Δημοτικό....30 χρόνια μετά!!!

Ααααυτό! Βέβαια, τώρα που το παρατηρώ, έχει κάποιες διαφορές με το δημοτικό μου, κυρίως εκεί που είναι η πόρτα με τα παιδιά, που κανονικά είναι παράθυρο για το νηπιαγωγείο του σχολείου (που πλέον έχει μετακομίσει). Αλλά έτσι ήταν αρχιτεκτονικά το "νέο" τότε κτίριο του σχολείου, αν και προτιμούσαμε να κάνουμε μαθήματα στο πέτρινο.

Να ΄σαι καλά για τη φωτό!!!! Με πήγες πολύ πίσω!
 
Το πετρινο που αναφερεις, ήταν αλλο κτιριο;

:flower:
 
BETTY BOOP είπε:
Το πετρινο που αναφερεις, ήταν αλλο κτιριο;
:flower:
Ναι, το πέτρινο ήταν το βασικό κτίριο του σχολείου, που πρέπει να χτίστηκε γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 50, και εξωτερικά ήταν όπως το σχολείο στο Καφέ της Χαράς. Στα τέλη της δεκαετίας του 70 με αρχές δεκαετίας του 80 πρέπει να χτίστηκε το "νέο" κτίριο, που είναι ίδιο με αυτό της φωτογραφίας στην ΚΚΠΑ. Μπορεί αισθητικά να έμοιαζε πιο σύγχρονο, προτιμούσαμε να κάνουμε μάθημα στο παλιό κτίριο, που ήταν ψηλοτάβανο και πιο ευάερο την άνοιξη και το καλοκαίρι, και πιο ζεστό το χειμώνα, ένεκα της πέτρας (δεν πάγωναν τόσο εύκολα οι τοίχοι εσωτερικά, οπότε απέδιδαν άψογα τα καλοριφέρ).
 
Δημοτικό! Μια λέξη χιλιάδες αναμνήσεις. Τα έξι καλύτερα χρόνια της ζωής μας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ατέλειωτα παιχνίδια, τα διαλλείματα, τις χαρές, τις λύπες, τους φίλους μας που ήμασταν σαν αδέρφια, που μοιραστήκαμε μαζί έξι ολόκληρα χρόνια αθωότητας, αγνά χρόνια ανέμελα που τα πάντα έμοιαζαν όμορφα και εξιδανικευμένα στην παιδική άδολη ψυχή μας.
Το κτίριο του Δημοτικού είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου και περνάω τακτικά από κει. Κάθε φορά που φτάνω στο κτίριο και κοντοστέκομαι μπροστά στην καγκελόπορτα και στο προαύλιο, χιλιάδες αναμνήσεις ξεπροβάλλουν αγνά στην μνήμη μου και μια ατέλειωτη γαλήνη και ηρεμία αγκαλιάζει όλο μου το είναι. Όλα ηρεμούν μέσα μου και για δευτερόλεπτα το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας πάνε περίπατο. Πολλές φορές επιδιώκω να περνάω από εκεί και κάθε φορά που κοιτάζω προς το κτίριο, θαρρείς και ακούω τις παιδικές φωνές και αντικρίζω εικόνες από τα παιχνίδια των αγοριών και των κοριτσιών και γίνομαι για λίγα λεπτά ξανά παιδί και η αθωότητα για λίγο επικρατεί της σκληρής πλευράς του χαρακτήρα μου για επιβίωση στον γεμάτο αρνητισμό και ασχήμια κόσμο που ζούμε.
Σίγουρα αυτά τα έξι χρόνια της ζωής μας αποτελούν ένα αγνό θησαυρό αναμνήσεων που θα κουβαλάμε πάντα μέσα μας σαν κάτι ανεκτίμητο.
 
Σίγουρα τα χρόνια του δημοτικού συνδέονται με τα χρόνια της παιδικής ηλικίας, αλλά τα καλύτερα χρόνια για εμένα ήταν τα πρώτα 3 χρόνια ως φοιτητής. Εκεί που δεν είσαι πια παιδί, αλλά ούτε και μεγάλος. Παρ όλα αυτά, να πω και εγώ για το δημοτικό, ότι πάντοτε όταν περνάω απ έξω από το κτίριο που στεγάζονταν θυμάμαι ευχάριστα πράγματα και καταστάσεις. Χρόνια χωρίς πολυπλοκότητες και φιοριτούρες, όμορφα χρόνια.
 
πως τα καταφερατε;
Φοβάμαι πως γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ζαμανφουτίστας (για να μην το πω αλλιώς :biglaugh: )

Είναι εσωτερική άμυνα. Αφήνω το σώμα στη γη και το πνεύμα ταξιδεύει σε κόσμους που οι άλλοι δεν αντέχουν.

(για να παραφράσω και λίγο τους Κατσιμιχαίους)
 
Πίσω
Μπλουζα