iliekater
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 224
Εδώ και χρόνια απορώ με διάφορους φακέλους που δημιουργούνται στον υπολογιστή-μου . Μαζεύονται εκεί-πέρα και με ενοχλούν . Όχι τόσο για τον όγκο που καταλαμβάνουν , όσο για το γεγονός πως με εμποδίζουν να αναζητήσω γρήγορα τους φακέλους ή αρχεία που ψάχνω . Να σημειώσω πως όλα αυτά υπάρχουν στη "ρίζα" του δίσκου , όχι πιο βαθειά σε κάποιο φάκελο , οπότε φαίνονται αμέσως μόλις μπεις στο δισκο . Θα ήθελα λοιπον να μάθενα αν μπορώ να τα διαγράψω χωρίς να έχω πρόβλημα . Παραθέτω μία φωτογραφία για να δείτε τι εννοώ :

Ας τα πάρουμε με τη σειρά :
Κόκκινα αρχεία :
Αυτοί οι φάκελοι είνα το συχνότερο φαινόμενο και συμβαίνει σε όλους τους δίσκους-μου , σε όλους τους υπολογιστές-μου . Μέσα έχουν είτε ένα φάκελο "update" , ο οποίος περιέχει αρχείο που στις ιδιότητες γράφει Windows Service Pack ,, είτε περιέχει δύο φακέλους · έναν "amd64" και έναν "i386" . Παραθέτω φωτογραφίες και από τις δύο περιπτώσεις . Το ενδιαφέρον είναι πως σε μερικούς από τους υποφακέλους "amd64" μου απαγορεύεται να μπω !
Πράσινος φάκελος :
Τη στην ευχή υπάρχει ένας φάκελος λέγον "Autorun" ; Να έλεγε "autorun.inf" το καταλαβαίνω , αλλά σκέτο "Autorun" ; Τουλάχιστον ο φάκελος αυτός είναι άδειος .
Μπλε αρχεία :
Υπάρχει ένας σωρός από δαύτα ... Όλα αφορούν το eula του Visual Studio , το οποίο παρεπιπτόντως ΔΕΝ είναι εγκατεστημενο σε αυτόν το δίσκο !
Ροζ αρχεία :
Ένα μάτσο από αρχεία dll . Στις ιδιότητες όλα γράφουν Microsoft και αφορούν επίσης το Visual Studio .
Υπάρχουν όμως και άλλου είδους φάκελοι . Παραθέτω μία εικόνα από άλλο δίσκο :

Καφέ φάκελοι :
Αυτού του είδους οι φάκελοι είναι επίσης συχνό φαινόμενο στους δίσκους . Μέσα περιέχουν κάποιους υποφακέλους που έχουν αρχεία με όνομα "RestorePoint*.*" :

Ας τα πάρουμε με τη σειρά :
Κόκκινα αρχεία :
Αυτοί οι φάκελοι είνα το συχνότερο φαινόμενο και συμβαίνει σε όλους τους δίσκους-μου , σε όλους τους υπολογιστές-μου . Μέσα έχουν είτε ένα φάκελο "update" , ο οποίος περιέχει αρχείο που στις ιδιότητες γράφει Windows Service Pack ,, είτε περιέχει δύο φακέλους · έναν "amd64" και έναν "i386" . Παραθέτω φωτογραφίες και από τις δύο περιπτώσεις . Το ενδιαφέρον είναι πως σε μερικούς από τους υποφακέλους "amd64" μου απαγορεύεται να μπω !

Πράσινος φάκελος :
Τη στην ευχή υπάρχει ένας φάκελος λέγον "Autorun" ; Να έλεγε "autorun.inf" το καταλαβαίνω , αλλά σκέτο "Autorun" ; Τουλάχιστον ο φάκελος αυτός είναι άδειος .
Μπλε αρχεία :
Υπάρχει ένας σωρός από δαύτα ... Όλα αφορούν το eula του Visual Studio , το οποίο παρεπιπτόντως ΔΕΝ είναι εγκατεστημενο σε αυτόν το δίσκο !
Ροζ αρχεία :
Ένα μάτσο από αρχεία dll . Στις ιδιότητες όλα γράφουν Microsoft και αφορούν επίσης το Visual Studio .
Υπάρχουν όμως και άλλου είδους φάκελοι . Παραθέτω μία εικόνα από άλλο δίσκο :

Καφέ φάκελοι :
Αυτού του είδους οι φάκελοι είναι επίσης συχνό φαινόμενο στους δίσκους . Μέσα περιέχουν κάποιους υποφακέλους που έχουν αρχεία με όνομα "RestorePoint*.*" :

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: