Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

Η παραπάνω διαφήμιση έφερε στο μυαλό μου άλλη μια ... "φλασιά" : Το τραγούδι από το πρώτο διαφημιστικό σποτ της Raider, που προβλήθηκε περί το 1983 - 1984 !!! Μια ανδρική φωνή τραγουδούσε κάπως δυναμικά, σε μια μελωδία που παρέπεμπε στη ροκ μουσική, τα εξής λόγια :

Ρέηντερ τραγανιστή διπλή

με καραμέλα διπλή

και σοκολάαατα, διπλή κι αυτή

Ρέηντερ κρατάει πιο πολύ !!!

Ρέηντερ, Ρέηντερ,

απόλαυση διπλή, κρατάει πιο πολύ !!!

.... και ... με αυτόν τον τρόπο μάς συστήθηκε η Raider λίγο πριν τα μισά των 80ς .... Η εν λόγω "ιδιότυπη γκοφρέτα" κέρδισε πολλούς φίλους , όπως επισημαίνει και ο uploader AkisTv [εμένα, πάντως, δεν έγινε η "αγαπημένη μου γκοφρέτα :cool: :cool: :p ] ....
 
Μήπως είναι η ίδια η Raider απλώς πριν βγει?Δηλαδή μας τη σύστηναν,με αυτή τη διαφήμιση ως νέο προϊόν!
 
διαφημιση smarties :http://www.youtube.com/watch?v=aadcv8e4peI

ευχαριστουμε πολυ και παλι cauldron !!!
 
η διαφημιση με το γαλα ΝΟΥΝΟΥ που ανεβασε στο καναλι του ο MrRetromemories υπαρχει στη λιστα ,προσθετω εδω μονο το σχολιο του : "Η μητερα του σπιτιου απουσιαζει λογω τοκετου και ο πατερας της οικογενειας , σε ρολο " Νταστιν Χοφμαν " , εχει επιφορτιστει το "μεγαλωμα "των υπολοιπων παιδιων της οικογενειας . Μια απο τις φροντιδες του ειναι και το γαλα " Νουνου " που αρεσει πολυ στα μικρα παιδια τοσο σε σημειο ωστε να σηκωνονται απο τον υπνο τους " διψασμενα " για γαλα της συγκεκριμενης εταιρειας .. η τελευταια σκηνη , η ατακα του κοριτσιου ( " Μπαμπα διψαω θελω κι αλλο γαλα " ) και το υφος του πατερα εχουν μεινει στην ιστορια της τηλεοπτικης διαφημισης ως μια απο τις κλασικες .. "
 
κρουασαν super folie (00:25 - 00:48 λεπτα του βιντεο) και παγωτοσοκολατα boss (01:43 - 02:11)

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο χρήστης έχει κλείσει το λογαριασμό του. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν έχω βίντεο, αλλά θυμάμαι και μία ακόμη διαφήμιση για τα αλλαντικά. Ήταν για τα "μάροξ" και είχε ένα ωραίο τραγουδάκι

που έλεγε: "Marox για ποιότητα και εμπιστοσύνη/ ποικιλία νοστιμιά μόνο η Μάροξ δίνει". Και ακούγονταν και φωνές ενός Γάλλου: "Ουί ουί Μαγόξ!", μιας Γερμανίδας : "Για, Μάγοξ!" και ενός Έλληνα πιτσιρικά στο τέλος: "Ναι, Μάροξ!".
 
stakovios μπορει να μην εχεις το βιντεο με τη διαφημιση μοιραστηκες ομως μαζι μας την αναμνηση αυτης της διαφημισης,ευχαριστουμε πολυ!!!

και πού ξερεις; μπορει καποιος να διαβασει το ποστ σου κι αν εχει το βιντεο να το ανεβασει στο youtube :flower:
 
διαφημιση Froggy της ΑΓΝΟ (1979) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : "Το βατραχακι " Froggy " παρουσιαζει στα μικρα παιδια το περιπτερο που ειναι γεματο παγωτα της εταιρειας γαλακτος " Αγνο " .. Μια απο τις κλασικες διαφημισεις που προβληθηκαν στα τελη των 70s με το διασημο " σινγκλακι " των παιδιων να το συνοδευει "
 
διαφημιση γκοφρετας SERENATA (1982) :



σχολιο του uploader MrRetromemories : "η αειμνηστη ηθοποιος Νατασα Γερασιμιδου σε μια μοναδικη ερμηνεια διαφημιζει μπροστα στους " συμμαθητες " της , την " Μερεντα " της σοκολατοποιιας " Παυλιδη " απαγγελοντας ενα ποιημα με θεμα το προιον .. Τα λογια ειναι περιττα , απολαυστε την !!"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ - πολύ ωραία τα παραπάνω σποτ :flower: :flower:!!!

