Γνωρίζετε Έλληνες ηθοποιούς που έπαιξαν διπλό ρόλο σε ταινία;

στην ταινια "κλαιω και σ αναζητω" η Αννα Ιασωνιδου λεγεται Λενα Καλλεργη αλλά ο Χρηστος Νεγκας την παρουσιαζει μπροστα στην Αννα Παϊτατζη ως Μαιρη Βαλερη για να τη συμπαθησει και να του δωσει την ευχη της για να την παντρευτει
 
BETTY BOOP είπε:
Στην ταινία ''Διψασμένη γι' αγάπη'' η Άντζελα Ζήλεια είναι η Λένα και έχει και δεύτερο ρόλο, αυτόν της Χριστίνας Μάρκου.
να συμπληρωσω οτι το επωνυμο της Λενας ειναι Κορτεση (αυτο του "συζυγου" της)

φωτο ως Λενα

lena.JPG

φωτο ως Χριστινα

xris.JPG
 
μαθαινουμε ποτε υπηρξε για πρωτη φορα διπλος ρολος στον ελληνικο κινηματογραφο:

"Το 1952, ο Φιλοποίμην Φίνος εφάρμοσε, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου, τη μέθοδο της διπλοτυπίας,δηλαδή ένας ηθοποιός να υποδύεται ταυτόχρονα δυο ρόλους. Στην ταινία "Η Αγνή του Λιμανιού", η Ελένη Χατζηαργύρη εκτελεί άψογα και τους δύο ρόλους και κερδίζει τις καλύτερες κριτικές"

πηγη
 
στη βιντεοταινια "ο πρωταθλητης" (1989) βλεπουμε το Θαναση Βεγγο να υποδυεται το Θαναση Μανάρη και τον "αλλο",ας πουμε οτι ειναι ενα ριμέικ της ταινιας "ο ανακατωσουρας" (1967)
 
Χθες πέτυχα μια ταινία με το Γιώργο Φούντα ο οποίος παίζει διπλό ρόλο και τον περνάνε για κακοποιό και τον εκτελούν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Παίζει και ο Μάνος Κατράκης.
 
johnny19818 είπε:
Χθες πέτυχα μια ταινία με το Γιώργο Φούντα ο οποίος παίζει διπλό ρόλο και τον περνάνε για κακοποιό και τον εκτελούν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Παίζει και ο Μάνος Κατράκης.
johnny19818 σιγουρα θα λες την ταινια "η λεωφορος της προδοσιας",την ανεφερα οταν ανοιξα το θεμα
 
στην ταινια "ειναι βαρυς ο πονος μου" ο Χρηστος Παρλας λεγεται Δημητρης αλλα για να ειναι κοντα στην αγαπημενη του (Ελενη Σταυροπουλου)οταν αυτη μενει αναπηρη και τυφλωνεται, παριστανει τον Κωστα Σωτηριου
 
boomer είπε:
Υπάρχουν και τριπλοί ρόλοι όπως του Νίκου Σταυρίδη στην ταινία ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΨΕΥΤΕΣ (1970 Καραγιάννης Καρατζόπουλος) με τον Γιώργο Πάντζα και τη Μάρω Κοντού!! Η Λίζα (Μάρω Κοντού), γνωστή ηθοποιός του κινηματογράφου, οφείλει να παντρευτεί τον άνδρα που θα της υποδείξουν οι τρεις θείοι της (και τους τρεις υποδύεται ο Νίκος Σταυρίδης), εφόσον θέλει να κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία. Η κοπέλα υπόσχεται σε έναν κομπάρσο (Γιώργο Πάντζα) ότι θα τον παντρευτεί, εάν εκείνος καταφέρει να πείσει τους θείους της για την αξία του ως γαμπρού. Ο εν λόγω δίνει την καλύτερη ερμηνεία του και πείθει, έναν έναν, τους δύσπιστους θείους.
Στην ίδια ταινία, ο Γιώργος Πάντζας υποδυεται τον Γιώργο Πετρίδη, γιο του διευθυντή της κινηματογραφικης εταιρίας Πετρίδη (Γρηγορη Βαφιά) στην οποια εργάζεται η Λίζα (Μάρω Κοντού). Ομως τους παρουσιάζεται ως κομπάρσος Γιώργος Καρανταμάρης χωρις κανείς απο την κινηματογραφική εταιρία να γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα.

Παράλληλα οταν η Λίζα, τον πείθει να καταφέρει τους 3 θείους της να τον δεχτουν ως γαμπρο, εκείνος εμφανίζεται στον καθενα ξεχωριστά σε διαφορετικό ρόλο: στον μουσικοσυνθέτη "Ευγένιο" ως λαικός τραγουδιστής Γιωργάρας, στο στραβόξυλο "Ισίδωρο" ως τεχνικός του ΟΤΕ και στην μυθομανή "Κλεονίκη" ως συγγραφέας Γιώργος Σερλοκχομίδης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στην ταινια "το σφαλμα" ο Βασιλης Μητσακης και η Κατια Δανδουλακη λεγονται Στηβ και Καθριν Αντριους αλλά οταν πηγαινουν στο Πηλιο χρησιμοποιουν τα ονοματεπωνυμα Εντυ Φοστερ και Καθριν Φοστερ γιατι ο "πατερας" της κρυβει ενα μεγαλο μυστικο
 
Στην ταινία "Μήτσος ο ρεζίλης", ο Σωτήρης Μουστάκας κάνει 7πλό ρόλο. Υποδύεται τη μάνα του (Χαρίκλεια Φούμου), το κουτσαβάκι Μήτσο, τον κεντρικό ήρωα της ταινίας Δημήτρη Φούμο, το μάγκα Μιστόκλα Καρούμπαλο στη Σπεράντζα Βρανά, τον καμικάζι που ζήταγε η Νίνα Παπαζαφειροπούλου η οποία αν και γρια έκανε την καμικάζι, τη γραμματέα του Φωτόπουλου Αφροχάρις Περπατημένη και το Δημήτρη το διανοούμενο στη Γκέλυ Γαβριήλ. Στην ίδια ταινία, ο Θανάσης Παπαδόπουλος υποδύεται την Κατίνα τη μάνα του Σπίνου και το Σπίνο.
 
Τριπλος ρολος για τον Τασο Γιαννοπουλο στην ταινια "ο Κιτσος και τ αδερφια του" : παιζει το ρολο του "Κιτσου", του "Κουλη" και του "Δημητρακη" Χατζηφωτια
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στη βιντεοταινια "ενας πιλοτος για πεταμα" ο Κωστας Χατζηχρηστος λεγεται Θυμιος Κατσαμπέσης αλλά παριστανει τον Πετρο Αντωνιου (κανει μια "εξυπηρετηση" στον πιλοτο Ερρικο Μπριολα και πραγματοποιει κι ο ιδιος το ονειρο του,να γινει πιλοτος)
 
διπλος ρολος για το Λαυρεντη Διανελλο στην ταινια "ο προδοτης": τον βλεπουμε στο ρολο του συνταγματαρχη Γρηγοριου και στο ρολο του Γερμανου Βερνερ,αυτη η "ομοιοτητα" του τον βοηθαει να παρει για λιγο τη θεση του Γερμανου και να βοηθησει τους Ελληνες.Κατι αντιστοιχο ειδαμε και στην ταινια "εγω ρεζιλεψα το Χιτλερ" με τον Κωστα Βουτσα (στην περιπτωση με τον ΚΒ ομως η "αλλαγη" αυτη ειχε αρκετα μεγαλη διαρκεια).

Επισης,στην ιδια ταινια η Μαρλεν Παπουλια λεγεται Μαρια αλλα παριστανει την Αλεκα Μακρη οταν την ανακρινει ενας Γερμανος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στην ταινια "χωρις συνειδηση" ο Κωστας Μεσαρης παιζει διπλο ρολο ως Στεφανος Στεφανου που παριστανει τον Πετρο Δελη (του το ζητησε ο Κωστας Δελης αφου μοιαζει καταπληκτικα με το χαμενο του γιο,για χαρη της αρρωστης γυναικας του)

12.JPG

και ως αληθινος Πετρος Δελης - Πητερ Ντηλ

13.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Νίκος Παπαναστασίου στην ταινία "Ο Αγκαλίτσας". Στους τίτλους της ταινίας φαίνεται να κυκλοφορεί στην Αθήνα και στο σημείο με το ζητιάνο στο Σύνταγμα, τη μια στιγμή τον βλέπουμε να του δίνει ένα κέρμα και στη συνέχεια βλέπουμε να παριστάνει ο ίδιος το ζητιάνο, ενώ στο προηγούμενο πλάνο ο ζητιάνος ήταν εντελώς διαφορετικό άτομο.
 
στη βιντεοταινια "οι διδυμες" η Στελλα Κωνσταντινιδου εμφανιζεται σε διπλο ρολο ως Νινα και ως Στελλα
 
Στην ταινια του 1961, Κοριτσια της Αθηνας, ο Γιωργος Καμπανελλης υποδυεται τον Τακη και τον μεγαλυτερο αδελφο του Τακη.
 
hannele είπε:
Ο Θανάσης Βέγγος ως υιός και πατέρας Χατζηπαπαγεωργακοπουλοκωνσταντινογιαννόπουλος στο "Ένα ασύλληπτο κορόιδο"
Να συμπληρώσω οτι σε αυτην την ταινια, τον βλεπουμε επισης σε κάδρο να παριστάνει (εκτος απο τον πατερα του) τον παππου του και τον θειο του!

χθ5.JPG

Και στην ταινια "Ειναι ενας τρελλος τρελλος Βέγγος", επισης σε καδρο, ως:

1. τον προπαππου του

χθ5.JPG

2. την γιαγια του

χθ5.JPG

3. το θειο του

χθ5.JPG

4. τη μαμα του

χθ5.JPG

Παράλληλα στην ιδια ταινία, ο Λαυρέντης Διανελλος σε διπλο ρόλο, ως τον πατερα του Βέγγου και στο τελος της ταινιας ως τον θειο της Κατινίτσας, της αρραβωνιαστικιάς του.

Επίσης ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ως Δημοσθένης Λαμπρούκος (εγγονός) και ως Λόρδος Γκάλαχαν (παππους) στην ταινία "Ο Φαφλατας"
 
Από ηθοποιούς που υποδύθηκαν εντελώς διαφορετικά πρόσωπα:

Στη βιντεοταινία "Πρόβα...γάμου" ο Ηλίας Κωνσταντίνου υποδύεται το δικηγόρο που έχει αναλάβει τη διαθήκη και τον παλιό γείτονα του Τσάκωνα που ξενιτεύτηκε.

Από ηθοποιούς που μασκαρεύονται και παρουσιάζονται στους άλλους σαν δύο διαφορετικά πρόσωπα:

Στη ταινία "Η γυναικάρα από το Κιλκίς" η Νατάσα Γερασιμίδου υποδύεται τη Σουλτάνα, αλλά μετά μασκαρεύεται για να μπορέσει να βρει δουλειά στην Αθήνα και υποδύεται άντρα, τον Νώντα.

Στη βιντεοταινία "Άλλες τον προτιμούν γουλί", ο Τσάκωνας και ο Λεζές υποδύονται τους μουσικούς Βάγγο και Άλκη, αλλά μασκαρεύονται για να μην τους βρουν εκείνοι που τους κυνηγούν και εμφανίζονται ως γυναίκες, Νταίζυ και Αλίκη.
 
Στην ταινια Ενα νερο κυρα Βαγγελιω η Ρενα Γαλανη εχει το ρολο της γιαγιας - αφηγητριας της ιστοριας και μιας φιλεναδας της Βαγγελιως (Κακιας Αναλυτη).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα