Διαφημίσεις παλιών αυτοκινήτων

τα Wartburg δεν ήταν από την Ανατολική Γερμανία; Μαζί με τα περίφημα Trabant; (Trabant στα γερμανικά σημαίνει δορυφόρος.)
 
τα Wartburg δεν ήταν από την Ανατολική Γερμανία; Μαζί με τα περίφημα Trabant; (Trabant στα γερμανικά σημαίνει δορυφόρος.)
Πράγματι...ειχαν διχρονο μοτερ με ημιαυτοματο σασμαν όπου μπορουσε να κανει αλλαγές ταχυτήτων δίχως σύμπλεξη! Τεράστιοι χώροι σε καμπίνα και χώρο αποσκευών!!!
 
και το παλιό ανατολικογερμανικό ανέκδοτο: πηγαίνει μια οικογένεια με το αυτοκίνητο, και τους σταματούν κάτι τροχονόμοι και τους λένε, κερδίσατε το βραβείο της πιο συνεπούς οδήγησης, μόνο κάτι τυπικό: το δίπλωμα σας, παρακαλώ! Δίπλωμα!; δεν έχω! και η γυναίκα του τους λέει, μην τον ακούτε, μεθυσμένος είναι! η θεία από πίσω, το έλεγα, με το κλεμμένο αυτοκίνητο δεν θα τα καταφέρναμε! και ξεπηδάει και ο παππούς από το πορτ. μπαγκάζ, φτάσαμε κιόλας στη Δύση;;;;
(μαζί με τις μηχανές Zundapp!)
 
Πάντως παρά την χαμηλή αξιοπιστία τους οι τεραστιοι χώροι τα έκαναν αξιόλογη επιλογή στα χρήματα τους, με την βοήθεια βέβαια της ελληνικής πατέντας! Μόλις λοιπόν παρέδιδε πνεύμα το δίχρονο μοτερ, οι ντόπιοι μάστορες τοποθετούσαν με μετατροπή μοτερ από όπελ! Πολλά λοιπόν από δαύτα έβγαλαν ετσι την δεκαετία του 80 μέχρι να έρθει η εποχή της απόσυρσης που τα εξαφανισε από τους ελληνικούς δρόμους!
 
Πίσω
Μπλουζα