρτοπετσετα κατω απο το γλυκο. Μια ακρη της ισως εξειχε απο το πιατακι, ενω το γλυκο επιανε τη μιση χαρτοπετσετα. Ισως για να σκουπιστουμε με την καθαρη ακρουλα;; :xm:
Το είχε παρατηρήσει ή θυμάται κανένας άλλος; Ξέρει κανένας γιατί το κάνανε αυτό και γιατί δεν το κάνουν σήμερα;
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: