Γνωριζετε ρετρο ξενες διασκευες ελληνικων τραγουδιων;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας katerinak
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ισως η πιο διασημη διασκευη αυτη του "All alone am I" της Brenda Lee, Νο 1 στις ΗΠΑ το 1963, στο τραγουδι "Μην τον ρωτας τον ουρανο" του Μανου Χατζιδακι απο την ταινια "Το νησι των γενναιων" με την Τζενη Καρεζη.

Και μια προγενέστερη διασκευή στα γαλλικά....

Από το τουρκικό συγκρότημα Yeni Türkü:

Συννεφιασμένη Κυριακή

Η φωνή του αργιλέ

Aκουω αυτη την μελωδια και σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω που την εχω ξανακουσει.
Νομιζω πως εδω στην Ελλαδα εχει ερμηνευσει μια ολοϊδια μπαλαντα η τραγουδιστρια Αρλετα
η μηπως η Δημητρα Γαλανη;

Η βουλγαρα τραγουδιστρια Kichka Bodurova διασκευαζει το ασμα της Σοφιας Βεμπο η ταμπακερα.

Απο την ιδια το ασμα της Μπεσσυ Αργυρακη χιλιαδες αν

Εκτός από την διασκευή της Ακσού, υπάρχει και μία ιταλική με τη Μίλβα με τίτλο Il canto di un' Eneide diversa (= Το τραγούδι [ ή η ραψωδία) μιας διαφορετικής Αινειάδας) από το άλμπουμ Volpe d'Amore (= Αλεπού του Έρωτα) των αρχών της δεκαετίας του 90:

Επίσης να αναφέρω εδώ (στο σωστό μέρος πλέον) μια ρετρό διασκευή του "Μια Θάλασσα γαλάζια" που τραγούδησε η Μπέσυ Αργυράκη, τραγουδισμένη στα γερμανικά από τον αείμνηστο Ολλανδό τραγουδιστή Benny Neyman:
καθώς και μία αγγλόφωνη διασκευή της "Αλεξάδρειας" (της Ευανθίας Ρεμπούτσικα) με τη φωνή της τσελίστριας Caroline Lavelle:
Το δευτερο βιντεακι με την διασκευη του ασματος μια θαλασσα γαλαζια τα ματια σου αποψε ειναι ολα τα λεφτα.:headbang:

Η βουλγαρα τραγουδιστρια Ντονικα Βενκοβα διασκευαζει το ασμα της Γιωτας Λυδια ζηλεια μου μεγαλη.

To ασμα της Αλεξιας τα κοριτσια ξενυχτανε με ενα μυστικο διασκευασμενο στα τσεχικα απο
την τραγουδιστρια Petra Cernocka.
Δυστυχως στο lyricstranslate δεν εχουν ανεβασει καποια μεταφραση.

Πίσω
Μπλουζα