Ευχαριστώ για την διευκρίνηση Mandrake! Θυμάμαι περίμενα την έναρξη της εκπομπής για να ακούσω το Generique. Σήμερα με το shazam πιο εύκολα.
Το άκουσα ένα βράδυ στην tv χωρίς να έχω εικόνα, δεν ξέρω τι έπαιζε. Μου έμεινε η μουσική. Μετά από μερικές μέρες το θυμήθηκα και έψαξα το πρόγραμμα της τηλεόρασης. Υπέθεσα πως πρέπει να ήταν από το x-files. Ρώτησα έναν φίλο που δεν έχανε επεισόδιο να μου το περιγράψει. Έγινα μέλος σε ένα ξένο x-files forum και τους μετέφερα την περιγραφή. Έμαθα ποιο επεισόδιο ήταν. Μετά βρήκα την μουσική. Είχα τον δίσκο PLAY αλλά μου είχε διαφύγει το track. Πράγμα ασυγχώρητο.
Moby -
My Weakness (1999)
Τι είπες τώρα!! Απ' το 11ο επεισόδιο του 7ου κύκλου με τίτλο "Closure" αναζήτησα για πρώτη φορά κομμάτι του Moby! Κατ' εμέ ίναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία των "The X-Files"!
Ένα άλλο κομμάτι που αναζήτησα μόλις το άκουσα, ήταν νομίζω απ' την τηλεοπτική σειρά "Στα Ίχνη του Εγκλήματος" ("Without a Trace"), μέσα στους δύο πρώτους κύκλους κάπου, το
"Mad World" του Gary Jules! Νομίζω πως ήταν μία σκηνή που έχει να κάνει με την εξαφάνιση κάποιου παιδιού όπου δείχνει ως flashback (όπως συνηθίζει στην αρχή κάθε επεισοδίου που συζητιέται η υπόθεση) να μπαίνει στο σχολικό λεωφορείο και μετά να μην το έχει ξαναδεί κανείς. Και γενικότερα δηλαδή απ' τα τηλεοπτικά/κινηματογραφικά προκύπτουν πολλά ωραία κομμάτια που αξίζει ν' αναζητήσει κανείς, ακόμη και σε νεότερες. Στη νέα τηλεοπτική σειρά "Lovecraft Country" για παράδειγμα, περιμένω το "κλείσιμο" του επεισοδίου πως και πως για να ακούσω ξανά τη νέα εκτέλεση του
"Sinnerman" της Nina Simone, με την Alice Smith! Τολμώ να πω ότι είναι εξίσου "δυνατό" όπως το
πρωτότυπο! Αλλά ξέφυγα απ' το θέμα και ζητώ συγγνώμη, καθώς αυτά δεν είναι ορχηστρικά...
Το πρώτο προέρχεται από την μουσική της ταινίας του 1983 Γλυκιά Συμμορία του Νίκου Νικολαΐδη.
To δεύτερο ακουγόταν στην ταινία του 1983
Risky Business αλλά και σε άλλες ταινίες και σειρές μετέπειτα.
Γιώργος Χατζηνάσιος -
Γλυκιά Συμμορία (1983)
Tangerine Dream -
Love On A Real Train (1984)
Το κομμάτι του Γιώργου Χατζηνάσιου ήταν απίθανο! Παίζει και στιγμιότυπό του σε repeat, αν θυμάμαι καλά, στο μενού του DVD. Γι' αυτή τη γκρουπάρα τους "Tangerine Dream" τι να πούμε πια... Έχουν πολλά και παρόλο που τους ακούω αρκετά χρόνια, δεν έχω ακούσει παρά ελάχιστα. Αγαπημένα άλμπουμς απ' αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής είναι το
"Hyperborea" & το
"Cyclone"! Τα άλλα που έχω είναι τα: "Force Majeure", "Phaedra" & "Atlantic Walls" (συλλογή) και φυσικά το soundtrack της ταινίας
"Το Μεροκάματο του Φόβου" ("Sorcerer") ('77) του William Friedkin! Δυστυχώς, μονάχα το "Hyperborea" έχω σε βινύλιο...
Το "Cyclone" εάν δεν κάνω λάθος είναι και το μόνο τους άλμπουμ το οποίο έχει φωνητικά και στίχο.