Εμένα, πάντως, μου ήρθε αλλη μια φλασιά : Η διαφήμιση για τα γαλλικά μπισκότα Lu [Λου] από την Pim [Πιμ] !!! Το σποτ έδειχνε ένα γλυκούλι μωράκι, το οποίο, αν δεν απατώμαι, έπαιζε με ένα κουτί μπισκότα, έπιανε στα χεράκια του τα διαφημιζόμενα μπισκότα κλπ !!! Και μία απαλή ανδρική φωνούλα τραγουδούσε τρυφερά ένα τραγουδάκι που έλεγε για τα συστατικά του διαφημιζόμενου προϊόντος : "Με πορτοκάλι και πολλή σοκόλατα / ... και στο τέλος : μπισκότα Λου / από την Πιμ" !!!! Ναι, καλά διαβάσατε : η σοκολάτα έγινε ... σοκόλατα, το τραγουδάκι της διαφήμισης [προφανώς μετάφραση από ξένο τραγούδι, μιας και η διαφήμιση ήταν γαλλική, όπως και τα μπισκότα] ακουγόταν ... παρατονισμένο !!! Και αυτός είναι ο λόγος που θυμάμαι τη διαφήμιση , την οποία χρονολογώ μετά τα μισά των 80ς ..... [όσο για τα διαφημιζόμενα μπισκότα ... νομίζω ότι ήταν στρογγυλά και είχαν από πάνω κάτι σαν κρέμα με γεύση πορτοκάλι κι από πάνω επικάλυψη σοκολάτας ... πάντως, από τότε έχω ν' ακούσω γι' αυτά .... ] ....
 
σοκολατουχο ροφημα "alsa choco" :

 
Θυμήθηκα την παραπάνω διαφήμιση του ροφήματος alsa choco, μελωδική και χαριτωμένη!
 
ειδαμε ακομη μια διαφημιση με το κακαο choco της alsa εδω , αλλά αυτη που προστεθηκε σημερα στο ΥΤ μου αρεσει κι εμενα περισσοτερο
 
την παρακατω διαφημιση την ειδαμε ασπρομαυρη εδω ,η νεα αναρτηση ειναι εγχρωμη

σοκολατα "Lacta" (1983) :


σχολιο του uploader Akis Papadopoulos : "Διαφήμιση της σοκολάτας "Lacta" που προβαλλόταν απο το 1983 έως τις αρχές του '86 " .
 
Η διαφήμιση της lacta "τα σπάει" !!! Το δε τραγουδάκι, πριν ακόμη πατήσω το player για το βίντεο ... ήδη το σιγομουρμούριζα : Λάκτα λάκτα η συντροφιά σου / λάκτα λάκτα η νοστιμιά σου !!! Η μουσική και ο τρόπος που τραγουδιέται το τραγούδι δεν σάς θυμίζουν λίγο το ύφος ποπ / ροκ ελληνικών συγκροτημάτων των αρχών των 70ς ????
 
τη διαφημιση με το γαλα ΝΟΥΝΟΥ που μολις προσθεσε ο MrRetromemories στο καναλι του,την ειδαμε στο ποστ 1 ,προσθετω μονο το σχολιασμο του "Μια κλασικη τετραμελης ελληνικη οικογενεια εχει βγει βολτα στην εξοχη ..ο πατερας θελει να απαθανατισει με τον φωτογραφικο φακο την συζυγο με τα δυο παιδια , δεν εχει υπολογισει ομως τον ασταθμητο παραγοντα που λεγεται " Νουνου " και την λαχταρα των μικρων παιδιων για το συγκεκριμενο γαλα που μεγαλωσε πολλες γενιες Ελληνων , και συνεχιζει ..!! Μια αξεχαστη διαφημιση απο τις πολλες εκδοσεις της εταιρειας στα 80s με το κλασικο σλογκαν " Γάλατα υπαρχουν πολλα , Νουνου ομως ενα " "
 
διαφημιση "tasty" (1985) :

σχολιο του uploader MrRetromemories : "ο ηθοποιος Αλεκος Μαυριδης,γνωστος και ως "Ταρνανας" στη "Λωξαντρα", διαφημιζει με χιουμοριστικο τροπο τα προϊοντα της εταιρειας "Tasty" (Δρακουλινια,Πακοτινια,Καραβιδακια,Φοφικο) υποδυομενος τον χωριατη "

Kambia η συσκευασια με τα Φοφικο που ψαχνεις ειναι αυτη ;

fofiko.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
katerinak είπε:
διαφημιση "tasty" (1985) :
σχολιο του uploader MrRetromemories : "ο ηθοποιος Αλεκος Μαυριδης,γνωστος και ως "Ταρνανας" στη "Λωξαντρα",
Tαρνανάς και τα μυαλά στα κάγκελααααα ..... Respeeeect :flower:

:flower: :flower: ..... Eϊναι, δε, η πρώτη διαφήμιση που βλέπω στην οποία μάς παρουσιάζονται όλα μαζί τα προϊόντα της Tasty [και ... δεν την θυμόμουν καθόλου] !!! Δρακουλίνια, πακοτίνια, καραβιδάκια, φοφύκο .... Όλες οι αγαπημένες γεύσεις των παιδικών μας χρονων σε αυτό το σποτάκι :p :p:p
 
Μετά από αυτό, ενα έχω να πω... ΘΕΛΩ ΦΟΦΙΚΟ!!!!! :cry:
 
Πίσω
Μπλουζα