Rygar
Apple Lover
- Αντιδράσεις
- 4.150
Λοιπόν μάγκες, μόλις παρέλαβα ένα καλωδιάκι το οποίο συνδέεται στην παράλληλη του PC και του CPC. Με αυτό μεταφέρεις μεμονωμένα αρχεία ή δημιουργείς ολόκληρη τη δισκέτα από DSK image. Τρέχεις ένα προγραμματάκι μαγικό στο CPC το οποίο "ακούει" την παράλληλη πόρτα, και ένα αντίστοιχο στο PC το οποίο στέλνει ένα ολόκληρο αρχείο DSK. Η μεταφορά δε διαρκεί περισσότερο από 1 λεπτό! Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι το προγραμματάκι από τη μεριά του PC, απαιτεί καθαρό DOS. Μέσα από Windows XP, ακόμα και Windows95 compatibility.....νάδα. Επίσης στο DOSBOX δεν παίζει με τίποτα, το τεστάρισα. Αυτό που έκανα ήταν να δημιουργήσω ένα partition 4GB και να βάλω εκεί μέσα utilities για CPC ή για Commodore και όλα τα images ασφαλώς, και να φτιάξω μια δισκέτα boot με Freedos ίσα για να δω τo partition. Και από εκεί έκανα τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω, ίσως να παίξει από Virtual PC. Το πιθανότερο είναι να παίξει, απλά πρέπει να μεταφερθούν τα Images όλα σε ένα CD/DVD για να τα δεις από το virtual OS.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη hardcore λύση του να χρησιμοποιήσετε drive 3.5" στον CPC αλλά είναι μια αρκετά επίπονη εργασία και απαιτεί...skills. Οσοι ενδιαφέρεστε, υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο internet. Τη διαδικασία αυτή την έχει ολοκληρώσει ο φίλος MrZammler του AmigaHellas και θα τη βρειτε με αρκετές λεπτομέρειες εδώ. Στο λινκ αυτό θα δείτε ένα 6128 να παίζει σε 1084S:animeek: Εγώ έχω μαζέψει κάποια υλικά όπως FDD3.5 μαυρο και καλώδιο με κονεκτορα για floppy 5.25", αλλά ρε παιδί μου.....άλλη φάση να τα μεταφέρεις ένα ένα και να τα παίζεις από το 3" φλοπακι.
Πάω να παίξω.....Rygar
EDIT: Για 3.5" φλοπυ δείτε αυτό το θρεντ!!!!
Βέβαια υπάρχει και η άλλη hardcore λύση του να χρησιμοποιήσετε drive 3.5" στον CPC αλλά είναι μια αρκετά επίπονη εργασία και απαιτεί...skills. Οσοι ενδιαφέρεστε, υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο internet. Τη διαδικασία αυτή την έχει ολοκληρώσει ο φίλος MrZammler του AmigaHellas και θα τη βρειτε με αρκετές λεπτομέρειες εδώ. Στο λινκ αυτό θα δείτε ένα 6128 να παίζει σε 1084S:animeek: Εγώ έχω μαζέψει κάποια υλικά όπως FDD3.5 μαυρο και καλώδιο με κονεκτορα για floppy 5.25", αλλά ρε παιδί μου.....άλλη φάση να τα μεταφέρεις ένα ένα και να τα παίζεις από το 3" φλοπακι.
Πάω να παίξω.....Rygar

EDIT: Για 3.5" φλοπυ δείτε αυτό το θρεντ!!!!