Διαφημίσεις παλιών αυτοκινήτων

δεν ήταν πάντα τα ταξί ντίζελ; ή κάποτε ήταν η βενζίνη τόσο φτηνή που δεν άξιζε τον κόπο τα ταξί να είχαν ντίζελ κινητήρα; στον στρατό μου έκανε εντύπωση, που όλα τα οχήματα μας ήταν ντίζελ, και το ίδιο ντίζελ χρησιμοποιούσαμε και για τις σόμπες! (Ρόδος)!
 
Αυτά τα σανυ σε 1.5 υλοποίηση δίχως όμως τον εξοπλισμό πολυτελείας ήταν τα αστυνομικά που ουσιαστικά αντικατέστησαν τα περιπολικά γκάλαντ της δεκαετίας του 70! Ήταν και ελληνικά και αναστενάζουμε που το θυμόμαστε αναλογιζόμενοι τα λάθη που έγιναν με το εργοστάσιο στο Βόλο αλλά κυρίως στην πρόθεση να έρθει τότε η νισσαν Ευρώπης στην Ελλάδα! Οποτεδήποτε λοιπόν βλέπω διαφήμιση τσέρυ και σάνυ θυμώνω με την βλακεία μας!
 
τελικά δεν ξέρω αν ο κόσμος ξέρει τι θέλει. εδώ ως γνωστόν θα γίνει ηλεκτρική σύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα και θα σβήσουν τα σαράβαλα της Ξυλοκαμάρας και των Λινοπεραμάτων που καίνε πανάκριβο και πανβρώμικο μαζούτ, έργο-ευλογία για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, θα γλυτώνουμε 300,000,000 κάθε χρόνο μόνο από το μαζούτ, και μια χούφτα άνθρωποι από τις περιουσίες των οποίων θα περάσει η γραμμή υπερυψηλής τάσης, για να "κουμπώσει" η σύνδεση στο σύστημα της Κρήτης, έχουν ξεσηκωθεί, "όχι στην γραμμή υπερυψηλής τάσης" και έχουν παράλογες απαιτήσεις, να πάει η γραμμή υπόγεια, υποθαλάσσια κλπ. άλλο παράδειγμα: θέλαν να φτιάξουν ένα εργοστάσιο που να επεξεργάζεται τον κατσίγαρο (το υγρό υπόλειμμά που μένει από την έκθλιψη του ελαιόλαδου) και ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες: "όχι στο εργοστάσιο επεξεργασίας κατσίγαρου", ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι θα φέρουν την τεχνολογία του Τσέρνομπιλ, κλπ. πριν κάμποσα χρόνια ήθελαν να φτιάξουν ένα εργοστάσιο που θα έκαιγε λιθάνθρακα, και οι κάτοικοι πιάσαν τον Θεό απ' τον μπόδα, που λέμε και στην Κρήτη: "όχι στο εργοστάσιο λιθάνθρακα". Μετά είπαν ότι ευχαρίστως θα δέχονταν την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια με ανανεώσιμες πηγές. δηλ. αιολικό πάρκο ή φωτοβολταικό; ούτε και με αυτά όμως είναι κανείς ευχαριστημένος! καταστρέφουν τα βουνά, σκοτώνουν τα πουλιά, προκαλούν θόρυβο. θέλαν να φτιάξουν εμπορικό λιμένα στο Τυμπάκι: όχι φυσικά! και λέγαν ο πλούτος της Κρήτης είναι τα βουνά, η φύση, τα δάση, ο καθαρός αέρας, η χλωρίδα και η πανίδα. και τι δουλειές θα κάνουμε όμως; ή θα γυρίσουμε στο καντήλι και την παραστιά και στο γαϊδουράκι να μην ρυπαίνουμε; δεν νομίζω ότι το θέλει αυτό κανείς!
 
Πίσω
Μπλουζα