Δημιουργία δισκετών από αρχεία DSK

Rygar

Apple Lover
Joined
14 Ιουλ 2006
Μηνύματα
8.289
Αντιδράσεις
3.349
Λοιπόν μάγκες, μόλις παρέλαβα ένα καλωδιάκι το οποίο συνδέεται στην παράλληλη του PC και του CPC. Με αυτό μεταφέρεις μεμονωμένα αρχεία ή δημιουργείς ολόκληρη τη δισκέτα από DSK image. Τρέχεις ένα προγραμματάκι μαγικό στο CPC το οποίο "ακούει" την παράλληλη πόρτα, και ένα αντίστοιχο στο PC το οποίο στέλνει ένα ολόκληρο αρχείο DSK. Η μεταφορά δε διαρκεί περισσότερο από 1 λεπτό! Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι το προγραμματάκι από τη μεριά του PC, απαιτεί καθαρό DOS. Μέσα από Windows XP, ακόμα και Windows95 compatibility.....νάδα. Επίσης στο DOSBOX δεν παίζει με τίποτα, το τεστάρισα. Αυτό που έκανα ήταν να δημιουργήσω ένα partition 4GB και να βάλω εκεί μέσα utilities για CPC ή για Commodore και όλα τα images ασφαλώς, και να φτιάξω μια δισκέτα boot με Freedos ίσα για να δω τo partition. Και από εκεί έκανα τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω, ίσως να παίξει από Virtual PC. Το πιθανότερο είναι να παίξει, απλά πρέπει να μεταφερθούν τα Images όλα σε ένα CD/DVD για να τα δεις από το virtual OS.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη hardcore λύση του να χρησιμοποιήσετε drive 3.5" στον CPC αλλά είναι μια αρκετά επίπονη εργασία και απαιτεί...skills. Οσοι ενδιαφέρεστε, υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο internet. Τη διαδικασία αυτή την έχει ολοκληρώσει ο φίλος MrZammler του AmigaHellas και θα τη βρειτε με αρκετές λεπτομέρειες εδώ. Στο λινκ αυτό θα δείτε ένα 6128 να παίζει σε 1084S:animeek: Εγώ έχω μαζέψει κάποια υλικά όπως FDD3.5 μαυρο και καλώδιο με κονεκτορα για floppy 5.25", αλλά ρε παιδί μου.....άλλη φάση να τα μεταφέρεις ένα ένα και να τα παίζεις από το 3" φλοπακι.

Πάω να παίξω.....Rygar:cool:

EDIT: Για 3.5" φλοπυ δείτε αυτό το θρεντ!!!!
 
Φίλε Rygar από που θα προμηθευτούνε το καλώδιο; Δώσε link σε παρακαλώ αν μπορείς
 
Είναι ένας Πολωνός που τα πουλάει στο ebay

Για εντός τον συνόρων δε γνωρίζω κάποιον...

Ο τύπος πάντως έχει κάνει καλή δουλειά . Σου στέλνει και τις δισκέτες με τα προγράμματα που θα χρειαστείς (και οχι μόνο) για το connection
 
Ακριβώς. Εχει το username bitrom. Κάνει όντως πολύ καλή δουλειά και είναι και πολύ καλό παληκάρι. Μου έχει ήδη στείλει 4-5 καλωδιάκια. Αρχικά πήρα το καλώδιο CPC<->PC αλλά μου έστειλε αυτό για τον Amstrad και όχι τον Schneider που έχω εγώ και που έχει Centronics θυρες. Μου ζήτησε συγνώμη και μου το ξανάστειλε. Ηρθε πάλι λάθος, και προχτές μου έστειλε το σωστό. Επειδή είμαι κι εγώ καλό παιδί, του πλήρωσα το 1/2 της τιμής του, περίπου 9€. Εχω πάρει τα καλώδια σύνδεσης του FDD C1571 στο PC και στο C64. Τα έχω ανοίξει όλα για να δω τις συνδέσεις και να τις σημειώσω για το μέλλον, και διαπίστωσα ότι εχει κάνει επαγγελματική δουλειά. Είναι αξιοπιστος φίλε stee. Χτύπα άφοβα. Αυτό για το οποίο θέλω να σε προειδοποιήσω είναι ότι επειδή τα στέλνει μέσω ταχυδρομείου, μπορεί να κάνει και 3-4 εβδομάδες να σου έρθει, αλλά μπορεί να κάνει και 5 μέρες όπως ένα που πήρα τώρα τελευταία. Θέλει υπομονή το πολωνικό ταχυδρομείο, αυτό μου είπε και αυτός. Αυτό είπα και στον gtsamour που περίμενε 3 εβδομάδες.

Και κάτι ακόμα. Στο λίνκ http://www.cpcscene.com/ που έβαλε ο teflon, υπάρχει ένα Utility που λεγεται CPSFS, τρέχει άνετα σε DOS παραθυρο στα XP και σου επιτρέπει να δεις τί αρχεία έχει ένα DSK image και να του τα διαγράψεις ή να προσθέσεις καινούρια. Μπορείς π.χ. να κάνεις αντίγραφο μιας δισκέτας 3" μεταφέροντας όλα τα αρχεία (ενα ενα) από το CPC στο PC, και να φτιάξεις το image με το CPCFS εισαγάγοντας όλα αυτά τα αρχεία. Ξανά εδώ, υπάρχει η hardcore λυση να καρφώσεις το φλοπακι του 6128 επάνω στο PC.
 
Ω ! Μεγαλε Rygar !!!! Thanx.... :)
 
Λοιπον στο cpcscene.com δεν είχα δώσει τη δέουσα σημασία. Εχει πολύ ζόρικα utilities!!!!
 
Μπράβο rygar πολύ χρήσιμο thread!!!!!!!!
 
Thanx Rygar !!! Μολις το παρήγγειλα !!! :biglaugh:
 
Ωραίος! Κι όπως σου είπα, θέλει λίγη υπομονή μόλις περάσουν οι πρώτες 10 εργάσιμες και δεν το εχεις παραλάβει ακόμα. Και όταν το πάρεις και δεν ξέρεις τί απ'ολα να τρέξεις για να κάνεις τη μεταφορά, στείλε ένα π.μ. Πλέον θεωρούμαι προφέσορας :D
 
Πίσω
Μπλουζα