Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

διαφημιση "γαλα carnation" ,διαφορετικη απ αυτες που ηδη υπαρχουν στη λιστα :


ευχαριστουμε πολυ cauldron:)
 
Παιδιά, μια διαφήμιση για το σνακ με την ονομασία "Σνάκυ" [προφανώς γραφόταν Snaky] τη θυμόσαστε ???

Είναι ο πιτσιρίκος με τους δικούς του, μπαμπά και μαμά, μπροστά στην τηλεόραση και βλέπουν διαφημίσεις !!! Κι από την τηλεόραση ακούγεται η φωνή του εκφωνητή να επαναλαμβάνει δυο-τρεις φορές : "Snaky, των παιδιών το μεζεδάκι! Snaky, των παιδιών το μεζεδάκι!" !!! Και ξαφνικά, διαπιστώνει ο μικρός ότι οι γονείς του, την ώρα που βλέπουν τηλεόραση, "τσακίζουν" από ένα σακουλάκι Snaky ο καθένας και τους λέει : "εεεε, μη γίνεστε παιδιά" !!! Και στο καπάκι, βλέπουμε τους γονείς του πιτσιρίκου στην ίδια θέση, με το ίδιο σακουλάκι να ... έχουν μετατραπεί σε παιδιά : τους βλέπουμε με παιδικά ρούχα, να κουνάνε τα πόδια τους όπως τα παιδιά, για μουσική υπόκρουση ακούμε μια μελωδιούλα από παιδικό πιανάκι κλπ κλπ .... :eek: o_Oo_O .... Τη διαφήμιση αυτή τη χρονολογώ τέλη 80ς /αρχές 90ς ..... Όσο για το "Σνάκυ των παιδιών το μεζεδάκι" ... έχω από τόοοτε να ακούσω γι' αυτό .....
 
Αν γραφόταν Snaky θα προφερόταν Σνέικι και δεν θα είχε σχέση με σνακ. Υποψιάζομαι ότι θα ήταν Snacky
 
Snaky το έγραφαν γιατί οι γνώσεις Αγγλικής ήταν ελάχιστες. Όχι πως τώρα είναι και πολύ καλύτερα, ακόμα τα γράμματα ο κόσμος τα λέει με τη γαλλική τους ονομασία (π.χ. "σε" για το C, αντί για "σι").
 
η διαφημιση με τα παγωτα "tartufo" της ΕΒΓΑ βρισκεται εδω ,προς το τελος της διαφημισης βλεπουμε και το ρετρο ψυγειο της ΕΒΓΑ με τα δυο πλαστικα πορτακια
 
διαφημιση HEMO (1984) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : "Το διασημο σοκολατουχο ροφημα των 80s " HEMO " στις οθονες σας μεσω ενος αγωνα μπασκετ εφηβων , με τον προπονητη της ομαδας να εξηγει τα ωφελιμα στοιχεια που εχει το "HEMO" στον οργανισμο τους και στην αποδοση των παιδιων μεσα στο γηπεδο "
 
διαφημιση "Ovaltine" (1983) :



σχολιο του uploader MrRetromemories : "στο βιντεο παρακολουθουμε την διαφημιση του σοκολατουχου ροφηματος " OVALTINE " που ηταν ο αμεσος ανταγωνιστης του " HEMO " στη συγκεκριμενη αγορα και κυριως στην χωρα μας . Η διαφορα φαινεται και απο τα σπορ που χρησιμοποιουν για να "ντυσουν" το σποτ .. το HEMO επιλεγει το μπασκετ ενω η OVALTINE το ποδοσφαιρο . Αξιζει να σημειωσουμε οτι η OVALTINE ηταν γνωστη ως OVOMALTINE ομως στις αρχες της δεκαετιας του 80 αλλαξε ονομα λογω ενος γραφειοκρατικου λαθους στην καταχωρηση του σηματος με αποτελεσμα το brand name να "μικρυνει" στις αγγλοφωνες χωρες και να καταληξει σε OVALTINE .. "
 
Θυμάστε μήπως την "Kiss"! Πάντα την αγόραζα κατα της πορεία μου για το σχολείο! Απ' έξω σοκολάτα και απο μέσα κρέμα φράουλα!
 
