Δημιουργία RPG Παιχνιδιού: Need Staff και συζήτηση/ιδέες. Hop onboard! (Αθήνα)

MoBoRoS

Retro Member
Joined
22 Φεβ 2009
Μηνύματα
152
Αντιδράσεις
10
Γειά σας παιδες του φόρουμ!

Ανοιξα αυτό το Thread με σκοπό να μαζέψω κόσμο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ενα απ'τα πρώτα αμιγώς ελληνικά retro RPGs με αγγλικό διάλογο. Ήταν όνειρό μου απο παλιά να μπω ενεργα στο χώρο του Gaming σαν indie Game director/developer/character creator-designer και πιστεύω οτι πολλοί απο σας αισθάνονται ακριβώς το ίδιο. Και ποιός δεν εχει ονειρευτεί να κανει τον ερωτα του επαγγελμα αλλωστε, ή εστω μια δημιουργική ασχολία?

Εαν λοιπον ενδιαφέρεστε και μένετε Αθήνα στείλτε μου προσωπικό μήνυμα ή μήνυμα εδώ στο thread με την εμπειρία σας πάνω στο χώρο(σπουδές, projects, σεμινάρια) και την θέση που θα θέλατε να έχετε στο team. Οι programmers πρέπει να έχουν πολύ μεράκι και να είναι παρα πολύ ικανοί με τριβή στο αντικείμενο!

Η ομάδα μεχρι στιγμής εχει τα εξής πόστα καλυμμένα:

-1 Director/Storyboard Editor/Production Manager

-1 Programmer (game mechanics, battle planning)

-3 Character/Background Designers

-1 Pixel Artist

-1 Sound Engineer

Το story του παιχνιδιού ειναι σε καλό επίπεδο αλλα θα χρειαστούν καποια tweaks και επιπλέον boost ιδεών κλπ που θα συζητηθούν οταν φορμαριστεί η τελική ομάδα. Το είδος του είναι Sci-Fi rpg βασισμένο στα απλά και κλασικά jrpg πρότυπα της δεκαετίας του 90. Το περιβάλλον και οι χαρακτήρες θα είναι 16-bit.

Το project θα μπει στο Groopio (το kickstarter του Ελληνα... :( ) όταν με το καλό μαζευτεί υλικό, για να υπάρξει μια άλφα οικονομική υποστήριξη.

Οι θέσεις που είναι ακάλυπτες και χρειαζόμαστε ακομα είναι οι εξής:

- 1x ή 2x Programmer(s) (Lua, C++,C#,C, Basic οσο περισσοτερες τοσο καλύτερα) , Ακομα καλύτερα αν ξέρει απο XNA (για μελλοντικο XBLA).

- Flash Animator

Απαραίτητα κριτήρια για την επιλογή των μελών της ομάδας είναι τα εξής:

1)Η γνώση τους πανω στο αντικείμενο

2)Η ομαδικότητα

3)Το κέφι για δημιουργία

4)Η αγάπη τους για τα Video Games!

Οσες απορίες υπάρχουν θα λυθούν μέσα στο thread για θέμα πρακτικότητος. ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΦΟΒΑ!

Δεχομαστε και κακεντρεχή σχόλια/απορίες παγίδες. Όλα είναι ευπρόσδεκτα. (αλλιώς δεν πας μπροστα :p )
 
Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. :D

Δεν μπορώ να συμμετέχω, δυστυχώς, άσχετα αν τα rpgs είναι τα παιχνίδια που μου αρέσουν περισσότερο από όλα τα άλλα. Δεν έχω ίχνος "ομαδικότητας" και δεν μπορώ με τίποτε να ακολουθήσω εντολές άλλων. Θα παρακολουθώ πάντως στενά την προσπάθειά σας.

