Δημοπρασίες + υπολογιστές περασμένης δεκαετίας

Καλο ειναι να μην συγκεκριμενοποιουμε.

Mαλιστα εχω υπονοιες οτι ο συγκεκριμενος εγραφε και προγραμματα για Spectrum στο εξωτερικο αρχες του 80,περασε και απο το φορουμ μια βολτα.

Τωρα για τις τιμες,αν εχει τιποτα boxed μηχανηματα,ισως ειναι λογικες...δεν μπαινω σε Ελληνικα ηλεκτρονικα δημοπρατηρια για να εχω 100% αποψη.
 
Καθόλου λογικές δεν ειναι....

όταν ζητάει πχ 150 ευρώ για ένα Spectrum λαστιχάτο τι πρέπει να πω δηλαδή...

Και γιατί να μη συγκεκριμενοποιούμε? Βρίσαμε κάποιον ή τον συκοφαντήσαμε?

Για να μη θυμηθώ έναν QL unboxed για τον οποίο ζητούσε 400 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος είναι το πιο εξώφθαλμο παράδειγμα έλληνα πωλητή που νομίζει ότι έχει βρεί πετρέλαιο στην αυλή του σπιτιού του...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είναι γεγονός ότι πολλοί πωλητές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη μόδα του "ρετρό", σε κάθε τομέα όχι μόνο στους υπολογιστές/κονσόλες. Τα παλιά έπιπλα, βιβλία, μηχανήματα, ραδιόφωνα, κλπ κλπ πάντα βρισκόντουσαν άνθρωποι να τα μοσχοπουλήσουν και ακόμα πιο συχνά βρισκόντουσαν άνθρωποι να τα χρυσοπληρώσουν.

Από την άλλη, πάντα και παντού μπορείς να βρεις κάτι σε καλύτερη τιμή, αλλά θα πρέπει να το ψάξεις.

Κανείς από εμάς δεν θα έσκαγε τέτοια λεφτά για μηχανήματα τώρα που ξέρει που να ψάξει, όμως για σκεφτείτε, όταν και εμείς ξεκινήσαμε την ενασχόληση με τα παλιά μηχανήματα δεν υπήρξε καμία φορά που δεν χρυσοπληρώσαμε κάτι?

Δεν τα ξέραμε όλα από την αρχή, ψάξαμε, μάθαμε, βρήκαμε...

Θέλω να καταλήξω ότι, ο καθένας κάνει την επιλογή του.

Αν σε ενδιαφέρει ένας χώρος ασχολείσαι και βρίσκεις καλές τιμές και καλά μηχανήματα.

Αν είσαι απλώς περαστικός, δεν μπορείς/ξέρεις/θέλεις να ψάξεις παραπάνω, οπότε πολλές φορές εν γνώση σου πληρώνεις κάτι παραπάνω.

Ουσιαστικά αυτοί οι τύποι πιστεύω ότι συντηρούν την αγορά και αποτρέπουν τον κορεσμό.
 
Μπά δε νομίζω πως υπάρχουν πια και πολλά κορόϊδα που δεν ξέρουν ώστε να δώσουν ότι να ναι.....

Τα ίδια πράγματα τα βλέπω στα γνωστά ελληνικά site δημοπρασιών 700 χρόνια τώρα να λήγουν και να ξαναμπαίνουν :D
 
gtsamour είπε:
Μπά δε νομίζω πως υπάρχουν πια και πολλά κορόϊδα που δεν ξέρουν ώστε να δώσουν ότι να ναι.....Τα ίδια πράγματα τα βλέπω στα γνωστά ελληνικά site δημοπρασιών 700 χρόνια τώρα να λήγουν και να ξαναμπαίνουν :D
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

πλέον χάρη στο ίντερνετ..ο κόσμος άνοιξε τα μάτια του...και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί πιο εύκολα να ρωτήσει, να ψάξει και να μάθει.

Και το σημαντικότερο ότι ο κόσμος στην Ελλάδα αρχίζει σιγά σιγά να μην φοβάται τις online αγορές από το ebay και γενικά το εξωτερικό.
 
Σπάνια μόνο θα βρείς έναν λογικό άνθρωπο, δε λέω να το σκοτώνει το μηχάνημα αλλά να το δίνει σε λογικές τιμές ανάλογες με του ebay.

Όπως ένα Spectrum 128+ ψύκτρα που είχα πάρει 90 ευρώ.
 
Ναι και μια μικρή βόλτα στα ελληνικά σάιτ δείχνει ότι και οι πωλητές το έχουν ψιλοπάρει χαμπάρι και έτσι οι τιμές βρίσκονται πλέον λίγο πιο πάνω από την τιμή των shops του εξωτερικού...
 
Μόνο ένας το κάνει αυτό και κάποιοι που είναι στην επαρχία...
 
Καλά το οι τιμές να είναι πιο υψηλές από τα shops του εξωτερικού και το ebay είναι απολύτως λογικό, καθώς η κύρια πηγή προέλευσης των μηχανημάτων είναι το εξωτερικό.

Αν προσθέσουμε τα μεταφορικά και ένα έστω μικρό κέρδος του πωλητή η τιμή εύκολα αυξάνεται κατά 30 εώς 50 και παραπάνω ίσως (ανάλογα με το μέγεθος/βάρος) ευρώ.
 
Plink είπε:
Καλά το οι τιμές να είναι πιο υψηλές από τα shops του εξωτερικού και το ebay είναι απολύτως λογικό, καθώς η κύρια πηγή προέλευσης των μηχανημάτων είναι το εξωτερικό.Αν προσθέσουμε τα μεταφορικά και ένα έστω μικρό κέρδος του πωλητή η τιμή εύκολα αυξάνεται κατά 30 εώς 50 και παραπάνω ίσως (ανάλογα με το μέγεθος/βάρος) ευρώ.
Ναι, αλλά αυτή την διαδικασία είναι εύκολο να την κάνουμε και εμείς, οπότε πολύ απλά....

Πάντως κρίμα που δεν έχουμε τα Off topic, είχε να πέσει πολύ γέλιο με links σε δημοπρασίες..
 
Μα μια χαρά ontopic είμαστε. Έλα να πέφτουν τα links...
 
είχα ανοίξει ένα θέμα εγώ πριν καιρό και έπεφτε γέλιο το "έχει πλάκα ο κόσμος" αλλά δεν ξέρω γιατί,κλειδώθηκε.. κρίμα
 
Κλειδώθηκε??????

ΟΧΙ δε θα συνεργαστούμε με μπάτσους, με μπασκίνες που θυμίζουν άλλες εποχές, δε θα συνεργατούμε με τραμπούκους.... :D
 
gtsamour είπε:
Κλειδώθηκε??????ΟΧΙ δε θα υποκύψουμε σε μπάτσους, σε μπασκίνες που θυμίζουν άλλες εποχές, σε τραμπούκους.... :D
αχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

χααχααχαχαχαχ

αχαχαχααχα

:bow: :bow:
 
Μια ωραια αγωγη για δυσφημιση (που "φοριεται" πολυ φετος) δεν θα ειναι καθολου διασκεδαστικη,εκτος αν εισαι ο Ελληνας κροισος με 9 γραμματα :D
 
Για να κατηγορηθείς για δυσφήμιση πρέπει να δίνεις ψευδή στοιχεία και να συκοφαντείς. Αν απλά παραθέτεις τα γεγονότα τι μπορεί να σου κάνει ο οποιοσδήποτε? Άσε που τι δυσφήμιση, ένα απλό nickname δε λέει ουσιαστικά τίποτα.
 
gtsamour είπε:
Κλειδώθηκε??????ΟΧΙ δε θα συνεργαστούμε με μπάτσους, με μπασκίνες που θυμίζουν άλλες εποχές, δε θα συνεργατούμε με τραμπούκους.... :D
πες τα πες τα .. χούντα έχουμε γίνει εδώ μέσα.. :rofl: :rofl:

gtsamour είπε:
Για να κατηγορηθείς για δυσφήμιση πρέπει να δίνεις ψευδή στοιχεία και να συκοφαντείς. Αν απλά παραθέτεις τα γεγονότα τι μπορεί να σου κάνει ο οποιοσδήποτε? Άσε που τι δυσφήμιση, ένα απλό nickname δε λέει ουσιαστικά τίποτα.
σαν να έχεις δίκιο.. :wait2: :wait2:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
gtsamour είπε:
Για να κατηγορηθείς για δυσφήμιση πρέπει να δίνεις ψευδή στοιχεία και να συκοφαντείς. Αν απλά παραθέτεις τα γεγονότα τι μπορεί να σου κάνει ο οποιοσδήποτε? Άσε που τι δυσφήμιση, ένα απλό nickname δε λέει ουσιαστικά τίποτα.
Ξερεις ποσοι το ειπαν αυτο και βρεθηκαν με μερικα χιλιαρικα ευρω πιο "ελαφροι"?

Οι αγωγες ειναι μοδα και σπορ ευκολου χρηματος...η νομοθεσια δεν ειναι τοσο στεγανη και σαφης στα περι "ηλεκτρονικων μεσων"
 
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω κανέναν.

Ε ναι λοιπόν, ο Wally με εξαπάτησε και μου πούλησε χαλασμένο Spectrum :D Επίσης τα πουλάει στη μαύρη αγορά :D

Άσχετο.... ακόμα θυμάμαι την πλάκα που είχα πάθει με το τασάκι Sega που πουλούσε ο Vag στο fleamarket.... ΛΟΛ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συνήθως οι πωλητές που έχουν υψηλές τιμές είναι αυτοί που δεν τους 'καίει' να πουλήσουν και περιμένουν μέχρι να τσιμπήσει κάποιος! Επίσης ο έλληνας είναι πια τόσο υποψιασμένος αλλά και 'μάγκας' που προτιμάει να καταφέρει με χίλια βάσανα να πάρει κάτι μόνος του από το εξωτερικό,παρά να το αγοράσει απο εδώ και να έχει και την εγγυησή του και την υποστιρηξή του...

Φυσικά στον χώρο των κονσολών-H/Y είναι αδύνατο να βρείς κάτι απο ελλάδα.

Επίσης έχω παρατηρήσει πολλές φορές όταν πουλάω κάτι να με ρωτάει ο αγοραστής αν είμαι σίγουρος ότι δουλέυει,αν το έχω σίγουρα στην κατάσταση που λέω και γενικά κυκλοφορεί τόση απάτη που ο καθένας το ψάχνει τρελά πολύ πριν αγοράσει κάτι απο έλληνα!
 
Πίσω
Μπλουζα