Η Kiss ζει και βασιλεύει (αν και δεν την προτείνω για καλοκαίρι γιατί λιώνει τελείως).
 
Orpheas είπε:
Θυμάστε μήπως την "Kiss"! Πάντα την αγόραζα κατα της πορεία μου για το σχολείο! Απ' έξω σοκολάτα και απο μέσα κρέμα φράουλα!
αν ψαξεις στο παρον θρεντ θα βρεις και διαφημισεις με την "Kiss" και μιας που το εφερε η κουβεντα,προσθετω ακομη μια :


η διαφημιση αυτη προερχεται απο VHS (διαρκειας 3 ωρων)του Απριλιου του 1992 που βρηκα στο καναλι http://www.youtube.com/user/PloutarchosOfficial
 
Nαι, αν και τη προτιμώ στη κανονική της μορφή. :)

Μια άσχετη ερώτηση. Ξέρει κανείς πότε βγήκε στην αγορά η Μερέντα? Το έψαξα λίγο, αλλά άκρη δε βρήκα.
 
prisma είπε:
Nαι, αν και τη προτιμώ στη κανονική της μορφή. :) Μια άσχετη ερώτηση. Ξέρει κανείς πότε βγήκε στην αγορά η Μερέντα? Το έψαξα λίγο, αλλά άκρη δε βρήκα.
H Μερεντα "Παυλιδη" κυκλοφορησε το 1968 ,υπηρξε σχετικη ερωτηση στο κουιζ των ποτων και των τροφιμων της bambinella :)
 
Κι εγω βρηκα την πληροφορια για τη Μερεντα μεσα σε ενα βιβλιο με εντυπες ελληνικες διαφημισεις των εκδοσεων OMIKRON.
 
bambinella 100 είπε:
Κι εγω βρηκα την πληροφορια για τη Μερεντα μεσα σε ενα βιβλιο με εντυπες ελληνικες διαφημισεις των εκδοσεων OMIKRON.
ευχαριστουμε πολυ για την πηγη της πληφοροριας σου bambinella :)

γι ακομη μια φορα φανηκε οτι το βιβλιο ειναι η πιο εγκυρη πηγη πληροφορησης :flower:
 
bambinella 100 είπε:
Κι εγω βρηκα την πληροφορια για τη Μερεντα μεσα σε ενα βιβλιο με εντυπες ελληνικες διαφημισεις των εκδοσεων OMIKRON.
Βambinella, επειδή έχω το "βίτσιο" να ψάχνω τέτοιες "άχρηστες" πληροφορίες και κανένας δεν ήξερε (ή δε θυμόταν), χάρη σε σένα επιτέλους λύθηκε η απορία μου. Με τη Μερέντα έχω μεγαλώσει και είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό brand name για μένα. :)
 
Κι εγω τα ιδια σε ολα οσα γραφεις.

Μ' αρεσει πολυ να ανακαλυπτω ποτε ξεκινησε καθε πραγμα που βρισκω του γουστου μου. Στο Κουιζ των τροφιμων που ανεφερε πιο πανω η katerinak, εχω βαλει πολλες πληροφοριες αυτου του ειδους, οποτε μαλλον θα σου φανει ενδιαφερον.

Επισης οπως εσυ, κι εγω με Μερεντα μεγαλωσα κι ακομα ποτε - ποτε το χειμωνα αλειφω λιγη πανω σε καμια μπουκια ψωμι. #)
 
Δεν ξέρω αν έχει την ίδια γεύση με την Kiss ποθ ήξερα...μάλλον η εξωτερική συσκευασία με μπερδεύει λίγο! Η kiss πάντως που θυμάμαι ήταν περιτυλιγμένη σε ένα πορτοκαλί περιτύλιγμα! Ήταν τρέλλα απο γεύση!
 
Πίσω
Μπλουζα