Μπράβο για τη κίνηση. :thumbup:
 
Εχω τερματισει σχεδον οτι υπαρχει απο RPG'S σε ολες της κονσολες,ειμαι πολυ ομαδικος τυπος,κεφι για δημηουργια φυσικα και εχω και οχι απλα αγαπαω τα Videogames αλλα δεν μπορω να ζησω χωρις αυτα.Το θεμα ειναι ομως οτι δεν εχω τεχνικες γνωσης πανω στο αντικειμενο και ουτε μενω στην αθηνα οποτε δεν κανω για το ολο project χαχαχαχαχα :D Και γω παντως θα παρακολουθω στενα και χιλια μπραβο για την προσπαθεια σας.Και μπραβο που το παιχνιδι θα εχει ως βαση τα JRPG'S των 90s αυτο ειναι παρα πολυ θετικο για μενα γιατι ολοι ξερουμε τι ιστορια εγραψαν ολα αυτα τα RPG'S.Μακρια απο SKYRIM και διαφορα τετοια υπερεκτιμημενα παιχνιδια JRPG'S και μονο JRPG'S till Death.
 
Ευχομαι να καταφερετε να υλοποιησετε την προσπαθεια σας!
 
Μακάρι να υλοποιηθεί το όλο θέμα! Φαντάζει πολύ δύσκολο να βρείς έμπειρο game programmer στην ελλάδα του 2012/13 που να έχει κέφι για δουλειά.

Χίλια ευχαριστώ το φόρουμ για τη στήριξη και τα καλά λόγια. Η σκέψη μετράει παρα πολυ. Εάν έχετε κάποιον γνωστό να μου προτείνετε, θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου κάνατε κάποια σύσταση με PM.

Να σας πω την αληθεια είχα σκεφτεί να επικοινωνήσω με τον pelikan13 (μελος του φόρουμ, Ελληνα programmer και πανω απ'όλα δημιουργό του sonic fan remix) μιας και είχαμε επικοινωνήσει κάποια φεγγαρια πριν (2 χρονια πριν) μέσω μηνυμάτων εντος του youtube και του φόρουμ. Εαν καποιος τον γνωρίζει προσωπικά θα παρακαλούσα να τον ειδοποιήσει να δούμε εαν τον ενδιαφέρει.

Εγώ του έστειλα ξανα μεσω των 2 σελιδων αλλα ούτε καν ταχει δει..
 
MoBoRoS είπε:
Το είδος του είναι Sci-Fi rpg βασισμένο στα απλά και κλασικά jrpg πρότυπα της δεκαετίας του 90. Το περιβάλλον και οι χαρακτήρες θα είναι 16-bit.

just in case να αναφερω

ενα περαστικο μελος που απ'οτι θυμαμαι εχει ασχοληθει με rpg δημιουργια ειναι ο takis76

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?4652-Lands-of-Lore-and-the-throne-of-chaos&p=101803#post101803

 
Το κύριο πρόβλημα σου δεν είναι ο coder, στην ανάγκη μαθαίνεις κι εσύ (άλλωστε για τέτοιο πρότζεκτ δεν θέλεις καμιά υπερβολική μηχανή και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το xyz game studio) αλλά ο pixel artist γιατί θέλεις οπωσδήποτε πολλά μα πολλά γραφικά. Και δεν είναι κάτι εύκολο μιας και για να φτιάξεις μια εικόνα απαιτούνται πολλές ώρες... Οπότε αν δεν έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις μισθό και το όλο θέμα γίνεται σε εθελοντική βάση.. θα ναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον και ακόμα δυσκολότερο να τον κρατήσεις.
 
Έχω ευτυχώς όλα τα άλλα πόστα πολύ καλλυμένα. Το μόνο που λείπει είναι καλός προγραμματιστής. Ελπίζω να βρώ μέσα στις μέρες και από Φεβρουάριο να αρχίσει δουλειά!!

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και την υποστήριξη.

Σκευτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κανένα engine της προκοπής έτσι ώστε να βγει καλό το game. προγραμματακια του στυλ game maker,rpg maker κλπ δυστυχώς έχουν πολλά limitations!
 
Μοβορε, στον τιτλο του thread λες οτι ζητας λαό για συζήτηση και ιδέες.

Δεν ξέρω ακριβώς σε τί αναφέρεσαι, μιας και λες οτι εχεις ολα τα ποστα καλυμμένα, οπότε το μυαλό μου πήγε οτι θες ιδέες για μυθολογία, σεναριο, quests, διαλόγους, και ισως χαρακτήρες που χρειάζονται flesh-out. Επικοινώνησε μαζί μου αν ειναι ετσι.
 
Πίσω
Μπλουζα